31.08.17

DRAHÝ ŘÍME, UŽ JEDU!


K dnešním narozeninám a čtyřletému výročí lásky s Martinem jsem od něj dostala jako dárek výlet do Říma. Oba jsme nad tímto vycestování přemýšleli zhruba rok, ale chybějící impuls k vyřízení všech podstatných záležitostí kolem výletu nechal tuto myšlenku ležet ladem. Martin zasáhl, vše zařídil a naplánoval, za což mu jsem nesmírně vděčná. Věřím, že nám tam bude božsky!



POZNÁVÁNÍ ŘÍMA

Chceme navštívit tolik míst. A všechna jsou tak nádherná. Utírám si slzy při uvědomění si, že spoustu nádherných míst nepoznáme, protože na to není dostatek času. Pevně ale věřím, že si navštívená místa užijeme stejně jako celý pobyt v Římě. Kromě nejznámějších památek a překrásných míst jako jsou Koloseum, Španělské schody, Pantheon, fontána Di Trevi a další, máme v plánu dosyta ochutnávat pravou italskou kuchyni a hromadu klasických italských dobrot. Vaříme si italskou kuchyni v podstatě non stop, protože oba dva milujeme těstoviny. Jsme zvědaví, jak budou chutnat ty pravé italské.


LET A CESTOVNÍ ZAVAZADLO

Jsem posera. Fakt velký posera. Nikdy jsem neabsolvovala let letadlem, protože jsem zaprvé nemusela a zadruhé ani nechtěla kvůli šílenému strachu z létání. Vtipné je zjištění, že ani nevím, čeho se bojím. Pádu letadla? Stísněného prostoru? Vážně nevím. Je to zvláštní, ale svůj strach nedokážu identifikovat. Prozatím se přikláním k variantě strachu z nejistoty ve výškách. Necítím se dobře, nejsem-li pevně nohama na zemi. Ale spousta lidí mi při řešení tohoto problému řekla, že výška při letu letadlem je zcela něco jiného nežli výstup na rozhlednu (kam nevylezu ani za zlaté prase!). Nechám se tedy překvapit, jaké pocity z letu nakonec budu mít. Kvůli nulovým zkušenostem s cestováním letadlem jsem neměla žádný cestovní kufr. Budu nejspíš vypadat jako blázen, ale právě cestovní kufr na kolečkách je to jediné, co se mi na cestování letadlem vždy líbilo. Jo, jsem blázen. Ale to pobíhání s kufříkem na kolečkách v závěsu vypadá tak (...nemůžu najít vhodné slovo) fajnově. A tak jsem se musela po nějaké porozhlédnout. Nakonec mi padl do oka tento světle modrý krasavec, kterého bych si nejradši naporcovala a snědla, protože je tak rozkošný! Tenhle roztomilouš je k dostání na www.cestovnizavazadla.cz, kde je možné vybírat z dalších nádherných barviček. Dlouho jsem přemýšlela nad růžovou variantou, ale jak vidíte, modrá vyhrála. Zaujalo mě, jak Suitík klame tělem. Zdá se malinký, ale uvnitř je ukryto tolik kapsiček, že se do něj vejde opravdu velké množství věcí (což bude určitě užitečné při zpáteční cestě). Samozřejmě mě nezaujal jen design a skvělé řešení prostoru, ale i fakt, že je tento skořepinový kufr řešen v souladu s požadavky všech hlavních i nízkonákladových leteckých společností na kabinové zavazadlo. Tak snad spolu s baby blue SUIT SUIT kufrem tu cestu zvládneme.


SEZNAM VĚCÍ S SEBOU

Kvůli předpovědi počasí, která slibuje 33°C, jsem se logicky rozhodla pro co nejlehčí oblečení, v němž to vedro ve zdraví přežiju. Kromě oblečení na denní nošení přibalím i plavky, protože se chystáme jeden den strávit i na pláži a odpočinout si od pobíhání po Římě. Samozřejmě nesmí chybět ani kosmetika. Beru však jen nejdůležitější věci osobní hygieny. Všechnu dekorativní kosmetiku nechávám doma.


OBLEČENÍ

V souznění se svou aktuální filozofií o levném a DIY oblečení jsem se rozhodla vyvést do Říma pouze oblečení zakoupené v second handech nebo mnou ušité/přešité. Proto je jasnou volnou vzdušný, lehounký a na dotek velmi příjemný růžový overal, který jsem v nedávné době koupila v Hradci Králové v Textile house, kde jsem měla štěstí na akci kus za 50 Kč. Další jasnou volbou je pruhovaná košile přešitá v delší sukni. Toužím samozřejmě po pohodlí při procházkách Římem, a tak přibalím i příjemné šaty z pražské Hrabárny, jejichž cena byla 60 Kč.


BEZ KNÍŽKY ANI RÁNU

Cestou mě bude doprovázet Ray Bradbury a antiutopický román 451 stupňů Fahrenheita, na nějž si brousím zuby už pěknou řádku let. Snad mě Bradburyho příběh vtáhne natolik, abych nevnímala cestování vzduchem. Věřím, že knížku zhltnu rychle, a tak mám v záloze hromadu stažených knížek ve své čtečce knížek.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Teda ten overalek je úžasnej! Nevěřím, že byl za 50 Kč :D :))))
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  2. Páni máš parádní přípravu! Do Říma bych se taky ještě tento rok ráda podívala, tak se těším na nějaký ten článek (jestli bude) s tipy kde se najíst a co rozhodně vidět (i z toho méně známého) :-) užívejte!

    OdpovědětVymazat