11.01.17

LA ROCHE-POSAY | OBLÍBENCI V PÉČI O MASTNOU PLEŤ

Obecně uznávám značku La-Roche Posay. Roky jsem bojovala s akné a musím uznat, že výrobky této značky mi značně pomohly. Samozřejmě nutno brát v potaz, že každému vyhovuje něco jiného. Co vyhovuje mně, nemusí vyhovovat vám. Ale já osobně jsem s La-Roche Posay velice spokojená. Rozhodla jsem se proto vybrat tři oblíbence, které už dlouho používám, a které stále dokupuju.


ČISTÍCÍ GEL LA ROCHE EFFACLAR
Jistě všichni víte, že čištění pleti je základ všeho. Jakmile je pleť zanesená špínou všeho druhu, aby Ferda Mravenec, práce všeho druhu, nevykouzlí zázraky. Začínám proto právě tímto čistícím gelem ve velkém balení. Pěnící gel je určen pro hloubkové čištění mastné nebo podrážděné pleti. Neobsahuje mýdlo, parabeny, barviva ani alkohol. Ozdravuje pokožku a eliminuje nadměrnou tvorbu kožního mazu. Celkově zlepšuje stav pleti a pomáhá předcházet nadprodukci kožního mazu. Velmi si vážím svěžesti, kterou nanášení gelu pleti přináší. Můj celkový dojem z gelu je velice dobrý. Po dlouhodobém používání (fakt dlouhodobém, patlám se s ním už měsíce) se dostavily výsledky. Jediné, co mi nevyhovuje, je mírně vysoušení pleti. Logicky zbavování se kožního mazu s sebou přináší vysušování. Přes léto není vysušování znatelné, ale v zimním období moje pleť vždy trpí a společně s mastnou T zónou se objevují i suché šupinky. Balení 400ml je k dostání za 400 Kč.


PÉČE PRO AKNÓZNÍ PLEŤ EFFACLAR H
Po vyčištění pleti následuje hydratační a zklidňující péče. Právě tento krém pro mastnou a problematickou pleť je určen k hydrataci pleti oslabené vysušujícími přípravky péče o pleť. Obsahuje složky pro posílení funkce kožní bariéry, termální vodu z La-Roche Posay a Bisabolol pro zklidnění podráždění a začervenání. Obnovuje komfort a pružnost pleti. Jakmile si tenhle krém nanesete na vyčištěnou pleť, okamžitě ucítíte, jak se pleť uvolňuje. Navíc voní jemnou a příjemnou vůní, která pocit zklidnění ještě více podporuje. Péče je k dostání ve 40ml balení za cenu cca 340 Kč.


MATUJÍCÍ KRÉM EFFACLAR MAT
O tomto krému jsem psala už v článku kosmetických zlatíček za měsíc prosinec. ,,Jedna lahůdka pro smíšenou, aknózní a především mastnou pleť. La Roche-Posay jsem si mezi značkami pečujícími o problematickou pleť oblíbila ze všech nejvíc. Mohu tedy s čistím svědomím říct, že tato značka patří k mým nejoblíbenějším. Je pravda, že v dnešní době ji už nepoužívám tolik jako dřív, protože se celkově má pleť oproti minulým letům velmi zlepšila. I tak ji mám stále po ruce, když se objeví nějaké fakt na prd období. Před mrazy, které nás teď zasáhly, byla má pleť nadměrně mastná. Ani netuším, čím to bylo způsobeno... Takže jsem se obrátila na matující krém této značky. Uvítala bych, kdyby byly ceny těchto produktů nižší, ale s tím holt nehneme. I za tuto (aspoň pro mě) vyšší cenu jsem s krémem spokojená. Odvádí skvělou práci a s kožním mazem bojuje velmi úspěšně." Doplnila bych jen, že je i skvělým podkladem pod make up. Krém používám téměř dennodenně, na rozdíl od předchozích zmiňovaných produktů (ty spíše jen v tom špatném období) a s mastnou T zónou si poradí velice dobře. Cena za tento krém se pohybuje kolem 360 Kč například na Pilulce.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Ten mycí gel mám ráda, ani mi nepřijde, že by vysušoval a to mám spíš pleť suchou :)
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Mycí gel vypadá hodně dobře :) Já tuto značku zkoušela jen ve vzorku z lékárny :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som taktiež moc spokojná s touto značkou. Moc mi pomohla. Hlavne redukovala mastnotu čo je základ aj pri tvorbe akné. Čiže spokojnosť!! Z veci ktoré si spomínala mam iba gél. Ale napríklad mam ešte tonikum a tiež nejaké krémy. Super recenzia!!

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  4. S touto značkou zatím moc zkušeností nemám, i když je pravda, že mě láká už celkem dlouho něco vyzkoušet :) Z tvých oblíbených produktů mě zaujal hlavně gel, takže se budu rozhodovat asi mezi tímto a tím novým růžovým od Biodermy :)
    LOVELY IMPERFECTIONS

    OdpovědětVymazat
  5. Dle tvých popisů mám pleť dost podobnou té tvojí. Mám pleť smíšenou ale občas se mi někde vytvoří sušší místa. Já mám zkušenost s denním krémem Effeclar K a teď mám doma noční krém Toleriane, který jsem vyhrála na Blogerkách. Upřímně mi tyhle dva krémy příliš nesedí. Nevím zda se na moji pleť nehodí nebo to chce používat kompletní péči a ne jen jeden krém. Hrozně mi po nich lepí pleť a celkově mi to udělá na obličeji divný nevstřebaný povlak. Nejvíce to vnímám u toho nočního krému. S podobným problémem jsem se setkala i u Biodermy Sebium.

    OdpovědětVymazat
  6. túto radu som kedysi používala a je naozaj skvelá! :)
    Pozývam ťa na moju Giveaway na blogu :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat