24.08.17

ŠATIČKY ZE STARÉ KOŠILE


Popouštět uzdu fantazii a přetvářet staré nenošené kousky v nové, které někdo velmi rád obleče, mě prostě baví. Nenapadlo by mě, že se najdu právě v této činnosti, ale našla. V každé volné chvilce usedám za Huberta a přešívám. Přešila jsem už tolik košil, že jsem se začala v jejich přesném počtu ztrácet. Ráda bych přešívala i jiný druh oblečení, ale není to tak jednoduché. S materiály, z nich jsou zhotovené košile, jsou pro přešívání vhodné a dá se s nimi pracovat opravdu všelijak. Stále doufám, že časem přijdu na další možnosti. Tentokrát bych vám ráda ukázala, jak jsem ze starých pánských košil ušila šaty.

Po vložení fotek odkazujících na výsledky přešívání košil v šaty se v mých instagramových zprávách strhla lavina. Získala jsem tolik pochval a žasla jsem nad nádhernými slovy, která spousta holek na mou adresu a mé výtvory vyslala. Původně jsem mínila šít pouze pro sebe, ale nakonec jsem podlehla (pozitivnímu!) nátlaku slečen, které si přály něco z mé dílny. Momentálně ani nevím, kde mi hlava stojí, protože mi stále chodí zprávy s prosbou o přešívání. Je toho vážně spousta a mě to tolik těší! Strašně moc děkuju všem, kteří se mnou vášeň pro šití sdílejí a dokáží vnímat jakoukoliv tvůrčí činnost s takovým obdivem! :)))

A teď už k šatičkám. Přešívání starých košil v šaty je poněkud složitější než jejich přešívání v off shoulder topy, poněvadž musím brát v potaz jejich délku. Délka, která je vhodná pro topy s odhalenými rameny není vhodná pro šaty, to je jasnačka. Na šaty je potřeba pochopitelně co nejdelší košile, aby zakryla vše, co zakrýt chceme. Proto musím být při výběru košile pečlivější a ohleduplnější k rozměrům nutných pro správnou velikost šatů. Takže tu platí pravidlo čím delší, tím lepší. Prozatím jsem si vyzkoušela přešívání v naprosto jednoduchý střih, ale míním vyzkoušet minimálně další dva střihy, tak snad se povedou :).

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Wow, to je super :) ještě tak umět šít :D

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
  2. Další střihy budou určitě stejně skvělé jako tyto. Už nějakou dobu přemýšlím, že bych se konečně mohla naučit šít. Ale stále to odkládám, hlavně nevím odkud začít, je toho tolik :D
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ty seš tak strašně moc šikovná :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Šatičky jsou nádherné ♥ Jsi moc šikovná! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Jak se tak na ty tvoje výtvory koukám, vždycky mi trhne v ruce. Škoda, že tak krásně neumím taky šít :(

    http://elisminarova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jsi proste talent! Moc hezke, jako vzdy;).
    Mej se krasne!

    Papa ByGabra

    www.bygabra.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ale teda!!! :) To vypadá dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné šatičky, tedy klobouk dolů, moc se Vám povedly!

    OdpovědětVymazat