15.03.16

ÚPRAVA VLASŮ: TŘI NEJOBLÍBENĚJŠÍ ÚČESY, NOVÁ ŽEHLIČKA, TIPY

Na úpravu vlasů jsem lenoch. Je zvláštní, kolik času a úsilí dokážu vynaložit pro péči o vlasy, ale s úpravami a dlouhým česáním nejrůznějších účesů si nerozumím. Zdravé a pevné vlasy jsou dle mého názoru důležitější než suchá sláma stočená do toho nejkrásnějšího drdolu na světě. O úpravě vlasů, jakožto přímo o tvorbě účesů, jsem se na blogu ještě nikdy nevyjádřila. Nyní je pro to správný čas, protože jsem si koupila novou, a především kvalitní, žehličku. Ale pěkně popořádku!


Začnu tam, kde (respektive kdy), se u mě začínal projevovat zájem o styling vlasů. Byla jsem na základce, věk zhruba 14-15 let, kdy bylo zatraceně IN mít vyžehlené vlasy. Vzhledem k mému nízkému sebevědomí v té době jsem si samozřejmě chtěla nějak polepšit, a tak jsem zatoužila po žehličce na vlasy. Díky mým milovaným rodičům jsem si žehličku rozbalila jako dárek (k narozeninám, tuším). Naprosto nadšená jsem žehličku používala po každém umytí vlasů. V té době jsem už byla blázen do masek a kondicionérů všech vůní a funkcí, a tak jsem doufala, že si vlasy teplem nezničím jako jiné slečny, které o svou kštici vůbec nepečují. Uběhlo pár týdnů a žehlení mě přestalo bavit. A to z jednoho prostého důvodu - mám rovné vlasy od přírody. Samozřejmě nejsou zcela rovné, ale i bez použití žehličky si nemohu stěžovat. Žádné vlnky, jen občas mírně zahnuté konce, ale to mě netrápí. Proto jsem žehličku na několik let uklidila.


Přibližně před dvěma měsíci jsem se k ní vrátila. Tentokrát však s jinými úmysly. Tentokrát jsem zatoužila po vlnitých vlasech. Stále se pokouším o takové ty nedbalé a elegantní vlny či o beach waves, ale nedaří se mi. Jakmile si natočím vlasy jen mírně, vydrží mi tak zhruba 10 minut a pak celý účes spadne. Zkrátka a jednoduše, toto jsou problémy holek s rovnými vlasy :-). Znáte to - máte rovné, a tak chcete vlnité a naopak, máte tmavé vlasy, ale toužíte být blonďatý andílek. Myslím, že s tímto ženským ,,problémem" se lidstvo bude potýkat po celou svou existenci :-). Když jsem u odstínů vlasů, musím dodat, že já osobně barvy na vlasy ze srdce nesnáším. Dříve mi tolik nevadily, vyzkoušela jsem si třeba červenou, ale momentálně bych si na hlavu nenechala dát ani ň. A proč? Jsem spokojená s barvou svých vlasů a především se držím toho, že je teď nechci zatěžovat a otravovat se s pravidelným docházením ke kadeřnici či domácím barvením, protože si toho ve stáří užiju až až :-).


Dostávám se tedy k žehličce, kterou jsem v těch patnácti dostala. Tehdy stála zhruba 500 Kč, značka Hyundai, žádné funkce, žádná tlačítka, prostě čistě jen žehlící desky. Nejenže jsem se o ni skoro vždy spálila, ale také parádně trhala vlasy... Když jsem ji používala častěji, nevyhnula jsem se zpřetrhaným vlasům, které pak trčely do všech stran. Proto jsem se po těch letech rozhodla koupit si novou a POŘÁDNOU. Vybrala jsem si Satin-Hair 7 od Braunu. Je perfektně navržena pro minimální poškození vlasů a tím pro maximální ochranu. Zdá se mi nesmysl vypisovat, co vše žehlička dokáže, takže jednoduše napíšu několik bodů, díky nimž je tahle žehlička skvělá. Je v ní zabudovaná technologie SensoCare, která automaticky upravuje teplotu pro každý pramen vlasů. Na displeji se po každém přejetí pramenu objeví dva smajlíci, kteří svým úsměvem vyjadřují, zdali jsem žehličku použila správně. Keramické desky vytvářejí naprostý skvělý skluz, a tak se mi nestalo, že bych nějaký vlas přetrhla. Super je i chladná špička. Jsem prostě nemehlo a skoro vždy jsem se s tou starou spálila. Nyní mi to už nehrozí. Pokud vás opravdu zajímá, v jejím názvu je skrytý odkaz, kde si můžete vše přečíst :-). Já jen mohu dodat, že jsem naprosto nadšená. První použití byl sice boj. Nějak jsem si nerozuměla s menu, ale nakonec vše klaplo a teď bych ji na rukou nosila :-).


