14.05.17

TIPY OD KNÍRKU


Opustíme od šití, které momentálně vládne mému životu. Opravdu... Věčně sedím u YouTube a hledám inspirativní youtuberky, které si rozumí se šicím strojem (pokud někoho takového znáte, dejte mi vědět, budu nesmírně vděčná za každý tip!!!!!), vyhledávám sekáče, v nichž bych mohla za pár korun nakoupit věci k přešití, a především si i přes všechnu tu chuť do šití snažím držet Huberta od těla, protože mám momentálně spoustu povinností do školy. Proto se dnes po nějaké době zaměřím na tipy. Tentokrát bude řeč o knižním tipu, o kosmetice, seriálech, videoklipu a tipu z oblasti módních doplňků.



Dříve jsem svoje ruce zdobila pouze hodinkami. Respektive hodinky byly mým nejoblíbenějším doplňkem v oblasti rukou. V posledních měsících jsem dala šanci náramkům. Bohužel ale moje hubené ruce jsou na všechny náramky univerzálních velikostí malinké a všechny náramky mi z rukou sklouzávají. Navíc esteticky ani nevypadají pěkně. Spojila jsem se proto se šikovnou Alenkou, která se věnuje tvorbě náramků, a ta mi vytvořila náramek přesně pro mě. Přála jsem si jednoduchý červený uzoučký proužek, který bude perfektně sedět na mou ruku. Výsledek je více než úžasný. Už plánuju navrhnutí dalšího náramku. Takže pokud máte podobný problém, nebo zkrátka toužíte po originalitě a chcete si náramek navrhnout sami, zkuste Alenku kontaktovat, věřím, že ráda vyhoví vašim představám. Kontakt seženete na jejím eshopu Dar pro radost.


SERIÁLY SEDMILHÁŘKY A ORPHAN BLACK
Dva seriály, které mi vyrazily dech. The Big Little Lies s českým ekvivalentem Sedmilhářky je minisérie, která byla ukončena zhruba minulý měsíc. Dozvěděla jsem se o nich zcela náhodně při prohlížení profilu Reesee Witherspoon na ČSFD v době, kdy zbývaly dvě poslední epizody k vysílání. Tím pádem jsem doslova zhltla všechny dostupné epizody během dvou večerů. I přestože vítám spíš akci, napětí, popřípadě i nadpřirozeno a mysticismus, nedokázala jsem téhle směsici otázek mezilidských vztahů a zbohatlíků odolat. Upřímně jsem na startu sledování Sedmilhářek nedoufala, že by mě takový typ seriálu zaujal. Ale fakt jo! A Nicole Kidman? Bože, je naprosto dokonalá v téhle minisérii! Druhý seriál, který mě v poslední době oslovil, je Orphan Black. Super humor, akce, napětí a originalita v jednom. A především fantastický výkon hlavní herečky, Tatiany Maslany, která ztvárňuje několik rolí. Seriál je o lidských klonech snažících se získání odpovědí ohledně jejich existence.


KNIHA K HŘÍCHU I K MODLITBĚ
,,Chytrá žena má miliony nepřátel - všechny hloupé muže." - Marie Ebner-Eschenbachová. Kromě tohoto citátu obsahuje knížka K hříchu i k modlitbě od profesorky Mileny Lenderové spoustu dalších, vtipných, upřímných i velmi trefných. Tahle knížka popisuje ženy minulosti, jejich utrpení, utlačování, radosti i strasti života. Upřímně - nebýt předmětu Dějin každodennosti, nenapadlo by mě po této knížce sáhnout. A byla by to ohromná chyba, protože prof.Lenderová nabízí opravdu skvělé čtení, díky němuž se nejen dozvíme spoustu informací o historii, ale zároveň si my, ženy, uvědomíme, jaké pro nás běžné záležitosti dnešního života byly v minulosti pro ženy něčím nepředstavitelným... Musím se přiznat, že mi občas bylo až smutno.


SUPER-MEGA-NEUVĚŘITELNĚ SE POHYBUJÍCÍ BRUNO MARS
Zpěvák Bruno Mars je pro mě obrovskou hvězdou. A jeho klip k písničce That's what I like mě překvapil, pobavil a uklidnil. Překvapil, protože v dnešním světě Swalla a Anaconda klipů plných zadků a oplzlých chlapů je překvapení vidět něco tak krásného, jako je čistota a ladnost pohybu při tanci. Pobavil, protože Brunovy pohyby a doplňující animace prostě vykouzlí úsměv na tváři. Uklidnil, protože již zmiňovaný a především úspěšný Swalla a Anaconda svět není tím jediným, který dokáže posluchače (i diváka) uchvátit. V tomhle klipu vidím tolik nádhery!


NOVINKY ORIFLAME
Posledním tipem jsou novinky od Oriflame, které v sobě ukrývají přírodní krásy a vůně. Nechci se o nich rozepisovat nějak sáhodlouze, protože plánuju samostatný článek na toto téma, ale i přesto jsem je chtěla v dnešním článku krátce zmínit. Jedná se o tělové a vlasové produkty s nejrůznějšími vůněmi, přísadami a účinky. Katalog nyní nabízí vlasové produkty značky LoveNature na mastné, barvené, suché i poškozené vlasy. Velký výběr je i z produktů tělové péče. A hlavně ty překrásné designy!

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Děkuju za tip na knížku, tohle je rozhodně čtení, které mě zajímá.

    OdpovědětVymazat
  2. Máš prekrásne tetovania. Tá ruža (ak to je ruža) je nádherná! Big little lies som taktiež zhltla za dva večeri a bola som tým seriálom UNESENÁ. druhý seriál nepoznám ale vyzerá zaujímavo aj trailer k nemu. nemám čo teraz pozerať tak sa do neho asi pustím. No a Bruno je dokonalý, milujem ten klip!

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  3. Sedmilhářky mě také dost bavili ještě mám v záloze dva díly :D a nějak nestíhám se na ně dodivat.

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem ráda, že tě K hříchu i k modlitbě nadchlo, tuto knihu jsem přečetla rychle, bohužel v hlavě asi zůstalo málo... :D
    Na Sedmilhářky si brousím zuby! :D

    OdpovědětVymazat
  5. S tím, že mám maličkou rukou, mám problém taky :D Ani hodinky mi na ni nedrží :(

    http://elisminarova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat