13.03.15

STATIV TRIPOD

Jak jste mohli číst už na Facebooku, konečně mám notebook. Moje radost ale brzy vyprchala... Z prostého důvodu - nefunguje wifi. Nevím, za co jsem tak trestaná, že se mi po půl roce používání rozbije notebook a když už je spravený, tak přestane fungovat připojení k internetu... I přesto se mi daří chytnout slaboučký signál, díky němuž mohu aspoň něco málo udělat. O tom ale dnes psát nechci.

Dnes bych chtěla napsat pár slov o novém stativu. V době, kdy jsem si koupila zrcadlovku, to je zhruba 3 roky zpět (plus mínus), jsem chtěla i různá příslušenství, která mi k fotografování dopomohou. Základem byla pochopitelně brašna, v níž zrcadlovku přenáším a v níž ji i uchovávám. Ta stále drží a jsem s ní spokojená. To bohužel nemohu říct o stativu, který byl druhý v pořadí na seznamu příslušenství. Používala jsem jej hodně, protože jsem nejvíce fotila sama bez ničí pomoci. Vzhledem k jeho neustálému rozdělávání a skládání se začal opotřebovávat. Před pár měsíci z něj odpadl nějaký šroubek, netušila jsem odkud. Další měsíc jsem této záhadě přišla na kloub. Stalo se to ve chvíli, kdy mi jedna z nožiček začala odpadávat. Uběhlo jen pár dní a opět něco odpadlo. To už jsem toho měla po krk a rozhodla se koupit nový. Ať jsem se snažila sebevíc, nenašla jsem žádný za pro mě vhodnou cenu. Nakonec jsem se po dlouhém brouzdání po internetu obrátila opět na Poštovné zdarma, kde jsem si vybrala velikostně podobný. 127 cm je na focení mě samotné ideální, protože jsem malá. Byla jsem zvědavá, jak bude stativ vypadat a zdali mi bude vyhovovat, když není z Česka. Výsledek je takový, že jsem spokojená. Stativ je lehčí než ten minulý, což se mi líbí, protože se zkrátka lépe nese, a rozkládání hliníkových nohou je mnohem snazší. Ale největší plus, který si u mě tripod zapsal, je na jeho hlavici. U staršího stativu byl krom nástavce na fotoaparát i jeden menší čvonč (sedím tu už asi 10 minut a stále přemýšlím, jak tu věcičku nazvat, ale pořád ne a ne na to přijít - tady je to pěkně vidět). A tahle věcička, jíž nemohu přijít na jméno, mi odřela spodek zrcadlovky, protože se o ni otírala s každým nasazením na stativ. Na tomto novém stativu je tato věcička také přítomna, ale je z lepšího materiálu, je měkčí, a tak fotoaparát nepoškodí. Krom toho je stativ super jednoduchý a tak to mám ráda!







Pokud jsem vám zahrála do noty a zrovna sháníte nový stativ za pár korun, mrkněte na tento stativ tripod. Pro jednoduché a časté používání je super. A už se těším, až mi do komentářů napíšete, jak se ta záhadná věcička jmenuje :-). Doufám, že jsem vás tím aspoň pobavila :-).

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Vždycky se všechno sejde v tu "nejlepší" dobu... to znám... furt něco nefunguje... :D
    A stativ vypadá parádně ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nad stativem už nějakou dobu přemýšlíme, dík za tip ^_^ a fajn víkend,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  3. Stativ vypadá dobře, to budou fotky! :)

    http://fashion-lists.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat