22.05.18

SEZNAMTE SE S BARBAROU ANEB #SAZIMTEDYJSEM


Občas se cítím sama. Jako kdokoli jiný. Je zvláštní, že se tak cítíme, i přestože máme kolem sebe úžasné lidi, kteří dokáží naslouchat, pomoci, rozveselit a rozptýlit. Ale je to tak. Asi je to nějaký zákon přírody či co. Třeba se musíme cítit osaměle, abychom si uvědomili, že vše, co máme, je skvělé a my bychom to kdykoli mohli ztratit a mít se zpropadeně blbě. No, dobře, v mém případě to není tak dramatické. Jen jsem nechala popustit uzdu menšímu filozofování nad naším bytím. Ale je pravda, že se občas cítím osamoceně. Je tomu tak od doby, co bydlím v Praze. Víkendy tu trávím sama a někdy mě to dohání k šílenství, jindy jsem za to vděčná. Jsem introvert a společnost k životu tak úplně nepotřebuju, ale i přesto jsou chvíle, kdy společnost vítám s otevřenou náručí. Při těch osamělých stavech jsem si tolikrát pokládala otázku, proč v bytě nemám něco živého, abych se tu necítila tak sama. A jeden den jsem si na ni odpověděla.

Nevím.

To byla odpověď. Prostá a hloupá.
A tak jsem se rozhodla zamyslet se nad položenou otázkou i nad svou odpovědí. Výsledkem mého bádání se stal zájem o něco živého, co tu se mnou bude trávit ty osamělé dny. Kvůli tomu, že se zvířátkem by to bylo prozatím poněkud komplikované, usoudila jsem, že mi nejlepším společníkem bude rostlina. Tichá, uzavřená sama do sebe. Jop, věděla jsem, že naše povahy k sobě budou skvěle pasovat. Takže jsem nemeškala a ihned vyrazila do víru velkoměsta, abych našla svou rostlinnou spřízněnou duši. A hele, našla jsem! Seznamte se s mou zelenou kamarádkou Barbarou. Tahle kráska mi teď zdobí pokoj a já se modlím ke všem božstvům, abych ji nezahubila. Barb, držím nám palce!


Netuším, jak o rostliny pečovat. Nikdy jsem žádnou neměla. Pokud nepočítám řezané květiny, které stejně déle jak týden nevydrží. A vlastně kaktusy, jež moc péče nepotřebují. Takže vůbec nevím, jestli je potřeba Barbaru přesazovat, jak často ji zalévat, zdali ji i osvěžovat, kdy a v jaké míře hnojit apod. Takže naše soužití bude jakýmsi hokusem pokusem. Či snad pokus-omyl?


Kvůli nulovým schopnostem a vědomostem v oblasti sázení a pěstování se budu všemu s tím spojenému vyhýbat, dokud takříkajíc nebude hořet. Barbara mi snad dá včas vědět, až na ni půjdou mrákoty. Sázení se radši zúčastním tak jako před pár lety ve společnosti Yves Rocher, kdy jsme společně vysázeli několik nových stromečků. Letos budu mít pravděpodobně možnost stát se součástí tohoto krásného činu ve prospěch přírody. Tak snad to dopadne a opět zažiju krásný den!


Pokud máte ze sázení a pěstování také strach jako já, můžeme společně tuto věc alespoň podpořit. Jak? Jednoduše. Například koupí některého z těchto produktů, které jsou označeny logem I  my planet. Yves Rocher za každý zakoupený produkt vysadí jeden strom, tedy 1 zakoupený produkt = 1 zasazený strom. Tím to však nekončí. Tato čtveřice podporuje přírodu ještě v dalších bodech.

- respektují planetu i pokožku
- flakony jsou recyklovatelné
- sprchové gely i šampon mají snadno biologicky odbouratelné složení
- neobsahují konzervanty
- 1 stlačení = 1 kapka = 1 koupel

Celá myšlenka projektu #sazimtedyjsem je mi velmi sympatická. Učí lidi přemýšlet o přírodě a chovat se ekologicky, nebo aspoň ekologičtěji. A právě kvůli tomu jsem se rozhodla tento projekt podpořit jak svým výstupem, tak i následným sázením stromečků. Myslím si, že povinností každého člověka je respektovat přírodu a zajímat se o její stav. Bohužel to tak nevnímá každý. A podle toho to vypadá...


Mezi produkty, jejichž koupí podpoříte tento projekt a zasadíte nové stromečky, jsou 3 druhy koncentrovaných sprchový gelů s vůněmi vanilky, manga a koriandru, olivy a petit grain, a šampon pro zářivé vlasy. Mě osobně nejvíc oslovil především šampon a sprchový gel s vůněmi manga a koriandru.




P.S.: Na mém Facebooku nyní probíhá soutěž o 3 balíčky s těmito ekologickými mrňousky! Do 28.5.2018 se můžete zapojit.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Zdravím Barbaru! Co je to za druh? :D Mě hrozně baví sázet všechno ze semínek (zatím to přežilo jen mango) a větvičky, kterým říkám bonsaje (zatím se neuchytila ani jedna). O tom, co kytičky potřebují, ale taky vůbec nevím. Teď jsem objevila v DMku hnojivo v takových tyčinkách, tak tím mango krmím a doufám, že nechcípne :D Tahle iniciativa se mi u YR hrozně líbí, tak doufám, že se jim letos povede zasadit stromečků co nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
  2. ja sa odhodlávam vyskúšať vypestovať nejaký kvet, ale bojím sa :D stačí, že jem maso..nemusím zabíjať aj kvety :P

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  3. Doufám, že Barbora Ti bude zkrášlovat interiér dlouhé roky :) Yves Rocher dávám za tuto iniciativu velký palec nahoru, také jsem ji podpořila koupí šamponu.

    OdpovědětVymazat