23.03.18

SEZNAMUJU SE S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU: BIORYTHME


S přírodní kosmetikou přicházím do styku stále častěji, ve větším kvantu a se stále vzrůstajícím zájmem. A právě dnes a v sobotu se s ní budu opět potýkat, neboť dnes se chystám navštívit jarní Festival Evolution, který nabídne velké množství prodejců přírodní kosmetiky, ekodrogérie, bio výrobků a dalších. Sobotu věnuju své premiérové návštěvě Dyzajn marketu, kde mimo designové kousky všeho druhu budou k vidění právě i kosmetické výrobky přírodního charakteru. Natěšeností ani nedýchám :). Věřím, že mě na obou akcích něco osloví natolik, abych se tomu pořádně podívala na zoubek. Kosmetiku, které jsem se v nedávné době podívala na zoubek, vám dnes ráda představím. Za roztomilým designem, přírodními složkami a skvělými účinky značky Biorythme nemusíme jít daleko. Biorythme je lokálním výrobcem dostupné přírodní kosmetiky, která je vyráběna s maximálním zápalem a láskou. V portfoliu jsou k vidění kromě řady tuhých deodorantů i balzámy na rty a krémy na různé typy pleti.



FILOZOFIE


Kosmetika Biorythme je s láskou a pečlivostí vyráběna u nás v České republice. Za veškerou výrobou stojí jedna úžasná osůbka, která věnuje jednotlivým výrobkům dostatek pozornosti a péče. Kosmetika neobsahuje žádné suroviny z mrtvých zvířat, a tak je 100 % vegetariánská. Dále neobsahuje chemikálie jako jsou parafín, vazelína, SLS/SLES nebo palmový olej. Díky své lásce k přírodě Biorythme odmítá jakékoli testování na zvířatech. Celý svět Biorythme stojí na jednom člověku, na Anetě, která obstarává pro svou značku vše od výroby, přes psaní popisků, komunikaci se zákazníky až po odesílání balíčků.

PŘÍBĚH


,,Nápad vyrábět kosmetiku jsem dostala asi před dvaceti lety. To se může zdát jako nadsázka, když vezmu v úvahu, že mi ještě nebylo ani třicet, ale je to pravda. Ostatní holčičky si hrály na princezny a pečovaly o plyšové pejsky, zatímco moje nejoblíbenější hra byla na prodavačku, kdy jsem rodičům prvně nabízela dorty z písku, pak kytky ze zahrady a nakonec - kosmetiku." - Aneta
Těchto pár vět mě natolik pobavilo a dokázalo na mě zcela efektivně a upřímně zapůsobit. Plnit si své sny je to nejlepší, co pro sebe můžeme udělat, a tak tleskám Anetce, která za Biorythme stojí, že se nebála, šla si za svým sen a splnila si jej!


Prozatím jsem vyzkoušela jen pár čistě přírodních deodorantů. Prvním z nich byl deodorant od Primavery s kuličkovým aplikátorem a druhým Oslava života od JAGAIA s rozprašovačem. Oba do teď používám a právě tyto dva deodoranty jsou pro mě jakýmsi odrazovým můstkem v porovnání s deodoranty Biorythme. Hlavní výhody Biorythme shledávám v konzistenci a aplikaci. Tuhé deodoranty jsou pro mě lepší jak na aplikaci, tak i následné ,,nošení". Kuličkové deodoranty a deodoranty s rozprašovačem nehodnotím špatně, pouze se mi s nimi pracuje hůř než s tuhými. Ale každému vyhovuje něco jiného. Takže můžeme být rádi, že máme z čeho vybírat a že máme díky tomu možnost vybrat si přesně to, co nám je nejvíce po chuti.

DEODORANT RŮŽOVÁ ZAHRADA


100% přírodní složení, jehož základem je kakaové máslo, dále včelí vosk, jedlá soda, mandlový olej, růžový éterický olej a další zaručují maximální šetrnost k pokožce. Nezabraňuje pocení, nechává tedy tělo pracovat přesně tak, jak má. Pomáhá se vypořádat s bakteriemi, které žijí v našem podpaží a se zápachem s nimi spojeným. Jemně sladká květinová vůně dokonale provoní podpaží na celý den. Oceňuju tuhou formu deodorantu, neboť s tekutými mám obecně horší zkušenosti. V porovnání vůní s Levandulovým polem je mi Růžová zahrada milejší, protože obecně mám radši vůni růže než levandule. Ale to je věc názoru. 100 lidí, 100 chutí, že.

DEODORANT LEVANDULOVÉ POLE


Menší balení přírodního levandulového deodorantu má stejné účinky jako větší balení Růžové zahrady. Rovněž nezabraňuje přirozenému pocení, které je pro správné fungování těla důležité, neboť jsou takto z těla odplavovány škodlivé toxiny. I v tomto případě je složení opřeno o kakaové máslo, které je v pokojové teplotě tuhé a při styku s pokožkou taje, a doplněno (mimo jiné) o éterický olej levandule. Celodenní výdrž není pro deodorant problém, a tak jsem dennodenně v klidu a nemusím se děsit nepříjemného zápachu z podpaží. Vůně levandule je intenzivnější a během dne slábne, ale nevytratí se docela. 


KRÉM PRO CITLIVOU PLEŤ


Hebký krém s bambuckým máslem a cennými oleji z granátového jablka a melounových semínek neobsahuje žádnou voňavou složku, tedy ani parfém ani éterický olej, a proto je vhodný i pro nejcitlivější pleť. 100% rostlinné složení zaručuje vhodnost i pro vegany. Bambucké máslo, kokosový olej a mandlový olej, vitamin E, olej z granátového jablka, z hroznových jader a z melounových semínek bojují proti ztrátě vlhkosti, která je důležitá pro vitalitu a pružnost pleti. První aplikace byla šokem. Nanesla jsem zhruba stejné množství krému, jak jsem zvyklá u jiných krémů. A vzápětí jsem zjistila, že jsem chybovala. Pro aplikaci na obličej stačí použít velmi malé množství krému. Tím pádem dlouho vydrží! Teď už jsem moudřejší a nanáším jej podstatně méně a jsem velmi spokojená. Nepoužívám jej jen na obličej, momentálně s ním potírám citlivé místo na ruce, kde se mi opakovaně tvoří nepříjemná a svědivá ,,vyrážka". Díky jemnosti a hodnotným surovinám s touto ,,vyrážkou" dobře bojuju.

MALINOVÝ BALZÁM NA RTY


Balzámy na rty - to je kapitola sama pro sebe. Jestli je nějaký kosmetický výrobek, bez kterého se neobejdu, je to právě balzám na rty. Kdybych byla nucena vynechat používání kosmetiky na vlasy, pleť i tělo, nějak (sice s obtížemi) bych to zvládla, ale bez balzámu na rty bych umřela! Fakt že jo! Balzámy na rty mám všude. Na nočním stolku, ve všech kabelkách, v kapsách bund. Jakmile vyjdu z domu bez něj, celý den jsem děsně nervózní, pusu si olizuju a následně očekávám jen ty nejhorší následky (za které si samozřejmě můžu sama!). Do své sbírky jsem přibrala malinový balzámek Biorythme, jehož vůně doslova omamuje smysly. Vůně malin je naprosto znatelná a občas ve mně probouzí chuť celý balzám na posezení sníst :))). Vyvážená kombinace rostlinných olejů, másel a vosku propůjčuje perfektní vlastnosti - dobře se nánáší i nosí. Přestože je růžový, rty nijak nezabarvuje, pouze jim dodává jemný transparentní lesk.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Kosmetiku jsi kráásně nafotila :) s produkty zkušenostni nemám, ale přírodní kosmetiku používám také.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. veľmi pekne spracovaný a nafotený článok, ale ani to nepomohlo k tomu, aby ma kozmetika zaujala :D ja na tú prírodu proste nie som :P

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat