17.01.18

SEZNAMUJU SE S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU: NOBILIS TILIA


Můj zájem o přírodní kosmetiku stále roste. Vyhlídla jsem si v Praze jeden obchůdek na Národní třídě, kde jsou moc milé a ochotné slečny, které mi v této oblasti zatím vždy výborně poradily. Jakmile mi něco není jasné nebo něco nevím, ihned se na ně obrátím. Ale neobracím se pouze na ně. Velkým pomocníkem při hledání přírodní kosmetiky je mi i Instagram, kde mě neustále mí sledující zasypávají tipy na výrobce přírodních kosmetických produktů. Zároveň do této zajímavé oblasti začnu podstatně více zabrušovat díky nové práci. Ale nebojte, určitě z toho vybrušovat nehodlám :)... Dnes zabrousíme do tajů české značky Nobilis Tilia a její péči o vlasy.



Značku Nobilis Tilia mi doporučila jedna slečna na Instagramu. Teď jí jsem za tento tip velmi vděčná nejen proto, že mi někdo opět rozšířil obzory, ale i proto, že mě (prozatím) tři vyzkoušené produkty velmi oslovily. Věřím, že mohou oslovit i někoho dalšího, kdo je na cestě poznávání přírodního kosmetického světa.

FILOZOFIE


U zrodu značky byla přítomna nádherná myšlenka, která respektuje přírodu. Nobilis Tilia odkazuje na slovo KVÉST, v jehož písmenech se ukrývá veškerá filozofie značky.
K jako kvalita - využívají nejvyšší možnou míru surovin z ekologického zemědělství, většina produktů je certifikovaná jako přírodní nebo BIO kosmetika.
V jako vzdělání - čerpají nejen z moderních poznatků o účincích léčivých rostlin, ale i z tradičních historických zkušenosti.
E jako eticky - odmítají testování na zvířatech, využívání živočišných surovin, upřednostňují ekologicky odbouratelné suroviny a recyklují.

S jako spokojenost - dělají vše pro spokojenost zákazníků - poradenství, milý a přátelský přístup, poměr kvality a ceny.
T jako tradice - myšleno jako tradice české aromaterapie, v níž jsou nejdéle působící společností na českém trhu.
Snad ani není potřeba se sáhodlouze rozepisovat, když stránky Noblis Tilia nabízejí naprosto výstižné a překrásné věty o jejich filozofii, které si s dovolením vypůjčím:
,,Čerpáme inspiraci z přírody a tradičních historických zkušeností a s pokorou vyvíjíme prostředky, které jsou přírodě a člověku co nejblíž. Respektujeme individualitu osobností, které jsou našimi zákazníky a nesnižujeme kvalitu kvůli ceně."



REGENERAČNÍ ŠAMPON SE ZELENÝM ČAJEM


na jemné a snadno se mastící vlasy

Regenerační šampon obsahuje extrakty z tymiánu, zeleného čaje a rozmarýnu. Hned u vůně bych se pozastavila. Právě díky přírodnímu složení jsou všechny vůně snadno identifikovatelné a naprosto nezaměnitelné. Mně osobně se zdají vůně velmi silné. Rozhodně šampon není jen tak lehce ovoněn, ale doslova cítíte tu sílu přírody. Nádhera! Při mytí vlasů se cítím jako na procházce přírodou. Vím, že to zní poněkud směšně, úsměvně či komicky, ale opravdu se tak cítím. Na vůně hodně dám a podle nich se často rozhoduju, zdali si daný produkt koupím či ne. Toužím po pořádně voňavém zážitku! A věřím, že nejsem jediná! :) Všechny tyto složky jsou vhodné pro jemné a snadno se mastící vlasy, omezuje tvorbu lupů, chrání strukturu vlasu, dodává mu pružnost a lesk. Směs éterických olejů se šalvějí je jakýmsi povzbuzujícím faktorem při mytí hlavy, neboť prokrvuje vlasovou pokožku a podporuje regeneraci. Pro mě se tento šampon stal aktuálně jedním z nejpoužívanějších, protože splňuje vše, co slibuje. A toho si velmi vážím!

