16.08.17

A TAK BYDLÍM A POZNÁVÁM...


Jezdím do Prahy se stále větším nadšením. A při odjezdu se už už těším na další příjezd. Prozatím jsou pobyty v Praze v rozmezí dvou až tří dnů a stále jezdím domů k nám na vesnici a velké město nechávám za sebou. Ale těším se, až nastane změna! Dnes bych se s vámi ráda podělila o několik postřehů ohledně změn mé osobnosti, které způsobila právě Praha, a o několika pražských místech a pocitech, jež ve mně tato místa vyvolala.


povlečení - vyprodej-slevy.cz

Moje posedlost zvelebování našeho hnízdečka lásky stále narůstá do větších rozměrů. Trochu se bojím, kam až vyšplhá. V životě by mě nenapadlo, že si tolik budu užívat praní prádla, luxování, drhnutí sprchového koutu a další činnosti nutné k chodu domácnosti. Jak dlouho mi to vydrží je druhá strana této záležitosti... Tuhle radost ze zvelebování pražského bytu jste mohli zaznamenat už v článku RADOST Z NOVĚ NAKOUPENÉ VĚCI. Ještě nedávno mi největší radost dělaly úplně jiné věci než potřeby do domácnosti. Občas si říkám, jestli jsem se nezbláznila :)... A z čeho mám momentálně největší radost? Z povlečení! Zamilovala jsem se do letošního letního trendu vzoru vichy kostky v nejrůznějších barvičkách. Tudíž jsem neodolala ani povlečení s tímto vzorem. A neokouzlilo jenom mě. Jakmile jej viděla mamka, objednala si jej taky, jen v šedé variantě. A bonusem byla parádní cena!

krejčovská panna - Butlers

Stejně jako mě fascinuje moje nadšení ze zvelebování bytu, mě fascinuje i moje vášeň pro šití. Sama sebe překvapuju, s jakou chutí a pílí zasedám k šicímu stroji. Už jsem ušila a přešila tolik věcí. Jen je nestíhám všechny sdílet na blogu, takže se objevují spíše na Instagramu. K šití samozřejmě patří i krejčovská panna. Tuhle figurínu jsem vždycky chtěla použít jako bytový doplněk, ale dlouho jsem se k její koupi nerozhoupala, protože mi chyběl dostatek nadšení pro danou věc. Ale s šitím se to změnilo. Nyní je krejčovská panna mým nejoblíbenějších bytovým doplňkem v bytečku.


Překrásné výhledy do všech koutů Prahy mi podlamují kolena. Při poslední procházce Prahou jsem navštívila tolik krásných míst. Poprvé v životě jsem si zapůjčila šlapadlo a vyplula na řeku. Věděla jsem, že to bude nádhera, ale že až taková jsem nečekala. Kromě toho jsem ochutnala i vyhlášenou zmrzlinu v Angelato. Z cen se mi nejprve protočily panenky, ale zvědavost nad peněženkou vyhrála. Nakonec jsem za to byla nesmírně ráda, protože jsem si opravdu pochutnala. Jednou za čas (kvůli vyšším cenám) se tam určitě objevím. Bohužel mám v začátcích bydlení v Praze i špatnou zkušenost. A to s jedním sekáčem. Zatím pomalu poznávám nejrůznější sekáče a hledám ten pro mě nejvhodnější. Byla jsem velmi zklamaná, když jsem navštívila (nejen) po Praze tolik vyhlášený Crashily. Očekávala jsem fakt bombu díky veškerým doporučením, která se ke mně dostala. Po návštěvě tohoto sekáče vím, že už tam nikdy nevkročím. Samozřejmě si uvědomuju, že jsou sekáče levnější i dražší, ale Crashily se mi zdál celý přes čáru... Nelíbil se mi ani jeden kousek, což je samozřejmě otázkou vkusu a Crashily to nijak nevyčítám, ale nelíbily se mi ani ceny, které podle mě ztrácí význam v oblasti prodeje oblečení z druhé ruky. Zajímal by mě názor někoho, kdo pravidelně Crashily navštěvuje. Je tu někdo takový? Prosím, pokud ano, vysvětlete mi, co je právě na Crashily tak úžasného. Pro mě to byl děsný propadák...

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Máš to moc hezky, čistě a útulně zařízené :)!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Mám z tebe opravdovou radost, holka! :)) Jen tak dál, užívej každého dne a přeji ti to nadšení.

    OdpovědětVymazat
  3. Tvoje nadšení pro šití je vidět, pokaždé všechny tvoje přešité kousky na IG obdivuju, jsi moc šikovná! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. také stále něco šiju do bytu

    OdpovědětVymazat