01.07.19

LÉTO SE SKIN FOODEM


O novince Weledy v podobě zelené řady Skin Food, a to zelené nejen zvnějšku, nýbrž i zevnitř jakožto kosmetice s přírodním složení, jsem se zmiňovala v dubnu. Tehdy jsem představila jednotlivé produkty řady a nyní bych ráda své povídání obohatila o své zkušenosti, jak je pro mě Skin Food užitečný v teplých a slunečných dnech. Pro začátek mohu s čistým svědomím říct, že mě řada zaujala jak svými účinky na pokožku, tak i složením, které je certifikované jako bio a přírodní, veganské i netestované na zvířatech.


Intenzivní péče a výživa pokožky obličeje i těla Skin Food se ukrývá uvnitř univerzálního krému s hojivými a regeneračními účinky, které se hodí jak pro zimní období, tak pro slunné léto. Mezi jeho hlavní funkce patří zlepšování hydratace pokožky, její pevnosti, hladkosti a regenerace kožních buněk. V zimě jsem Skin Food používala neustále, a to na suchá místa okolo nosu či na suché dlaně. Pro pokožku vystavovanou zimnímu větru a mrazu je tento univerzální krém se zklidňujícími, hydratačními a zjemňujícími účinky milým pohlazením. Během posledních prosluněných dnů s vysokými (mnohdy až nesnesitelnými) teplotami jsem využívala Skin Food především na suchá chodidla. Jakmile má chodidla nejsou chráněna ponožkami, vnímám velký rozdíl v jejich vzhledu. Už po pár dnech v pantoflích a sandálech jsou má chodidla drsná či velmi suchá. A tak mi hutný krém Skin Food každý večer poslouží jako zábal na nohy. Občas nechávám Skin Food na chodidlech působit přes celou noc a ráno se probouzím s krásně jemnými chodidly.


Skin Food Light má oproti klasickému Skin Foodu v létě více využití. Klasický Skin Food může být na léto, kdy se pokožka více potí, mnohdy těžký či mastný. Proto je Skin Food Light s lehčí a osvěžující texturou pro letní dny podstatně vhodnější. Tato lehčí forma krému se slunečnicovým olejem a s výtažky z měsíčku lékařského, heřmánku a violky trojbarevné se právě díky lehčí textuře rychleji vstřebává a pleť nezatěžuje. V létě skvěle osvěží pokožku celého těla i obličeje. Rovněž se může hodit například po dni stráveném kdekoli u vody. Pokožka může být po delším kontaktu s vodou vysušená a vytvářet pocit pnutí. Skin Food Light jí dodá okamžitou hydrataci, regeneraci a hebkost.


Suché a popraskané rty nejsou problémem jen v zimním období. V létě rty snadno popraskají během přílišného slunění či koupání. Tak či tak se o ně musíme starat i v letních měsících a dopřát jim dostatek péče. Tohohle mrňouska ze Skin Food řady mám neustále u sebe a používám ho prakticky pořád, což je dle fotky na první pohled patrné. Skin Food Lip Butter poslouží nejen jako první pomoc pro suché rty v jakémkoli ročním období, ale i jako přírodní lesk. Bohatá textura s lanolinem pomáhá léčit suché i popraskané rty a navíc příjemně voní. Včelí vosk plní funkci ochrannou a vytváří na rtech film, který spolehlivě chrání citlivou pokožku rtů před vysoušením.


Posledním produktem řady Skin Foodu je Body Butter, tedy tělové máslo, které představuje intenzivní péči a výživu díky obsahu bambuckého a kakaového másla v kombinaci s výtažky z měsíčku lékařského, violky trojbarevné a heřmánku. Výživná receptura se může hodit nejen po koupání v bazénu, v jezeře či v moři, kdy se pokožka může zdát kvůli kontaktu s vodou vysušená, ale i například po holení. Dámy, přiznejme si, že v zimě saháme po žiletce podstatně méně než v létě, a tím pokožku nevystavujeme břitům a přípravkům pro usnadnění holení tak často jako v létě. Stejně jako univerzální Skin Food přináší pokožce okamžitou úlevu a zanechává pokožku krásně vláčnou a jemnou.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Balzám na rty se mi hodně líbí. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Skin Food je skvělá řada a oblíbila jsem si i lehčí verzi, je to zkrátka klasika, která neomrzí :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já tuhle značku fakt vídám všude. Už si konečně musím něco pořídit. A taky mamce.

    Na ty nohy se v létě ty krémy fakt hoděj. Mám hezký nohy 80 % roku, ale v létě se začnou loupat. Hrozný 😅

    Verča ze Ztracena v Praze ║ LEVNÝ NUDE RTĚNKY Z DROGÉRIE? YES, PLEASE!

    OdpovědětVymazat