17.03.14

PASTA SALAD

Sice jsem slibovala oblíbené jídlo přítele, ale vždy, když jsme ho spolu vařili, zapomněla jsem ho vyfotit, a tak mám záložní plán. O víkendu jsme nechali odpočinout Martinovu mamku od vaření a vrhli jsme se na oběd my dva. Dlouho jsme vymýšleli, co si uvařit. Přeci jen nejsme profesionálové. Pak si Martin vzpomněl, že měl u nás doma výborný těstovinový salát. Nepatříme mezi lidi, kteří by si pochutnávali na hromadě zeleniny, a tak do salátů dáváme mnohem méně, ale za to i něco navíc.


Koupili jsme si kuřecí prsní řízky a Martin je perfektně ochutil grilovacím kořením. Určitě to znáte, jen sůl, pepř, koření dle libosti, a orestovat. Salát jsem si vzala na starost já a dělala jej po vzoru mé mamky. Klasika - uvařit těstoviny. Jak už jsem předeslala, nejsme nijak velcí jedlíci zeleniny, a tak třeba mrkev, kterou do salátů hodně lidí dává, jsme my vynechali a vystačili si s kyselou okurkou a cibulí. Do toho jsem přikrájela vepřovou šunku a přidala majonézu, osolila, opepřila. I to určitě znáte. Ale maminka má dvě vychytávky - hořčici a lák z kyselých okurek. Když přidáte ještě tyto dvě přísady, salát dostane super chuť a je mnohem lepší než bez toho.
Jak děláte saláty vy? 

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Vypadá to skvěle!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten řízek bych si dala moc ráda! Tenhle salát z těstovin jsem nejedla, ale musí být moc dobrý :)

    OdpovědětVymazat
  3. ňam, vypadá to suprově, dostala jsem hlad a to jsem se právě najedla, hehe :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem asi jediná z tvých čtenářek, která by si řízek s těstovinovým salátem opravdu nedala :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tímhle stylem, hořčiči s okurkovým lákem, děláme u nás doma bramborový salát a je to naprostá lahůdka, souhlasím! :)

    OdpovědětVymazat