28.05.20

UCHOVÁNÍ MLÁDÍ PLETI S GRANÁTOVÝM JABLÍČKEM

Možná to bude znít zvláštně, ale s granátovým jablkem coby potravinou jsem se poprvé setkala teprve zhruba před třemi lety. Vděčím za to své tetě, která je v kuchyni machr. Neustále mě seznamuje s novými jídly a různými ingrediencemi, které jsem do té doby neznala. Granátové jablko jsem tak poprvé ochutnala v kombinaci s lahodným cheesecakem. I přestože mi granátové jablko zachutnalo, nikdy jsem po něm na svůj vlastní popud nesáhla. Je to pro mě taková neobvyklá potravina. A to ne ve špatném slova smyslu. Zkrátka nejsem zvyklá granátové jablko konzumovat běžně jako konzumuji jiné druhy ovoce. Po tom, co jsem si o účincích granátového jablka na organismus pročetla několik článků, přemýšlím, že ho do svého jídelníčku zařadím. Nemá však jen skvělé účinky na organismus, nýbrž i na pokožku. Dřív jsem se s granátovým jablkem coby ingrediencí v přírodní kosmetice rovněž nesetkala. V kosmetické péči jej vidím prvně až nyní díky zpevňujícímu oleji od Weledy.



ÚČINKY GRANÁTOVÉHO JABLKA NA POKOŽKU


○ napomáhá ke zpevnění pleti
○ zlepšuje elasticitu pleti
○ zpomaluje procesy stárnutí pokožky
○ antioxidační účinky
○ pleť účinně hydratuje
○ vyživuje

Po prostudování účinků granátového jablka na pleť jsem došla k názoru, že je jakýmsi kouzelníkem, který nám pomáhá stárnout pomaleji. Škoda, že pouze ve směru péče o pleť, nikoli nepřičítáním dalších odžitých let...:-)

Kosmetický svět využívá extrakt z granátového jablka či olej z jeho semínek. A právě zmiňovaný olej ze semen je součástí nového weledího produktu - ZPEVŇUJÍCÍHO PLEŤOVÉHO OLEJE. Není samozřejmě jedinou ingrediencí weledího oleje, ale spadá do směsi osmi organických olejů, které pečují o pokožku se zpevňujícími a zjemňujícími účinky. Cenný olej ze semen granátového jablka má žlutou či načervenalou barvu a je bohatý na kyselinu pikovou, což je nenasycená mastná kyselina. Jak již bylo zmíněno, má antioxidační vlastnosti, díky nimž se zlepšují regenerační procesy pokožky. Je tedy vhodný pro typy pleti, které vyžadují zpevnění, zjemnění či hydrataci. Používá se proto jako přísada do produktů pečujících o suchou, stárnoucí a namáhanou pokožku. Uvnitř Zpevňujícího pleťového oleje se olej granátového jablka mísí s olejem meruňkovým, avokádovým, jojobovým, sezamovým, arganovým, makadamovým a olejem z pšeničných klíčků. Tato kombinace je díky svým účinkům výživnou bombou pro pleť, kterou viditelně zjemní a rozzáří. 

Olej používám zhruba od začátku roku, tedy plus mínus pět měsíců. Za tu dobu jsem vypozorovala spoustu věcí. Jasným kladem je pro mě i aromaterapeutické působení. Olej má totiž podmanivou vůni éterických olejů z vanilky, pomeranče a davany. Díky tomu si aplikaci oleje neužívá jen pleť, ale i čichové receptory. Vůně je vážně nádherná, uklidňující, takže především večerní aplikaci, kdy se chystám do postele, si maximálně užívám. Svým způsobem se s onou vůní připravuji ke spánku.

Další kladnou vlastností je rychlá vstřebatelnost. Jsem obecně při výběru olejů hodně ostražitá a sahám především po olejích, které se dobře vstřebávají a nezanechávají mastný film na pokožce. Mastný pocit na pokožce mi je ohromně proti srsti. Weledí Zpevňující olej k těm mastným rozhodně nepatří. Vstřebává se opravdu rychle a posléze na pleti není takřka cítit.

Za klad považuji i rozzáření pleti, které jsem viděla hned po prvním použití. Zní to možná pohádkově, ale vskutku nesepisuji pohádku se šťastným koncem, jen zprostředkovávám své zkušenosti.

Protože výrobce uvádí, že je možné jej kombinovat i s denním a nočním pleťovým krémem, vyzkoušela jsem i toto a jsem nadmíru spokojená. Krémy na mou pleť působí dalšími potřebnými účinky, a tak mám pocit, že své pleti dávám díky této kombinaci dostatek péče.

Osvědčil se mi i coby podklad pod make up. Make up nanáším na svou pleť sice minimálně, ale občas se na něj dostane. Aktuálně používám sypké minerální make upy a před jejich aplikací je potřeba pleť na ně velmi dobře připravit. U tekutých make upů jsem tolik péče nepotřebovala. Sypké minerální make upy ale vyžadují hydratovanější a svým způsobem ,,mastnější" pleť, jinak vytvářejí šupinky.

TIP: Weleda nepoužila granátové jablíčko jen do svého nového Zpevňujícího pleťového oleje, ale například i do PŘÍRODNÍHO DEODORANTU. Tento kuličkový deodorant se smyslnou vůní navozuje pocit svěžesti po celý den. Nenarušuje přirozený chod těla, a tak nezabraňuje pocení, avšak pohlcuje pach. Neobsahuje hliníkové soli. Používám jej už spoustu měsíců a nemůžu si na nic stěžovat.

Článek vznikl ve spolupráci s Weledou.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Tuhle novinku od Weledy bych velmi ráda vyzkoušela :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Granátové jablko mám jako ovoce moc ráda, každopádně v kosmetických produktech jsem ho zatím nezkoušela. Věřím, že ten olejíček bude super! :))

    OdpovědětVymazat
  3. nedivím se, že granátové jablko nepatří mezi tvůj tradiční jídelníček, přijde mi kvůli semínkům k jídlu naprosto nepraktické :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som o tomto ešte nepočula ale vyzerá to zaujímavo.

    SÚ LACLÁČE MUSH HAVE TEHULIEK?

    OdpovědětVymazat
  5. Musím říct, že granátové jablko jsem měla maximálně ve vodě (asi Dobrá voda?) a možná ještě ve sprchovém gelu. :D
    Ale jako olej musí být super. I ta vůně by mi vyhovovala, mám ráda vanilku, pomeranče,... :))

    OdpovědětVymazat
  6. Granátové jablko jsem poprvé ochutnala ve Španělsku a to tak že jsem si utrhla čerstvé ze stromu a bylo moc dobré. A pak sem měla i salát který jsem si objednala
    tady taky s granátovým jablekm a super, a jinak v kosmetice jsem s ním neměla ještě zkušenosti tak díky za recenzi, určitě někdy odzkoušim.

    OdpovědětVymazat