10.04.18

JARNÍ DETOXIKACE PLETI


Jarní detoxikace. To je pojem, který se na nás aktuálně sype ze všech stran. Jaro je symbolem začátku či znovuzrození. I tato symbolika se dá aplikovat na jarní detox, ať už na detox celého organismu nebo jen pleti. Zima působí na pleť zcela odlišně než jaro, a tak je potřeba ji opět nastartovat a připravit na nové roční období, které s sebou přináší spoustu změn. Kosmetické značky proto přichází s novinkami v podobě detoxikačních přípravků. Já jsem si oblíbila lipovou detoxikační řadu české značky Nobilis Tilia. Co používáte za účelem jarní detoxikace vy?



Přípravky Lipové detoxikační péče jsou oblečeny do nových kostýmků, jimž vévodí zelená barvička, která je v souvislosti s detoxikací používána pravděpodobně nejčastěji. Tato čtveřice přírodních přípravků aktivně detoxikuje pleť a následně posiluje imunitu pokožky, účinně působí proti prvním vráskám a preventivně zamezuje jejich vzniku. Zelenkavá řada využívá všech darů lípy v podobě extraktu, květové vody i éterického oleje pro antioxidační, zklidňující a zjemňující účinky. Tento navržený princip péče o pleť udržuje zdravý kožní film (kožním filmem se rozumí jakýsi ochranný štít, který pokožku chrání zvenku, vytváří pro ni živiny a posiluje tvorbu protilátek), který vede ke krásné a zdravé pleti, jež je jemná, pevná a hydratovaná.

ČISTICÍ BALZÁM


Na detoxikační funkci se v čisticím balzámu podílí včelí med a prachový červený jíl. Mimo šetrné detoxikace odstraňují přebytečnou mastnotu a navrací pleti potřebné minerály. Meruňkový olej navrací pleti elasticitu a přesličkový extrakt ji zpevňuje a podporuje její regeneraci. Čisticí balzám je díky svému složení šetrnému k pokožce vhodný i na každodenní používání. Pravidelně mi asistuje ve sprše, kdy se po celém dni umyju a vyčistím si pleť. Aktuálně jej používám v kombinaci s konjakovou houbou a tuhle kombinaci si nemůžu vynachválit. Balzám je hedvábně jemný a vytváří aktivní pěnu, která pleť účinně čistí a odstraňuje z ní veškeré nečistoty. Ve vůni jasně dominuje červený jíl, jenž rozhodně nijak nesmrdí, naopak jeho vůně je velmi jemná a příjemná, byť bych ji řadila k výraznějším.

PROJASŇUJÍCÍ KRÉM


Po vyčištění pleti čisticím balzámem nanáším projasňující krém s mikroemulzí pro obnovu lipidového filmu. Tento lipový krém se základem v proaktivní mikroemulzi se směsí přírodních extraktů z lipových květů a kasie křídlaté vypíná pleť a chrání ji před UV zářením. Mikroemulze se zasluhuje o hydrataci a ochranu před vlivy vnějšího znečištěného prostředí. Obsažený olej z pšeničných klíčků vyniká vysokým obsahem vitaminu E, který je znám svými účinky proti stárnutí pleti. Přeslička rolní a kyselina hyaluronová se významně podílejí na obnově struktury pleti, jejím vypínáním a zachováním dlouhodobé svěžesti. A právě svěžest je to, co po nanesení krému cítím nejsilněji. Aplikace je příjemná, doprovází ji jemňoučká vůně, a krém během dne zanechává pleť krásně zhydratovanou a svěží.


DETOXIKAČNÍ MASKA


Lipovou detoxikační masku používám zpravidla o víkendu a snažím se nanášet ji pravidelně jednou až dvakrát týdně. Maska je vhodná pro všechny typy pleti, i pro citlivou, a pomáhá se zvýšením hydratace a zjemněním pleti. Složením je velmi podobná čisticímu balzámu. Včelí med pomáhá odlučovat odumřelé buňky pokožky a spolu s červeným jílem na sebe váže toxiny a odvádí je z pleti. Přesličkový extrakt pokožku zpevňuje a stahuje. Maska účinně regeneruje, obnovuje a reguluje pH pleti. Cílem masky je ozdravení a svěžest pleti. Stejně jako u krému, i v případě použití detoxikační masky je onen pocit svěžesti jednoznačně dominantní. Na pleti nijak nepne, nepříjemně ji nestahuje, ani není na pleti nijak těžká - nechává ji ,,dýchat".

ZPEVŇUJÍCÍ MLÉKO


Lipové zpevňující mléko pro pevnou a zdravou pokožku celého těla používám nejméně. Ne z důvodu, že by bylo nejhorší, ale z důvodu, že jsem se za celý svůj život nedokázala naučit starat se o celé tělo. Péče o vlasy a pleť je pro mě samozřejmostí, ale pravidelnou péči například o nohy jsem nikdy nedokázala dodržovat. Samozřejmě i přesto se v mém kosmetickém šuplíku nacházejí tělové krémy a mléka. Do sbírky jsem přibrala i toto z lipové řady Nobilis Tilia, které pokožku zpevňuje, vyhlazuje a zanechává ji sametově hebkou. Mikroemulze proniká do pokožky a přispívá k její odolnosti. Speciální přírodní extrakty tvoří ochranný štít proti stárnutí pokožky a olej z pšeničných klíčků a jojobový olej přispívají k výživě a udržení zdravého a mladého stavu pokožky a k celkové hydrataci.


ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Nikdy jsem nic takového nezkoušela, ale potřebovala bych spíše detoxikaci zevnitř.. :D
    RIGHT HERE RIGHT NOW

    OdpovědětVymazat
  2. Ta vypadá skvěle, já si hodlám dát také detox, ale zevnitř. :)

    OdpovědětVymazat