10.03.18

SEZNAMUJU SE S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU: NOILI


Zjistila jsem, že moje představy o značkách přírodní kosmetiky na českém (případně slovenském trhu) byly zcela mimo mísu. Do mísy jsem se ani zdaleka netrefila. Člověk pořád tak nějak žije ve svém světě, má své oblíbené i neoblíbené věci, a (například) v oblasti kosmetiky si zvykne na známé značky, které mu stačí a po dalších se nijak nepídí. A právě to byla má překážka. Dříve jsem znala jistou část kosmetických značek a víc jsem nepotřebovala. Nyní na spoustu věcí měním názor a toužím po dalším poznání, a tak se dozvídám spoustu nových informací. Jednou z informací je i k mému údivu rozmanitá nabídka přírodní kosmetiky. Obecně přírodní kosmetika není tolik k vidění jako ta chemická, a tak jsem pravděpodobně díky tomuto faktu vydedukovala, že jednoduše řečeno "té přírodní kosmetiky asi není tolik". Teď jsem jak v Jiříkově vidění, neboť zjišťuju, že trh je plný opravdu zajímavých značek, které do svých kosmetických přípravků vkládají kouzla přírody.

Ale tak co, každý jednou prozřeme. V čemkoli. Někdo si uvědomí zásadní věci a někdo třeba přijde na to, že se zmýlil v oblasti dostupnosti a rozmanitosti přírodní kosmetiky. Každý máme něco, že :).

Další značka vyrábějící přírodní kosmetiku, která mě zaujala a která si dle mého názoru zaslouží své místečko mezi články s názvem SEZNAMUJU SE S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU, je slovenská značka Noili (Beauty). Stejně jako dosud zmíněné značky v této podkategorii, je i Noili značkou, jejíž prioritou je výroba čistě přírodní a účinné kosmetiky s respektem a úctou k přírodě. Mimo jiné na mě Noili působí velmi sympaticky svou prezentací na sociálních sítích, například Instagram profilu Noili je dle mého názoru překrásně esteticky sladěný.


F I L O Z O F I E


ČERSTVOST


Noili se orientuje na výrobu menšího množství vždy čerstvých a vysoce účinných pleťových olejů. Oleje jsou nerafinované, což znamená, že zaručují obsah synergicky působících živin. Pro laika ještě dovysvětlím. Rafinace je metoda prodloužení trvanlivosti rostlinných olejů. Touto metodou dochází k ochuzení o cenné vitamíny, antioxidanty a další látky. Nerafinované produkty jsou tedy bohatší na obsah. Ale doporučuje se je dříve spotřebovat.

ČISTOTA


Čistotou v oblasti přírodní kosmetiky se nerozumí pouze čistota jako taková, ale i čistota v podobě absence chemie. Noili nepoužívá škodlivé kosmetické suroviny, alergeny, dráždivé látky, syntetické látky, konzervanty ani barviva. Nenajdeme v nich ani komedogenní látky, tedy látky, které ucpávají póry. Syntetické konzervanty jsou nahrazovány bezpečným rozmarýnovým extraktem.

JEDNODUCHOST


Dostávám se k bodu, který na mě měl největší vliv. Jednoduchým a minimalistickým věcech fandím, takže tento bod filozofie Noili mi je rovněž velmi sympatický. Minimalistický černý design perfektně vypovídá o tom, co od značky očekávat. Noili má nejen jednoduchý design, ale i jednoduše pečuje o pleť. Stačí jednoduše nanést opravdu malé množství na pleť, vlasi či nehty a kouzla přírody začnou působit.

Oslovila mě možnost výběru ze dvou variant pleťových olejů. Na výběr je z LIGHT a RICH verzí olejíčků. Podstatné složení je stejné u obou variant, avšak konzistence se liší. Jak už názvy napovídají, light oleje jsou lehounké a pro pokožku snadno vstřebatelné. Oproti tomu rich oleje jsou specifické hutnější a více mastnější konzistencí. Zvolila jsem light oleje, protože mám obecně radši kosmetiku, která se snadno vstřebává a je na pleti minimálně cítit.

LIGHT BEAUTY OIL NA SUCHOU PLEŤ


Lehká a rychle vstřebatelná textura ze vzácných za studena lisovaných olejů a vosků je bohatá na lipidy, vitamíny a antioxidanty. Olejíček pleť vyživuje a zabraňuje jejímu vysušování, chrání pleť před vnějšími škodlivinami a navíc pomáhá obnovovat přirozenou funkci pleti. Díky lehké textuře je vhodný pro použití v jarním a letním období. Neobsahuje žádné škodlivé kosmetické suroviny, alergeny, dráždivé látky, syntetická barviva ani konzervanty, parfémy, minerální ani esenciální oleje. Velmi mi vyhovuje light textura, díky níž se necítím jako umaštěné čuňátko. Nanesení tří kapek oleje na celý obličej bohatě stačí, pleť není mastná, neleskne se, pouze je krásně zjemněná. Po dlouhodobějším používání jsem ocenila přírodní složky, které se se šupinkami a suchými místečky na mém obličeji skvěle popasovaly.

LIGHT BEAUTY OIL NA NORMÁLNÍ A MASTNOU PLEŤ


Rovněž u olejíčku na normální a mastnou pleť máme co dočinění s lehkou a snadno vstřebatelnou texturou, která se hodí do jarního a letního období. Taktéž i v tomto olejíčku nalezneme cenné lipidy, antioxidanty nebo přírodní vitamín E. Hlavním úkolem olejíčku je harmonizace tvorby kožního mazu. Zároveň snižuje riziko vzniku kožních infekcí a je vhodný právě i pro aknózní pleť. Nenajdeme v něm žádné dráždivé látky, syntetické konzervanty, barviva ani parfémy. Lehká konzistence nezanechává na pleti mastný film, a tak pleť volně dýchá a póry se neucpávají. Takže ani po použití tohoto olejíčku se nelesknu ani nejsem nijk umaštěná.

ZANECHAT KOMENTÁŘ