21.05.16

GRILUJEME - STEAK NA GRILU

Jakmile nám počasí aspoň trošku přálo, ihned jsme celá rodinka naplánovala grilování. Velmi rádi si sedneme na zahradu, vyhříváme se na slunci, užíváme si jarní (popřípadě letní) vzduch a nasáváme vůně masa z grilu. Jíst za zvuků ptáčků a na čerstvém vzduchu mám nejradši. Celou zimu jsem se tolik těšila na naše první grilování. Třikrát hurá, konečně jsem se dočkala!

Nedávno jsme nakoupili spoustu dresinků, marinád a dalších kuchtících serepetiček. Chtěli jsme změnu, vyzkoušet něco nového, protože běžně tyto ingredience nekupujeme. A s několika těmito serepetičkami jsme se přivítali u grilu a maximálně si je vychutnali. Zároveň jsme vyzkoušeli i jednoduchý recept steaku na grilu. Pokud hodláte grilovat, určitě na jednoduchý steak aspoň hoďte očko.


FLANK STEAK NA GRILU
Ingredience: vyzrálý flank steak (pokud zvolíte jakýkoli steak, nic tím rozhodně nezkazíte - ve vaření musíme experimentovat :-)...), omáčka Hellmann's American Barbecue, větvička čerstého rozmarýnuu, snítka čerstvého tymiánu, pepř, sůl
Celý kus masa opepříme, potřeme omáčkou American BBQ, posypeme bylinkami a necháme přes noc v uzavřené nádobě marinovat. Maso cca 1 hodinu před grulováním vyjmeme z lednice. Důkladně rozehřejeme gril. Těsně před tím, než maso začneme grilovat, jej osolíme, položíme na gril a zprudka opečeme. Z každé strany cca 3 minuty. Během grilování potíráme omáčkou Hellmann's American BBQ. Poté dáme maso na nahřátý talíř, přikryjeme druhým nahřátým talířem a necháme minimálně 5 minut odpočinout. Poté krájíme na tenké plátky, podáváme s pečivem, čerstvou zeleninou a namáčíme do omáčky BBQ.


My jsme BBQ omáčku museli vyměnit za Australian Sweet Gril Sauce, ale i tak se nám kombinace této omáčky s masem velice zamlouvala. Koneckonců je jedno, do jaké marinády maso dáte, hlavní je, aby vám chutnalo! K masu s pečivem jsme připravili i zeleninový salát, který jsme ochutili vynikajícím francouzským dresinkem.


Co rádi grilujete vy?

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Já mám nejradši grilovanou cuketu. :D Moc hezký článek!
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám nejradši grilovanou cuketu. :D Moc hezký článek!
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to naprosto úžasně, hned bych si dala :D Bohužel negrilujeme :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  4. vypadá to skvěle, dostala jsem z toho strašnou chuť na grilovačku :) Hellmans omáčky jsou moc dobré, ale v poslední době kupujeme levnější varienty jiných značek a chuťově jsou některé dost stejné :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Grilování miluju, hlavně naložené maso od mamky :-P

    OdpovědětVymazat