ŠAMPON NA OBJEM S MYRHOU A POMERANČEM


pro vlasy bez objemu

Spojení myrhy a pomeranče je mi sympatičtější, alespoň co se vůně týče. Regenerační šampon se zeleným čajem je na mě poněkud ,,ostřejší" oproti šamponu na objem. Myrhová pryskyřice působí na vlas velmi pozitivně. Vlas totiž obalí, zpevní a tím zvýší celkový objem. Nechci tvrdit, že šampon dělá objemové zázraky. To nedovede žádný šampon. Žádný šampon nedokáže vytvořit mega velký objem, pouze pomůže v tom, aby vlasy nebyly zplihlé. Za mě je vytvoření objemu pomocí tohoto šamponu naprosto v pořádku. Vytvoří totiž krásně přirozený objem a vlasy provoní na dlouhou dobu. Pružnost i lesk vlasů jsou po pravidelném používání šamponu viditelné.

REVITALIZAČNÍ KÚRA PRO TMAVÉ VLASY S BIO DÝŇOVÝM OLEJEM


pro vlasy bez lesku toužící po hydrataci a regeneraci

Olejová revitalizační kúra je naprostým zázrakem v péči o vlasy. Dodává vlasům lesk, udržuje v nich potřebnou vlhkost a regeneruje vlasovou pokožku. Při první aplikaci jsem byla poněkud vyděšená, neboť jsem po smytí kúry měla vlasy mastnější a druhý den je musela umýt znovu. Vzhledem k tomu, že věčně bojuju s rychle se mastícími vlasy, doporučuju všem, kteří mají stejný problém, vyhnout se nanesení kúry ke kořínkům a vlasové pokožce. Přestože kúra obsahuje směs éterických olejů pro prokrvení, regeneraci vlasové pokožky a posílení růstu vlasů, zacházejte s ní opatrně. Pokud chcete vlasům dopřát výživu, určitě se této kúry nebojte, ale naneste ji radši v momentě, kdy máte jistotu, že si další den stihnete hlavu umýt znovu a nebo že další den nikam nepůjdete. Doporučovala bych její použití na víkend. BIO dýňový olej hloubkově regeneruje tmavé vlasy, což mohu jedině potvrdit. Celkový dojem z kúry je skvělý, jen prostě opatrně :).


Velkým plusem této české značky přírodní kosmetiky je dle mého názoru cena. Ano, všichni víme, že přírodní kosmetika spadá do jiné cenové kategorie než kosmetika chemická, je-li řeč o té dostupné kosmetice z drogérií. Stále více se přesvědčuju o tom, že připlatit si za přírodní kosmetiku za to rozhodně stojí. Ale občas ani tolik připlácet nemusíme, což je případ Nobilis Tilia, jejichž ceny jsou podle mě snad i nižší, než by mohly být :).

Máte s touto značkou zkušenosti?

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Já tuto značku ještě nezkoušela, ale docela mě produkty zaujali. :) A souhlasím s tebou lepší je si připlatit. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Nejdřív musím pochválit formu článků, fakt se mi moc líbí, jak je stylizuješ :) Značku Nobilis Tilia znám, jejich heřmánková voda mi nejednou zachránila pleť. Moc se mi líbí ta filozofie, mám ráda značky, které si opravdu zakládají na kvalitě a určitém poselství.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle značku mám moc ráda :) hlavně produkty na pleť.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem za přírodní kosmetiku, ale hlavně musí splnit to, co slibuje. S tímto jsem naletěla v případě yves rocher.. Mám tu značku ráda, rtěnka boží, micerální vody, sprcháče... ale šampon mi tak zdevastoval vlasy, že to byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla ostříhat. Spravil mi to až prašivý garnier. :D:D
    Ale s přírodní kosmetikou to nevzdám, uvažuju o něčem dalším, třeba zrovna o Nobilis.

    OdpovědětVymazat