28.08.18

RELAX VE VANĚ


Bydlím v Praze už čtrnáct měsíců. Nemůžu tomu uvěřit. Hrozně to letí. Až je mi z toho smutno. Za tu dobu v Praze jsem se naučila nové věci, změnila názory i pohled na některé záležitosti, navštívila několik zákoutí Prahy a objevila zajímavá místa. Vesměs mě je pro mě bydlení v Praze dobrou zkušeností a užívám si tam každý den. Je však jedna věc, která mi v Praze chybí a kterou tam nemohu praktikovat kvůli vybavení bytu. A tou jsou odpočinkové koupele v horké vodě ve vaně...

Byť to může znít zvláštně... Je spousta důležitějších věcí, které můj život protínají a absence vany je oproti nim titěrného rozměru. I přesto je pro mě relax ve vaně, kdy po dlouhém dni s sebou do vany vezmu oblíbenou knihu či časopis, ponořím se do horké vody, jedním z nejpříjemnějších momentů. V pražském bytě máme pouze sprchový kout. Což samozřejmě není nic špatného! Ale celý život jsem zvyklá na vanu a ten zmiňovaný relax.


Pak je jasné, že kdykoli přijedu k rodičům, ihned si vanu plnou horké vody užívám. Mnohdy musím vypadat komicky, neboť se návštěva vany stává tím prvním, co po příjezdu udělám. Šup, šup, šup, přivítat se s rodinou a pak se rychlostí blesku přesunout do koupelny, abych si lehla do vany a užívala si klídeček.


V posledních dnech mi při koupeli asistuje OHROMNĚ zajímavá knížka Opuštěná společnost od Erika Taberyho. Nikdy v životě by mě nenapadlo, že mě takový typ knížky zaujme a bude bavit. O politiku jsem se dřív vůbec nezajímala. Stavěla jsem se k tomu asi tak jako většina - nerozumím jí, tak mě nezajímá. Uvědomila jsem si, že tenhle přístup je k ničemu, a tak se snažím sbírat informace, kterým rozumím a utvářet si na ně své vlastní názory. Taberyho knížka mi v tom krásná dopomáhá a musím říct, že ze zmiňovaných informacích nejsem až tak mimo, jak jsem předpokládala. :)


Aktuálně si mimo jiné užívám horké koupele s micelárními sprchovými gely od Dove. Ještě jste toto slovní spojení neslyšeli? Micelární sprchový gel. Přiznám se, že ani já ho donedávna nikdy neslyšela, a tak mě pochopitelně přemohla zvědavost a touha zjistit, oč jde, v čem je to dobré apod.

MICELÁRNÍ SPRCHOVÝ GEL SENSITIVE SKIN


Micelární sprchový gel Sensitive Skin je oděn do modrozeleného kabátku a je určen především pro velmi citlivou pokožku. Krémová konzistence je k pokožce jemňoučká. Přípravek neobsahuje mýdla a barviva, a tak poskytuje jemnou očistu. Co se týče vůně, výrobce uvádí, že voní po heřmánku. Ať se snažím sebevíc, heřmánek ze sprcháče prostě necítím. Vůni bych specifikovala úplně prostě - Dove. Všichni víme, jak Dove voní a věřím, že si všichni dokážeme jen při přivonění k Dove produktům dát dohromady, že se jedná právě o tuto značku. Je zajímavé a zároveň úžasné, jak jsou všechny značky specifické a mají své určité znaky, díky nimž je poznáme. A troufám si říct, že zrovna Dove je vážně jedním z nejlépe identifikovatelných.

MICELÁRNÍ SPRCHOVÝ GEL ANTI-STRESS


Jak už název napovídá, druhá varianta micelárního sprchového gelu z řady pro velmi citlivou pokožku, kterou na pohled poznáte dle růžových detailů na obalu, je ideální pro pokožku vystavenou stresorům v podobě znečištěného ovzduší. Právě na boj proti znečištěnému ovzduší se kosmetické značky zaměřují stále častěji. A není divu. Znečištěné ovzduší je prakticky všude kolem nás a každodenně naši pokožku ovlivňuje. Gel s vůní santalového dřeva a jasmínu jemně odstraňuje nečistoty zanesené v pórech a pokožku zklidňuje. Musím uznat, že po náročném dni se natáhnout do vany, nechat všechny myšlenky plynout a následně nasávat vůni jasmínu a santalového dřeva se společným hýčkáním pokožky je něco pro mě, aach.
Obecně k oběma produktům lze říct, že při mytí nevysouší, neboť pomáhají udržovat přirozenou míru hydratace pokožky. Tomu napomáhá krémová konzistence. Složení micelárních sprchových gelů pokožku vyživuje, pomáhá obnovovat ochrannou kožní bariéru a zanechává pokožku hebkou a jemnou na dotek.


Dáváte přednost sprchování nebo koupeli ve vaně? :)

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Oba zmiňované produkty od Dove jsou pro mě úplnou novinkou. Po tom micelárním možná i sáhnu :)
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  2. Dove mám hrozně moc ráda :) My jsme v praze 20 měsíců, z toho 40 týdnů těhotná a 2 měsíční mimčo :D praha má zvláštní vzduch, co jsme se přestěhovali konečně se povedlo mimčo :D navíc bydlíme na okraji kde je krásný les a úžasné procházky. lokalita mladých rodin. a přítel tvrdí, že nemám vycházet v dešti, že tady prší semena :DDDD jelikož je každá druhá tady těhule

    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  3. Aj ja používam Dove, no ale verím, že ti chýba vaňa.. my sme doma mali len vaňu, ale kupelna je strasne stara, vana uz obita atd, no tak extra som si to tam nikdy neuzivala, no a tu v irsku sme v byte, ktorý ma aj vanu aj sprchu a pouzivam len vanu...vzdy sa tam rychlo sprchnem, ale v nedelu po 5 tazkych dnoch si pred volnom uzijem odpocinok vo vani a lezim si tam a tiez to milujem,. Urcite, ked sa s manzelom budeme budovat, prajeme si mat nejaku mramorovu krasnu kupelnu s vanou juuuj :))

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Ja doma tiež nemám vaňu a trošku mi to chýba... občas si taký kúpeľ dať nie je naškodu :) mám rada vôňu jasmínu takže pre mňa je zaujímavý antistress :)
    Beauty Bubble

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to díky za tip já miluji Dove sprchové gely :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Dove sprchové gely mám moc ráda. Tyhle musím vyzkoušet :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. Jsou dny, kdy preferuji rychlou sprchu, ale nic nemá na relax ve vaně. Mám moc ráda různé pěkny, oleje, soli. Podívejte se na tento článek: https://www.kneipp.com/cz_cs/svet-kneippu/vse-o-koupani/prisady-do-koupele/ - podle mě se v něm najde každý milovník relaxace ve vaně. Nebo se mi poslední dobou osvědčili éterické oleje.

    OdpovědětVymazat
  8. Super Dove mám ráda stejně jako Prahu v Praze sice nebydlím ale chtěla bych ze spousty důvodu. Je tam vždy co dělat a asi i kvůli lepší práci atd.. Jen tam sehnat aspoň nějaké takové stačil by zatím i nějaký podnájem a pak klidně i něco vlastního. Zatím bydlím kousek od Kolína.

    OdpovědětVymazat