18.11.17

SEZNAMUJU SE S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU: JAGAIA


V článku NĚKDO TO RÁD NA PŘÍRODNO jsem zmínila šestici značek vyrábějící přírodní kosmetiku. Jednalo se především o české a slovenské značky. Značka JAGAIA byla ve zmíněné šestici. Narazila jsem na ni čistě náhodou na Instagramu, tuším. Zaujala mě nejprve svým designem a minimalistickou stylizací profilu na Instagramu. Přiznám se, že jsem při otevírání jejich stránky měla obavy kvůli cenám výrobků. Očekávala jsem, že se ceny nebudou pohybovat pod tisícovku. Ale byla jsem mile překvapena! A to nejen cenou, ale i účinky.

Vyzkoušet přírodní kosmetiku po několikaletých zkušenost s kosmetikou nepřírodní je pro mě zážitek. Možná to zní zvláštně... Ale opravdu si poznávání přírodní kosmetiky užívám. Od doby, co šiju, si mnohem víc vážím vlastnoručně vyráběných věcí. Věcí vyráběných s láskou a péčí. Do toho spadá i přírodní kosmetika. Nejrůznější lokální výrobci mají své výrobky tak překrásně zpracované po designové stránce a dovádí k dokonalosti i účinky výrobků. A přesně všechno tohle cítím i z dnes rozebírané značky. Přírodní kosmetika JAGAIA je svými účinky velmi jemňoučká a příjemná k pokožce. Navíc designově opravdu stylová.

Vzhledem k tomu, že (ne všechna) přírodní kosmetika není dostupná klasicky v drogériích, jak jsme při nákupu kosmetiky zvyklí, přikládám i informace o tom, kde ji lze zakoupit. Tři produkty této značky jsem objednala přímo na jejich eshopu, ale tuším, že jsou k dostání i v několika concept storech v Česku i na Slovensku. V Praze například v HNST.LY (Praha 7) nebo v Jógovně (Praha 1).



VŠEVYPOVÍDAJÍCÍ DESIGN


Říká se ,,nesuď knihu podle obalu". Neměli bychom nic hodnotit jen na základě vzhledu a povrchnosti. I přesto se často nedokážeme ovládnout a potlačíme rozum, abychom dali přednost nezkrotné touze po poznání obálky. Obsah knihy je pro nás v první chvíli lhostejný. Jakmile knihu na popud pěkného vzhledu zakoupíme, očekáváme od jejího obsahu hodně. Chceme být přímo fascinováni a šokováni. Kniha s tak pěknou obálkou nemůže být přeci špatná! Nakonec se ukáže, že kromě pěkně graficky zpracované obálky kniha nic plnohodnotnějšího nenabídne. ALE NĚKDY SE ZADAŘÍ A DESIGN OBÁLKY VYPOVÍ VŠE O OBSAHU. A přesně to je případ přírodní kosmetické značky JAGAIA. Minimalistický a čistý design lichotí oku po všech stránkách. Při pohledu na takový design si člověk představí, jak dané produkty voní, nebo jaké jsou jejich účinky. Moje fantazie vytvořila představu o čisté a jemné vůni květin, která se line místností a jen tak se nevypaří.

ODPOVÍDAJÍCÍ OBSAH


Přiznám se, že jsem tuhle přírodní značku nejprve hodnotila podle obalu. Klasika... Neubránila jsem se tomu. Nešlo odolat, když na mě vyskočila jejich webovka. Moje první reakce zněla: ,,Jeeeeeeee, to je nádhera!". Teď jsem ráda, že mě obálka přinutila ke koupi. Protože teď rozhodně nelituju. V případě značky JAGAIA se design rovná obsahu. Jak jsem předeslala ve sloupci o designu, při pohledu na lahvičky a jejich vzhled jsem si vyfantazírovala jistou představu o obsahu. Ta představa zahrnovala jemnou a čistou vůni, které se člověk jen tak nezbaví (ani se jí zbavit nechce). Po otevření všech produktů se moje fantazie stala realitou. Z lahviček se vanuly překrásné vůně. Vůně přírody. Dokonalá vůně přírody. Například parfém nazvaný Rose garden je jasným uzamčením růžové zahrady do malého flakónku. Vůně jsou zcela realistické a troufnu si říct, že snadno identifikovatelné. Zdá se mi, že každá přírodní složka uvnitř produktů je znatelně cítit.



MILUJI


lehký, rychle vstřebatelný olej s opojnou vůní azalky

Základem této nádherné lahvičky je lehký mandlový olej, doplněný o anti-aging arganový olej, a olej z meruňkových jader pro výživu a projasnění pleti. Celý olejíček je doplněn o ručně sbíraná poupata růže. Moje zkušenosti s touto přírodní designovkou jsou pouze skvělé. Pro aplikaci na obličej vystačí dvě kapičky, které se nádherně vstřebají do pleti a nezanechají ji ulepenou či mastnou. Perfektně bojuje s problémy suché pleti, zároveň je vhodný i pro pleť citlivou. Nesetkala jsem se ani s ucpáváním pórů, ba naopak díky protizánětlivým složkám a díky podpoře hojení ranek si dokáže poradit i s menšími pupínky. Navíc olejíček obsahuje vitamin E, který napomáhá ošetření pleti s akné či ekzémy. Zkrátka je to olejíček pro všechny a na všechno :). Vůně azalky je sladkou třešničkou.  

ROSE GARDEN


parfém s vůní květin

V parfému se mísí vůně dvou růží - stolistá a damascénská. Celkovou vůni parfému pak doplňuje bílý grep. Parfém, jehož základem jsou oleje mandlový a jojobový, vydrží vonět opravdu dlouho. Sytou květinovou vůni si tak užívám po celý den. Rose garden je svěží a navozuje jakýsi pocit klidu. Nikdy by mě nenapadlo, že mě může vůně parfému uvolnit a zklidnit moje myšlenky.

OSLAVA ŽIVOTA


deodorant s ovocnými extrakty a himalájskou solí

Destilovaná voda, červená himalájská sůl a ovocné extrakty jsou obsaženy v této malé lahvičce. Antibakteriální deodorant eliminuje pocení bez narušení přirozených procesů pokožky a organismu. Mezi ovocnými složkami je mango, granátové jablko a fík. Před pár dny jsem o přírodních deodorantech debatovala s jednou slečnou. Bylo mi řečeno, že přírodní deodoranty jsou jakousi zatěžkávací zkouškou, neboť právě deodoranty přírodní a chemické mají naprosto jiné účinky. Přírodní deodoranty méně zamezují pocení, protože nenarušují přirozený mechanismus organismu. I přesto je pro mě tento deodorant něčím překrásným. Je pravdou, že není tak silný v porovnání s chemickými, ale podle mě má větší kouzlo díky vůni a díky přírodním složkám.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Designově se mi to líbí teda úplně hrozně moc :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Design je skvělý. Ale je to jen nálepka! Na to musíme myslet :). Ale pod touhle krásnou nálepkou se skrývá i skvělý obsah :).

      Vymazat
  2. Vyzerá to úplne úžasne! Tak ako píšeš, aj mňa veľmi baví skúšanie prírodnej kozmetiky, omnoho radšej do nej investujem a mám z nej vždy obrovskú radosť. Táto pôsobí krásne nie len z vonku, ale aj zvnútra, takže sa idem hneď pustiť do skúmania ich produktov na e-shope. Vďaka ti!♥

    LILY OF THE VALLEY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že poznávání přírodní kosmetiky někdo prociťuje stejně jako já :))). Určitě na jejich produkty mrkni, vážně to stojí za to :). A nemáš vůbec zač! Přeju příjemný lov na přírodní krásy! :)

      Vymazat
  3. Tuhle značku vůbec neznám, ale produkty vypadají více než skvěle. Hlavně ten jich čistý design :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, tak designově to vypadá naprosto fantasticky! :) Značku neznám, je pro mě nová.

    OdpovědětVymazat
  5. Páni ty obaly! Já na přírodní kosmetiku nedám dopustit. Do drogerie chodím už prakticky jen koukat a pro kapesníky. Přírodní kosmetiku objednávám z e-shopu a raději si připlatím za kvalitu, než mít doma zahlcenou koupelnu levnými zbytečnostmi :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začínám tvou myšlenku stále více chápat a stále více souzním s tvým názorem. Drogerie je mi každým dnem méně sympatická. A přesně jak říkáš - koupím tam kapesníky nebo toaleťák. Velmi mě přírodní kosmetika zaujala, a tak v této chvíli ráda dávám přednost malým kamenným obchůdkům s tímto sortimentem nebo eshopům. A JAGAIA rozhodně stála za vyzkoušení a nákup na eshopu se vyplatil :).

      Vymazat