19.04.18

SEZNAMUJU SE S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU: BIOAROMA


Vím, že to vypadá, jako bych se přírodní kosmetiky nemohla nabažit. A víte co? Nejenže to tak vypadá, ale opravdu to tak je. Ale nač se krotit, když jste z něčeho upřímně nadšení? Přírodní kosmetiky jsem vážně podlehla a poznávání pro mě doposud neznámých značek mě baví. Snad se to stalo i jakýmsi mým koníčkem. Ve svém hobby tedy pokračuju a seznamuju se s dalšími přírodními kosmetickými produkty. Některé mě oslovily svým designem (jak už to tak často bývá), jiné ohromným množstvím upřímných recenzí a některé mi bývají například na Instagramu často doporučovány. Díky kladným recenzím jsem se seznámila i s krétskou značkou BioAroma, o níž dnes bude řeč.


CO JE BIOAROMA?


Kosmetické produkty BioAromy jsou 100% přírodního původu, vyráběné z rostlin vypěstovaných pod krétským sluncem a ručně s láskou dělané. BioAroma nepoužívá žádné konzervanty a netestuje na zvířatech. Na výrobu jsou používány přírodní byliny a esenciální oleje. Všechny tyto byliny BioAroma odebírá od tamních farmářů, kteří je pěstují v horách bez použití chemikálií. Certifikace Bio Hellas je důkazem, že éterické oleje v bio kvalitě jsou organického původu a pěstovány s ohledem na životní prostředí. BioAroma se při výrobě inspiruje starověkými mínojskými recepty nalezenými při archeologických pracích na Krétě.


Přírodní kosmetika BioAroma je unikátní mimo jiné tím, že obsahuje ingredience, které se vyskytují pouze na ostrově Kréta. Těmi jsou Labdanum a Diktamos. Jejich zpevňující, regenerační a vyhlazující účinky jsou přítomny ve spoustě produktů. Tato řecká kosmetika neobsahuje vodu. Základ výrobků tvoří oleje, mezi nimiž najdeme například olivový olej, jojobový olej, mandlový, arganový, hroznový a další. BioAroma je tedy etická značka, která respektuje přírodu, chrání ji, odmítá jakékoli testování na zvířatech, odvíjí se od tradice starých Kréťanů a poskytuje naší pokožce jen a pouze přírodní péči.



VLASOVÁ PÉČE


Přírodní péče BioAromy zaměřená na vlasy mě oslovila. Kombinací následujících dvou výrobků, šamponu pro všechny typy vlasů s růží a masky na poškozené vlasy se spoustou olejů, jsem po několika použitích docílila nádherných výsledků, které má kštice přivítala s otevřenou náručí.

PŘÍRODNÍ VLASOVÝ ŠAMPON PRO VŠECHNY TYPY VLASŮ 


Šampon s labdanem a diktamem, které jsou známé pro své antiseptické a zklidňující účinky, působí proti podráždění vlasové pokožky. Přírodní šampon určený pro všechny typy vlasů je obohacen o růžovou vodu, která vlasy při každém mytí jemně provoní. Vedle šťávy z aloe vera, která se stará o hydrataci, je v šamponu obsažena řada vitamínů, mezi nimiž se nachází například vitamín E, betakaroten nebo železo. Co mě na šamponu nejvíce překvapilo a zároveň okouzlilo, je pěnivost. Přírodní šampony obecně pění méně, neboť neobsahuje žádné chemikálie, které onu pěnivost vytvářejí. Ale šampon od BioAromy pění hodně, byť jeho složení je organické. Toho si vážím, neboť s přírodními šampony celkem bojuju právě kvůli tomu, že dostatečně nepění a následně ve mně zanechávají pocit zacuchaných vlasů. Co se týče účinků, nemohu si na nic stěžovat.

MASKA NA POŠKOZENÉ VLASY 


Obnovující přírodní maska na poškozené vlasy regeneruje jak poškozené vlasy, tak i roztřepené konečky. Bambucké máslo, avokádový olej, vavřínový olej a esenciální oleje rozmarýnu, tymiánu a šalvěje působí jako intenzivní regenerace pro poškozené vlasy. Všechny tyto přírodní složky pronikají do nitra vlasových vláken a přispívají k jejich obnově, regeneraci, ozdravení i hydrataci. Tato maska, která by se měla aplikovat minimálně na 30 minut, svou výraznou regenerací činí vlasy poddajnější a lesklejší. Přírodní složení se svými účinky působí i jako prevence proti vypadávání vlasů. Po několika aplikacích jsem zjistila, že nechat působit masku přes celou noc je ideální. Opravdu čím déle maska na vlasy působí, tím lepší výsledky se dostaví. Už po třech aplikacích, kdy jednotlivé aplikace trvaly nejméně 3 hodiny, jsem byla mile překvapená, jak jsou vlasy lesklé, příjemné na dotek a krásně zregenerované.




