28.06.17

TĚSTOVINY AMATRICIANA


Na to jak moc jím, se o všechny ty porce podělím s online světem úplně minimálně. Přitom bych toho mohla tolik sdílet, neboť Martin je šikovný a zvídavý v oblasti vaření, takže často vaří a často ochutnává neznámá jídla. V podstatě vaří víc než já. Mít kluka, který své přítelkyni s chutí uvaří, je pro mě ráj. Musím uznat, že si rozmazlování takového typu nechávám líbit a pravděpodobně nikdy mě neomrzí. Pravděpodobně? NIKDY MĚ NEOMRZÍ! Po několika promarněných chvílích při vaření jsem se vzmužila a rozhodla se konečně sepsat jeden z našich oblíbených receptů. Všichni milovníci těstovin tedy zbystřete!

Těstoviny oba milujeme. Dá se říct, že tvoří 98 % našeho jídelníčku. Až tolik je milujeme. Proto při rozmýšlení nad nejvhodnějším jídlem k obědu či večeři nás jako první napadnou právě těstoviny. Často a velmi rádi listujeme knihami receptů od Apetitu, které jsou vždy kuprospěchu. Tentokrát jsme narazili na velmi chutné a především snadné jídlo, které jsme si hned zamilovali.

Na těstoviny Amatriciana potřebujeme:
olivový olej
sušenou slaninu
chilli papričku
stroužek česneku
bílé víno
plechovku loupaných rajčat
dlouhé těstoviny
strouhaný sýr pecorino či parmazán

Recept je opravdu snadný a hravě jej zvládne i dítě (tedy až na to víno!). Nejprve jsme si na oleji opekli slaninku s chilli papričkou, posléze přidali česnek a opékali, dokud nezhnědl. Dál jsme přilili bílé víno - a to opravdu vynikající suché bílé víno, které jsme si přivezli z Globusu (přidávám přímý odkaz na e-vinotéku, protože to opravdu stojí za to - Jean Geiler Riesling). Pro dvě porce recept určuje 75ml vína, ale vzhledem k jeho chuti jsme zhřešili a přilili krapet víc :)))). Tuto směs jsme nechali vařit, dokud se víno téměř neodpařilo. Posléze jsme přidali loupaná rajčata a vařili zhruba 20 minut, až omáčka zhoustla. Následovala sůl společně s pepřem. Mezitím jsme uvařili klasické špagety. Podávali jsme s nastrouhaným sýrem Grana Padano. Za nás oba palec nahoru!

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Těstoviny mám ráda na jakýkoliv způsob a špagety už jsem dlouho nedělala, tak děkuji za skvělý tip :-)
    All my cosmeticsk

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, teď mám hlad... :D
    Vypadá to fakt dobře, myslím, že to nadhodím příteli, který stejně tak rád vaří a objevuje - na rozdíl ode mě. :D

    OdpovědětVymazat
  3. tak to bych mohla i zvládnout a mohlo by mě to chutnat, vypadá to skvěle, ukládám :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat