14.06.17

ŠATY S NÁŠIVKOU


Šití je droga. Tolik let jsem toužila naučit se šít, abych svou skříň obohatila o své nápady a levnější kousky. Přestože by mě nikdy dřív nenapadlo, že se do šití opravdu opřu, stalo se a jsem za to ráda. Moje radost při šití je galakticky obrovská a s každým novým ušitým kouskem narůstá do stále větších rozměrů. Po modrých volných šatech s volánky na rukávech jsem ušila obyčejné bílé šatičky, které jsem oživila nažehlovačkou. Výsledek nadchnul už několik holek a jejich společná věta ,,ty chci ušít taky!" mě zahřála u srdce.



V minulém články byl vznesen dotaz, zdali bych nemohla přidávat návody, tipy a více informací ohledně mého šití. Ráda bych tomuto návrhu vyhověla, ale nejsem si jistá, zdali zrovna já můžu v této oblasti někomu radit. Jsem začátečník a ještě k tomu amatér. Kdyby mě viděla vyučená švadlena, určitě by si vyrvala všechny vlasy. Pokud mě však dokážete brát s rezervou a dokážete moje ,,rady" brát s nadhledem, nemám problém se k šití vyjadřovat víc. Bohužel jsem s takovým plánem při šití těchto šatů ještě nepočítala, a tak nemohu ukázat nic víc než jen ,,před" a ,,po", neboť jsem postup nefotila. Polepším se tedy aspoň v tom, že vám prozradím, co jsem kde kupovala. Na jednoduché šaty bylo potřeba jen pár věcí. Bílá látka, nažehlovací nášivka, nůžky, nit a Hubert. Navštívila jsem už několik galanterií v okolí mého bydliště a musím říct, že nejvíc jsem si oblíbila klasický Prior, ve kterém je opravdu velký výběr (na látky se můžete podívat i v jejich eshopu - Módní látky). Koupila jsem 1,5 m za cenu 99 Kč/m, přičemž jsem ani celou délku nevyužila. Nažehlovačku jsem objednala na Aliexpressu, nabízí ji tam více prodejců a cena se pohybuje do 3 dolarů. Tadá, výsledek! Určitě vám šaty ukážu i na postavě v nějakém outfitovém článku.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Tak ty jsou fakt úžasný ♥ Jsi hrozně šikovná, je vidět, že tě to baví :)

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovědětVymazat
  2. Přidávám se k těm, kteří touží po návodech :o Doopravdy bych si některé kousky chtěla vylepšit podobně. ať už tyhle šatičky nebo jen tu úpravu košile, jak jsi odstřihla ten vrch.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tyto jsou boží, Niky! :)

    OdpovědětVymazat