Nedávno jsme nakoupili spoustu dresinků, marinád a dalších kuchtících serepetiček. Chtěli jsme změnu, vyzkoušet něco nového, protože běžně tyto ingredience nekupujeme. A s několika těmito serepetičkami jsme se přivítali u grilu a maximálně si je vychutnali. Zároveň jsme vyzkoušeli i jednoduchý recept steaku na grilu. Pokud hodláte grilovat, určitě na jednoduchý steak aspoň hoďte očko.
FLANK STEAK NA GRILU
Ingredience: vyzrálý flank steak (pokud zvolíte jakýkoli steak, nic tím rozhodně nezkazíte - ve vaření musíme experimentovat :-)...), omáčka Hellmann's American Barbecue, větvička čerstého rozmarýnuu, snítka čerstvého tymiánu, pepř, sůl
Celý kus masa opepříme, potřeme omáčkou American BBQ, posypeme bylinkami a necháme přes noc v uzavřené nádobě marinovat. Maso cca 1 hodinu před grulováním vyjmeme z lednice. Důkladně rozehřejeme gril. Těsně před tím, než maso začneme grilovat, jej osolíme, položíme na gril a zprudka opečeme. Z každé strany cca 3 minuty. Během grilování potíráme omáčkou Hellmann's American BBQ. Poté dáme maso na nahřátý talíř, přikryjeme druhým nahřátým talířem a necháme minimálně 5 minut odpočinout. Poté krájíme na tenké plátky, podáváme s pečivem, čerstvou zeleninou a namáčíme do omáčky BBQ.
My jsme BBQ omáčku museli vyměnit za Australian Sweet Gril Sauce, ale i tak se nám kombinace této omáčky s masem velice zamlouvala. Koneckonců je jedno, do jaké marinády maso dáte, hlavní je, aby vám chutnalo! K masu s pečivem jsme připravili i zeleninový salát, který jsme ochutili vynikajícím francouzským dresinkem.
Co rádi grilujete vy?
Já mám nejradši grilovanou cuketu. :D Moc hezký článek!
OdpovědětSmazatMr. Kev
Já mám nejradši grilovanou cuketu. :D Moc hezký článek!
OdpovědětSmazatMr. Kev
Vypadá to naprosto úžasně, hned bych si dala :D Bohužel negrilujeme :)
OdpovědětSmazatEVERYTHIN KATE
vypadá to skvěle, dostala jsem z toho strašnou chuť na grilovačku :) Hellmans omáčky jsou moc dobré, ale v poslední době kupujeme levnější varienty jiných značek a chuťově jsou některé dost stejné :)
OdpovědětSmazatSomethingbykate
Grilování miluju, hlavně naložené maso od mamky :-P
OdpovědětSmazatZdravím, můžu se zeptat, podle čeho jste vybírala gril? Co bylo při výběru nejdůležitější? Na zahradní grilování dává čím dál víc lidí přednost plynovému grilu, protože je obsluha jednodušší a také se na tom lépe připravuje zelenina. Jenže mám pocit, že na maso je prostě nejlepší uhlí, jinak to ztrácí něco z toho grilovacího kouzla a snad i něco z chuti.
OdpovědětSmazat