PLEŤOVÁ PÉČE


Musím se přiznat, že vlasová péče mě zaujala víc nežli pleťová. Nemohu si na nic konkrétního ohledně pleťové péče BioAromy stěžovat, ale šampon a maska na vlasy mě zkrátka oslovily víc. Z pleťové péče jsem si ze všech doposud vyzkoušených produktů nejvíc oblíbila hydratační gel aloe vera, který používám už dennodenně a nemohu si ho vynachválit.

ALOE VERA HYDRATAČNÍ GEL

Zklidnění, hloubková hydratace a podpora hojení ranek jsou hlavními účinky přírodního aloe vera gelu. Musím se přiznat, že mě nikdy dřív nenapadlo použít na pleť aloe vera. Teď jsem za tuto zkušenost velmi ráda, protože aloe vera je na pleti příjemné, mírně chladivé a rychle se vstřebává. Esenciální oleje levandule, tea tree a diktamu zklidňují, obnovují a hloubkově hydratují. Aplikace je vhodná po dehydrataci pokožky po pobytu na slunci, po pokousání či poštípání hmyzem nebo k ošetření spálené pleti. Stačí nanést velmi malé množství a pleť je hned doslova vzpružená.

HYDRATAČNÍ MASKA NA SUCHOU PLEŤ


Hydratační pleťová maska s červeným jílem, heřmánkem a ylang-ylang je svým složením vhodná pro péči o suchou pleť. Heřmánek pleť zklidňuje a působí na ni protizánětlivě, ylang-ylang zpomaluje proces stárnutí. Masku používám společně s květovou vodou nebo s aloe vera gelem. Obě varianty napomáhají k hydrataci. Maska je sypká, a tak je potřeba vytvořit jakési ,,blátíčko", které následně zajistí bezproblémovou aplikaci. Hydratační maska na pleti zasychá poměrně rychle a zaschne docela. 

PLEŤOVÝ PEELING


Odstranění odumřelých buněk kůže, boj proti stárnutí a akné, zářivou a obnovenou pokožku - to všechno slibuje peeling s levandulovými zrníčky, olejem z hroznových jader a esenciálním olejem ylang-ylang. Levandulová zrníčka perfektně odstraňují odumřelé buňky, hroznový olej pleť zpevňuje, ylang-ylang pleť harmonizuje. Zrníčka pleť pěkně ,,obrousí" a olejíček ji zjemní. BioAroma doporučuje odstranit zbytky zrníček a olejíček na pleti nechat, aby byla dostatečně zvláčněna. Já osobně tedy smývám i olejíček, neboť je ho v peelingu větší množství a mé pleti tolik oleje nesvědčí. Po smytí se cítím skvěle!



KRÉTSKÁ MAST NA KOŽNÍ PROBLÉMY


Krétskou mast s včelím voskem považuju za naprostý přírodní zázrak! Opravdu. Je vhodný na suchou kůži, popraskané rty, ekzémy, vyrážky, opruzeniny, spáleniny i lupénku. V masti se nachází diktamos, heřmánek, měsíček, levandule, olivový a třezalkový olej. Všechny tyto složky napomáhají k regeneraci pokožky. Zvykla jsem si mastičku používat na suché i popraskané rty a na suchá místa v oblasti ramenou. Po několika pár aplikacích je suché (mnohdy až přesušené) místo zhydratované a heboučké na dotek.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Značka mi nic neříká, ale vůbec nevypadá špatně. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Hezkýý, jsem ráda, že znám další značku přírodní kosmetiky.
    Ten peeling vypadá opravdu dost přírodně ! :D :)
    RIGHT HERE RIGHT NOW

    OdpovědětVymazat
  3. V prvom rade musím povedať, že máš krásne fotky! Značku nepoznám, ale vyzerá veľmi dobre ! ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  4. Super, kosmetiku BioAroma miluju už nejméně 3 roky, tak jsem ráda, když o ní někdo šíři povědomí a bude tu stále lépe k dostání :) můj článek i o dalších méně známých kosmetických značkách najdeš na blogu www.pruhovaneleto.cz

    OdpovědětVymazat