07.08.17

ZE STARÉ KOŠILE OFF SHOULDER TOP SE SUKÝNKOU


Zdá se, že jsem si našla zálibu, které se jen tak nevzdám. Šití mě opravdu naplňuje, uklidňuje a baví. Jsem člověk s potřebami tvořit. Nechci přímo tvrdit, že jsem kreativní, ale jistou touhu po kreativnosti v sobě mám, a tak jsem ráda, pokud své nápady můžu vkládat právě do své tvorby v podobě šití. Několik nově ušitých kousků jste už mohli vidět jak na blogu v rubrice ŠIJU S HUBERTEM, tak (a tam především) na mém instagramovém profilu. Ušila jsem toho daleko víc, ale vůbec nestíhám to vše vkládat na blog. Takže pokud vás tato tematika zajímá a jste na mé výtvory aspoň trochu zvědaví, buďte trpěliví, snažím se vše dohnat a postupně zveřejnit všechny kousky. Kromě samotného šití nových věcí jsem se vrhla i na přešívání starých věcí. Začala jsem navštěvovat sekáče, kde hledám kousky, které si zaslouží odtamtud zachránit, vylepšit, aby opět mohly do ulic.

Rozhodla jsem se tedy šití nových věcí separovat od přešívání věcí starých, nenošených a jejich přetváření k novému obrazu, a proto vzniká nová rubrika s názvem ZACHRAŇUJU STARÉ KOUSKY.


První zachráněný kousek pochází ze sekáče, a to z hradecké Hrabárny. Ohromná pánská košile mě hned zaujala a během chvíle jsem věděla, jak s ní naložím. Cena 20 Kč mě v koupi utvrdila. Samotné přešívání mělo celkem čtyři základní kroky. Nejprve jsem odstřihla horní část košile, do níž jsem pak všimla gumu, abych vytvořila vzhled off shoulder topu. Následovalo zúžení bočních švů. Pokud bych tak neučinila, bylo by nemožné vytvořit spodní ,,sukýnkový" díl. Po zúžení boků jsem přestoupila k ustřižení spodní části, kterou jsem zkrátila na požadovanou délku. Pak jsem spodní díl zpřehýbala, aby vytvořil jemné zvlnění, a přišila jej k vrchnímu dílu. Nakonec jsem zkrátila i zúžila rukávy.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. jéj, tak to je nádhera! tiež zachraňujem staré kúsky, práve prešívam kamarátke šaty ma sukničky, pretože vŕšok už nezapne a sama mám pripravených pár kúskov, ktoré prešívam a budú z toho články! takže palec hore! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné šatičky, jste velice šikovná!

    OdpovědětVymazat
  3. Teda to vypadá fakt perfektně, na mou postavu bych potřebovala delší a ani bych si ho neuměla ušít ale nápad zajímavý Jsi šikulka!
    Měj se krásně!
    papa ByGabra

    www.bygabra.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ten vypadá naprosto skvěle <3

    OdpovědětVymazat
  5. Můžu se zeptat mám napsat na instagramu do zprav nebo jak kdyz bych mela zajem o kosily?

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tohle vypadá úžasně. Asi protřídím staré košile a vyzkouším :)
    Děkuji za tip...

    INKA blog

    OdpovědětVymazat