Jen pro ukázku přidávám i mnou momentálně nejpoužívanější produkty na vlasy. Hooodně si chválím sadu šampon-kondicionér-maska Eessence Ultime Omega Repair od Schwarzkopf. Skvěle vyhlazují, vyživují a dodávají lesk. Nově zkouším i pár šamponů od Yves Rocher. Ty nejvoňavější šampony, které při jejich použití vůněmi vyvolávají dojem květinářství. Opravdu mám vždy při mytí vlasů za pomoci YR produktů pocit, jako bych právě nakráčela do květinářství.


A ještě pár stylingových produktů. Nedám dopustit na ten nej nej nej nej a opravdu nej bezoplachový olejíček v krému Elseve. Tenhle oranžový kouzelník se prostě povedl. Dá se použít na mokré vlasy jako kondicionér, na suché pro zvýraznění lesku a vyhlazení, a dokonce jako ochrana před teplem. Pro ochranu před teplem používám ještě dva spreje. Guardian Angel a Straight on 4 days. Tyto dva spreje také moc chválím. A pak občas použiju nějakou tu serepetičku na fixaci účesu. Zajímavým pomocníkem pro vytvoření objemu je pudr Got2b, o který jste společně s tvarovací gumou mohli soutěžit. Tvarovací sprej Made 4 mess v oranžovém balení je pro tvorbu mých oblíbených vlnek skvělý. Stejně jako solný sprej Beach Girl. A poslední produkt určen pro vznik objemu je sprej a kondicionér v jednom od Schwarzkopfu z řady Essence Ultime. Laky na vlasy používám minimálně. Nemám z nich dobrý pocit - zdá se mi, jako bych měla celou hlavu zatíženou. Ale i přesto někdy je někdy použiju.

Tady už se můžete podívat na mé hrátky s vlasy v praxi. V těchto třech účesech se cítím nejlépe a stále je střídám. A občas se na úpravy vykašlu a nechám vlasy přirozeně uschnout :-). A co vy? Jaké účesy nejradši tvoříte? A jakou žehličku používáte?


ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Moc pěkný článek a na fotkách ti to sluší :)

    Já žehličku nikdy neměla, především na střední škole si většina holek žehlila vlasy... a spousta lidí mi nevěřila, že já si je nežehlím... mám je rovné... pokud je učešu hned, jak si je umyji, tak jsou rovné jako bych je vyžehlila.... žehličku ani nemám, mám kulmu a ta je na vlny fajn, jinak pokud chci jen takové lehké vlny, které vypadají přirozeně, tak volhké vlasy dám do gumičky a udělám si takový drdol - podobný si dělám, když jdu do vany a nechci si mýt vlasy :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Extraordinary oil vypadá skvěle, mám takový šampon :)

    Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  3. Skvelý článok! Tie natočené vlasy ti veľmi svedčia :) Ja momentálne používam tiež šampón od YR, konkrétne obyčajný žihľavový a neviem si ho vynachváliť..úplne z neho cítiť prírodu ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Strašně moc bych chtěla zkusit ten sprej se solí! Ono je to sem tam fajn nemít jen rovné vlasy:)

    NATYSPACE

    OdpovědětVymazat
  5. Ten uces dole vlevo ti moc slusi! :) Ostatne jako vsechny varianty!

    xxx

    CITC FASHION BLOG

    OdpovědětVymazat
  6. Super účesy. :) Já si tak říkám, že si budu muset koupit novou žehličku na vlasy, ta moje mě postupem času už opouští. :(
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  7. máš krásné vlasy:) ty vlnky ti opravdu sluší!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Tuhle žehličku jsem dostala od Ježíška Braun na jejich vánočním večírku a je DOKONALÁ! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ježiš, to je jak kdybych tenhle článek napsala já :-D Ano, taky byl kolem mne v asi 14 letech hit si žehlit vlasy, i když jsem je měla rovný, tak jsem dostala žehličku Hyunday! :-D Jo, a taky je mám rovný a teď žehličku vytahuji už jen na vlny, které umí, a hlavně mi vydrží!

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkný článek. Rozhodně jsem nezapomněla na éru kolem 15 roku kdy bylo IN vyžehlené vlasy. Sama jsem tomu také dřív podlehla a stejně jako ty na dlouhou dobu žehličku odložila. Hlavním důvodem byl čas po ránu kterého moc není na nějaké velké upravování s mými vlasy, taky za to může vlastně i moje lenost, po nějaké době jsem zjistila že se mi vlasy o hodně zlepšily. Nyní žehličku používám jen občas, zato mám raději trojkulmu, dělá nádherné vlnky které vydrží i do druhého dne. Žehličku i trokulmu mám od zn. Babyliss

    OdpovědětVymazat