15.12.17

SEZNAMUJU SE S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU: MYLO


Mylo znáte? Tahle přírodní kosmetika s roztomilým designem se mi dostala do rukou hned po tom, co jsem narazila na eshop s tímto zbožím - Krásná každý den. Právě tento eshop mi vnukl nápad o poznávání kosmetiky na přírodní bázi. Nebyla to žádná konkrétní značka, žádný konkrétní výrobek, ale krásný eshop, jehož profil na mě jednoho dne vykoukl na Instagramu. Díky tomu jsem prvně prostudovávala sortiment, který je na eshopu k mání. Od toho jsem se odpíchla a ucelila si jistou představu o přírodních kosmetických produktech. Takže tímto děkuji Míše, která za tímto eshopem stojí, že mě, i když nevědomky, vtáhla do světa přírodní kosmetiky :). A teď už k samotné značce Mylo, která má své kořeny na Slovensku.

Mylo začalo výrobou přírodních tuhých mýdel, ale u té samozřejmě nezůstalo. V dnešní době v jejich nabídce seženete přípravky určené pro péči o pleť a tělo, deodoranty nebo, podle mě velmi zajímavé, produkty pro čtyřnohé kamarády. Všechny výrobky jsou v bio kvalitě a nejsou testované na zvířatech. V jejich kosmetice tak nenajdete palmový olej, umělá a syntetická barviva, parafín ani živočišné tuky.


Rozhodla jsem se začít poznávat značku Mylo skrze jejích výrobky, které pečují o pleť a pokožku těla. Poprvé jsem se setkala s tuhým deodorantem, což pro mě bylo něco neznámého. Jeho používání mě bavilo už jen z tohoto důvodu. Po výběru deodorantu jsem sáhla po pleťovém toniku a micelární vodě. A musím říct, že jsem si vybrala opravdu dobře!


Tohle je ohromně skvělá věcička! O růžových vodách jsem toho slyšela spoustu. Růže sem, růže tam. Při studování informací z oblasti přírodní kosmetiky to byla jedna z hlavních věcí, na kterou jsem narážela nejčastěji a která se podle mého úsudku řadila mezi ty nejuniverzálnější produkty, s nimiž by měla být zadobře každá pleť. Po několika týdenní zkušenosti musím uznat, že je to tak. Pleťové tonikum s damašskou růží se osvědčilo jako perfektní pomocník při péči o pleť. Nejenže tonikum božsky voní (vůně je jemňoučká a čistá), navíc pleti opravdu svědčí. Dostatečně ji hydratuje a zjemňuje. Zamilovala jsem si ho i díky zklidňujícím účinkům, což právě teď v zimním období hodně oceňuju, neboť mráz a chlad mé pleti velmi škodí.

JEMNÝ KRÉMOVÝ DEODORANT

Jak jsem již zmínila - tohle pro mě byla novota nad novotami. S krémovými deodoranty jsem se nikdy dřív nesetkala. A donedávna jsem ani nevěděla, že něco takového v kosmetickém světě existuje. Jeden přírodní deodorant jsem už vyzkoušela, ale v podobě roll-onu. S tím jsem prozatím stále spokojená a moc ráda jej používám. U krémového deodorantu od Mylo si pořád nejsem jistá s jeho účinky. Vzhledem k tomu, že je přírodní, tak nezabraňuje pocení. To je pro přírodní deodoranty typické. A to mi ani nevadí. Zdá se mi horší samotná aplikace. Roll-on se mi zkrátka lépe a pohodlněji nanáší. Ale to je věc názoru. Co nevyhovuje jednomu, druhý nemusí pochopit.  Co je ale naprosto super, jsou účinky ohledně péče o citlivé podpaží. Často mívám podpaží podrážděné, svědí mě a je citlivé především po holení. Deodorant od Mylo zvládá péči o tak zdevastované podpaží jako mám já. Přírodní složení pokožku podpaží příjemně zklidňuje i lehce hojí.

MICELÁRNÍ VODA

Stejně jako u mě zabodovalo pleťové tonikum, zabodovala i micelární voda s levandulí. Levanduli obecně zbožňuju, a tak mě její vůně při aplikaci uklidňuje. Působí jako odličovací voda a toner v jednom, o čemž jsem se na vlastní kůži přesvědčila. Samozřejmě buďme realisté, neodlíčí pět vrstev make upu, ale na dočištění je ideální. Micelárka pleť vyčistí, zjemní a zklidní. Bojuje i proti výskytu vrásek a redukuje nedokonalosti pleti. Oblíbila jsem si ji pro nádherné vyčištění pleti a již zmiňované zklidnění. Jednoznačně se stala jedním z momentálně nejpoužívanějších kosmetických produktů a sahám po ní každý den.


Je vám značka Mylo známá?

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Mylo značku o ní čtu snad všude a láká mě už jen to, že je přírodní. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Áno túto našu značku poznámm, no zatiaľ som nič neskúšala. Momentálne z prírodnej kozmetiky používam najviac šípkový olej tiež od slovenskej značky Modrá púpava. S tými prírodnými značkami sa akoby roztrhlo vrece.

    OdpovědětVymazat