14.10.17

OBYČEJNÁ TAŠKA PŘEŠITÁ ZE STARÉ KOŠILE


Staré košile mohou posloužit na výrobu spousty nových věcí. Nemusíme proto z košile přešívat jenom jakékoliv typy svršků v podobě topů či nějakým způsobem ozvláštněných košil. Vyzkoušela jsem si tedy něco nového a přešila staré nenošené košile v tašky přes rameno. Klasické plátěné tašky jsem vždy nosila ráda. Vítám jejich praktičnost. Teď je pravděpodobně schovám do skříně a dám přednost svým přešitým taškám :).



Postup při šití tašky je opravdu jednoduchý. Jak vidíte, není potřeba vytvářet nějaké složité střihy, jako je tomu u oblečení. Taška je zkrátka složena ze dvou obdélníkových kusů látky a dvou proužků. Ráda bych své přešité kousky obohacovala o výšivky, a tak se učím i ručnímu vyšívání. Na jednu z tašek jsem vyšila malého ptáčka. Druhou jsem ponechala zcela čistou, jen jsem zvolila pro ozvláštnění tašky přední část košile s knoflíky.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Tak to se ti povedlo. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je super!! A hlavně je určitě dost využiješ, alespoň já mám takové tašky ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo! Ty jsi šikovná. Hned bych také chtěla umět takové kousky přešít, asi si budu muset napsat ježíškovi o šicí stroj:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jsou boží! Plátěných (v tomto případě prostě látkových :D) tašek není nikdy dost a toto se fakt povedlo.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ty jsou skvělé, i ptáček se ti povedl :) Já mám ted svojí první plátenou tašku a je super, jen se bojím, jak dlouho vydrží... občas tam bohužel dávám i pěkně těžké nákupy :-/

    OdpovědětVymazat