Jednou za čas si prohlížím Albert magazín s recepty, ve kterém nacházím spoustu inspirace, která nespočívá jen v jídlech, ale i ve fotografiích. Albert má své pochoutky velmi dobře vyfocené, což přidává na výsledném pozitivním efektu. Takhle jsem jednou listovala a našla těstoviny se smetanovo-rajčatovou omáčkou, na kterých jsme si pochutnali.
Ingredience (4 porce): olivový olej, máslo, 2 cibule, 2 stroužky česneku (můžete přidat podle chuti), 400g konzerva krájených rajčat, sůl, pepř, krupicový cukr, 400g těstovin, 125ml smetany na šlehání, parmazán (či jiný nastrouhaný sýr), čerstvá či drcená bazalka
V rendlíku rozehřejte olej a máslo a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek, pár sekund ho nechte rozvonět a zalijte rajčatovým pyré. Osolte, opepřete, oslaďte, přiveďte k varu, táhněte plamen a půl hodiny povařte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Až je budete cedit, nechte si hrnek vody, v níž se vařily. Omáčku odstavte a vmíchejte smetanu. Přidejte sýr, dosolte, případně doslaďte a nařeďte vodou z těstovin. Promíchejte s těstovinami, ozdobte parmazánem a bazalkou (my ozdobili drcenou bazalkou a lístky rukoly) a podávejte.
Dobrou chuť!
Vypadá to skvěle! :)
OdpovědětSmazatTo vypadá dost chutně a hlavně je to jednoduché a rychlé, taky nejsem nijak zdatná kuchařka a stát hodiny u sporáku mě moc nebaví.
OdpovědětSmazatgiveaway
Super! :))
OdpovědětSmazathttp://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html
Mňam, úplne som na takéto špagety dostala chuť!! Zajtra určite varím. ;-)
OdpovědětSmazatThe city of fashion
Taky ráda vařím a peču z Albert magazínu, zrovna vymýšlím, co zítra na oběd, tak asi využiju tento recept, s drobnými úpravami :)
OdpovědětSmazatMňam, vypadá to výborně. Hrozně jsem si oblíbila těstoviny, je to takový typ na jistotu :)
OdpovědětSmazatHned bych si je dala..:)
OdpovědětSmazat