18.07.18

S WELEDOU VE FRANCII


Cestování mi dřív bylo cizí. Neměla jsem potřeba navštěvovat a poznávat jiné země. Ani nevím proč. Asi jsem jen neměla potřebu opouštět domov. Od loňského roku, kdy jsme s Martinem vyrazili vstříc Římu, se vše změnilo. V Itálii se mi líbilo natolik, že jsem toužila po dalším výletu do zahraničí. A stalo se. Začátkem letošního roku jsme navštívili Itálii znovu, tentokrát jsme si prohlédli Bolognu, Benátky a Pisu. Opět jsem odtamtud odjížděla plná nadšení i zážitků. A hned jsem věděla, že jakmile to půjde, vycestujeme někam znova. Tak není překvapením, že jsem bez váhání kývla na nabídku svého prvního mezinárodního presstripu s Weledou, který byl naplánován do krásné Francie.

Na tomto malém čtyřdenním výletu jsem poznala báječné lidi z dalších koutů Evropy, prohlédla si krásy Marseille, levandulového pole v Nyons a Paříže, ochutnala francouzské delikatesy a především si užila spoustu zábavy.


Já a letadla... To je kapitola sama pro sebe. Z letadel mám hrůzu. Prostě jim nevěřím. Vím, zním jako blázen. Ale bojuju a snažím se svůj strach překonat! A musím říct, že se mi to daří. Když jsem se dozvěděla, že se na tento presstrip letí, ani vteřinu jsem neváhala a nechtěla z toho vycouvat, neboť si stojím za tím, že tenhle svůj strach musím překonat, protože přece jen žijeme v době, kdy je letadlo zcela běžným dopravním prostředkem. Začala jsem si na tom hledat pozitiva, která mě mají přesvědčit, že si na letadla zvyknu. Vzhledem k mé úchylce na roztomilé věci byla prvním krokem koupě ROZTOMILÉHO kufru. Já vím, je to hrozná blbost, ale vážně mi to pomáhá. Miluju jeho design a mám radost, když si jej sem tam můžu užít. A druhým krokem jsou SLUCHÁTKA. Znervózňuje mě zvuk motorů, který je u linek Ryanair opravdu lehce vnímatelný. Takže nasadím sluchátka hned, jak letadlo začne nabírat rychlost a sundám je až ve chvíli, kdy se ocitneme nad mraky a kdy je celý chod letadla klidnější a méně hlučný. Pak už se jen snažím nepanikařit kdykoli, kdy se letadlo trochu nahne na stranu :))).


Po letu z Francie jsem na sebe byla hrdá. Hodně se od prvního letu změnilo a já si naštěstí začínám zvykat. Už vím, co je při létání normální, co k letu patří a že se nemusím strachovat při každém pohybu (a ani když se u Ryanairu klepe celé křídlo :))...). Zdá se, že se mi podaří svůj strach překonat. Chci ho překonat! Cestování se mi dostalo pod kůži a momentálně si nepřeju nic víc, než putovat (prozatím) po Evropě a poznávat místa jako je Barcelona, Amsterdam, Brusel, Budapešť a další.


První zastávkou ve Francii byl hotel Château de la Pioline v Marseille. Tam bylo doslova pohádkově. Čekal na mě nádherný pokoj s krásným vybavením. Celkový vzhled hotelu nás všechny ohromil, neboť nevypadal jako klasický moderní hotel, ale jako letní sídlo, letohrádek. Společně se svou parťačkou na cestování, Martinou neboli Tinou Naté, jsme se do hotelu dopravily až k večeru po hodinovém zpoždění letu. Následovalo představení s dalšími členy presstripu, mezi nimiž byly slečny a paní z Estonska, Srbska, Slovinska, Řecka, Ruska, Ukrajiny a Německa. Z prvního večera jsem si odnesla hodně. První postřehy o tom, kdo jaký je, kdo se jak chová, kdo má co rád... a taky spoustu štípanců od komárů, které v následujících dnech rostly do gigantických rozměrů.


Další den jsme zamířili na kouzelná levandulová pole, kde jste se dozvěděli, že není levandule jako levandule. Prohlédli jsme si dvě pole a hned na první pohled viděli značný rozdíl - v sytosti barvy a rozkvětu. První z polí bylo méně výrazné a druhé doslova fialově zářilo. Následně nám byla osvětlena destilace a úprava levandulí do podob, z nichž se vyrábí kosmetické výrobky. Je tedy asi jasné, proč nás Weleda zavedla právě sem. Spousta jejích produktů se pyšní obsahem levandule.




Kromě prohlídky polí a seznámení se s teorií destilace levandulí v Distillerie Bleu Provence se nám naskytl nádherný pohled na přírodu Provence. Prozatím nejsem v cestování zběhlá a můžu se řadit k nováčkům (což chci brzy změnit!), a tak můj pohled na svět není úplně nejznalejší, avšak i přesto s klidným srdcem mohu říct, že nádherná příroda v této oblasti musí být jednou z nejkrásnějších na světě.


WELEDA ESPACE


Jakmile jsme z Marseille přejeli do Paříže, zírala jsem na město doslova s otevřenou pusou. Tehdy mi někdo řekl, že Paříž není až tak pěkným místem a že už tam nikdy nepojede. Teď to nechápu a jeho slova mi nedávají smysl. Z Paříže jsem toho viděla minimum, protože jsme neměli na prohlídku města dostatek času, ale i přesto jsem byla nadšená. Jsem přesvědčená o tom, že se tam někdy znovu podívám, abych si prohlédla vše, co bych chtěla. Během jednoho dne jsme s Tinou viděly jen Notre Dame, Louvre, Eiffelovku a Vítězný oblouk. Hlavním programem a zlatým hřebem dnů strávených ve společnosti Weledy byla masáž v pařížském salonu Weledy. A povídám vám... to teda nemělo chybu. Měli jsme na výběr ze dvou typů masáže - obličejové a tělové. Vybrala jsem si obličejovou. Za použití voňavých a pečujících olejíčků Weledy mě jedna z masérek provedla 45 minutovým rájem. Tyto masáže si můžeme užívat i v Praze v jejich prodejně, kde se v další místnosti nachází kosmetický beauty salon. Kdo tam nebyl a masáže miluje, určitě doporučuju jejich Skin Retreat vyzkoušet. :)


V pařížském krásném obchůdku plného zeleně a vůní jsem si během čekání na svou masáž vyzkoušela několik produktů. Hodně z nich mě zaujalo natolik, že jsem si vytvořila seznam výrobků, které bych si chtěla co nejdříve pořídit. S Weledou se obecně teprve seznamuju, a tak jsem velmi ráda, že mě pro tento presstrip vybrali, i když jsem u nich teprve začátečník. Velmi si toho vážím a touto veřejnou formou chci upřímně poděkovat za možnost výletu do Francie, seznámení se s blogerkami z cizích zemí i za možnost užít si masáž a vyzkoušet jejich výrobky.






Před pár dny jsem na Instagramu jedné mé kamarádky četla dotaz, jaký produkt od Weledy by měla vyzkoušet jako první, když s touto značkou ještě nemá žádné zkušenosti. Ráda bych formou tohoto článku, který je na Weledu zaměřený, odpověděla nejen jí, ale i všem, kteří si tuto otázku mohou pokládat. Několik výrobků jsem již vyzkoušela a i když jich chci ještě velkou spoustu vyzkoušet, mám jasno v tom, jaké výrobky by měl člověk vyzkoušet jako první. Každému sedne něco jiného a každého pleť, tělo i vlasy touží po něčem jiném, a tak můj názor berte pouze jako jistý pohled na věc, ale nekamenujte mě za to, že například vás tolik dané produkty neosloví.

Já začínala se Skin foodem. Myslím si, že pro začátek je skvělý, neboť je to jakýsi univerzální krém, který se hodí snad na vše. Asi jen podlahu s ním nevydrhnete :)... Je to super pomocník na suchou až extrémně vysušenou pokožku, na ruce, na nohy, na obličej i na rty. Právě jeho univerzálnost se mi zdá do začátků a seznamování se s Weledou ideální. Řešily jsme jej i s Tinou, s níž jsem ve Francii trávila nejvíce času, a té tolik nevyhovuje parfemace výrobku. Ano, ano, Skin food je voňavý a jeho vůně není úplně slabá. Mně právě tyto voňavé věcičky vyhovují, takže jsem s ním maximálně spokojená. Druhý výrobek, který se mi do začátků zdá vhodný, je deodorant roll-on s citrusovou vůní. Voní božsky a se zápachem bojuje 24 hodin denně.






CO JSEM OBLÉKLA VE FRANCII


Do Francie jsem si s sebou zabalila dva kousky, které jsem si sama ušila. Prvním z nich je modrá sukně přešitá ve stylu upcyklace ze staré sekáčové košile. Můžete ji vidět na fotkách z levandulového pole. Sladila jsem ji s obyčejným tílkem a slaměným kloboukem, který jsem v rychlosti sháněla den před odletem. Druhým kouskem byly volné pruhované šaty svázané v pase mašličkou. Jejich šití mi zabralo hodně času, byť střih nebyl tak složitý. Mám z těchto šatů ohromnou radost a je to jeden z kousků, na které jsem opravdu pyšná.











ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Tohle vypada fakt na skvelou akci! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Značka weleda je strašně oblíbená, já mám jen roll on a jsem moc spokojená. určitě sis to užila

    OdpovědětVymazat
  3. to musel byť skvelý trip :) krásne prostredie :) a je super, že si dokázala svoje strachy prekonať a vyjsť z komfortnej zóny :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  4. Moc moc moc krásné ♥ Šikulka jsi! Držím palce, ať se zase brzy objeví příležitost na překonávání letadel a sama sebe :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tomu říkám presstrip snů a přála bych Ti i další takové :) Přeci jen cestování dá člověku nejvíce! S tím létáním Ti naprosto rozumím, mám to stejně. Mám z letadel panickou hrůzu a každý let je pro mě utrpením, ale pro cestování je to prostě nezbytné, tak se člověk musí naučit postavit svým strachům a pokaždé je to takové malé vítězství. Fotky jsou skutečně nádherné, Paříž je okouzlující. Před lety jsem tam byla s kamarádkou a chtěla bych se tam podívat znovu.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherný výlet a moc krásně sepsaný cestopis. Ale úplně nejvíc z toho všecho mě zaujal ten hotelový pokoj s překrásnou postelí takhle nějak totiž vypadá postel mých snů a doufám, že se na ní někdy zmůžu.

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím, super článek. Moc hezké fotky. Už dlouho jsem si přála jet do Paříže. Letos se mi to splnilo. V Paříži jsem byla na prodloužený víkend. Bylo něco úžasného. Odlet byl z Prahy. Jen jsem měla malinko problém s parkováním. Ale to se také vyřešilo zde na tomto parkovišti. Přeji překrásný den.

    OdpovědětVymazat