07.06.17

ŠATY S VOLÁNKY


Přátelství s Hubertem je stále pevnější, a proto přidávám do nové rubriky ŠIJU S HUBERTEM další kousek, který se mi podařilo vytvořit. Mám za sebou tvorbu několika topů s odhalenými rameny, jež jsem přešívala ze sekáčových košil. Přešívání starého oblečení v nové je parádní. Včera jsem se cestou ze školy zastavila v sekáči a nakoupila několik věcí, s nimiž mám plány. Uvidíme, jestli budou uskutečnitelné. Ale nyní napíšu pár slov k nejnovějšímu výtvoru, kterým jsou světle modré volné šaty s volánky na rukávech.

Nápad na tyto šaty nepochází čistě z mé hlavy. Inspirovala jsem se v Praze jednou slečnou oblečenou do velmi podobných šatů, pouze s rozdílným výstřihem. Díky tetě, která mi před nějakým měsícem věnovala látku do začátku šití, jsem nemusela shánět žádnou jinou a vše měla perfektně naservírované doma.


Nejprve jsem měla problémy se střihem, což je závažný problém, protože - bez střihu neuděláte prostě nic, to je jasnačka. Takže po chvilce panikaření a úděsné představě, že zničím krásnou látku, protože nejsem schopná na ni přenést střihy, jsem otevřela Burdu v naději, že mi pomůže. Chyba lávky. A velká. Ano, sice je tenhle časopis plný střihů, ale NE, neumím v nich číst. Při rozprostření celého střihového papíru jsem se zděsila, protože mi všechny ty čáry a barvy připomínaly spíš mapu... A víte, co se říká o ženách a mapách.


Nakonec vše dopadlo dobře. Teta mi s některými věcmi pomohla a tadáááá, šaty jsou na světě. Jsem velmi nadšená, protože tohle je už víceméně má samostatná práce. Myslím, že si s Hubertem zatím nevedeme až tak špatně, jak jsem očekávala :).

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Anonymní08.06.17 6:51

    Tak ty jsou krásné :) Už se těším, až je ukážeš na sobě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Ty jsi talent! :) Vypadají nádherně a také se moc těším až nám je na sobě ukážeš <3

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ty si teda šikovná! Vyzerjú skvelo, voľne, vzdušne, letne a trendy :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Už som ich obdivovala na Instagrame a opäť ti píšem, že sú krásne... tiež chcem začať šiť (len mi zatiaľ chýba taký Hubert ;)).

    Flung out of space

    OdpovědětVymazat