23.01.21

TIPY NA HANDMADE ČESKÉ VÝROBKY


S handmade výrobky přicházím do styku prakticky neustále, dennodenně. A to nejen skrze svou zálibu v upcyklaci, kdy ručně vyšívám nejrůznější motivy na košile a trička, ale i díky jedné ze svých klientek, která provozuje e-shop s ručně vyráběným zbožím (bobu.cz). Protože se tedy pracovně i ,,rekreačně" tématy ruční výroby zabývám a neustále objevuju nové zajímavé tvůrce, napadlo mě se o své objevy pravidelně dělit formou těchto článků. Jeden článek tohoto typu jsem napsala už před dvěma lety - TIPY Z HANDMADE SVĚTA (ČR A SR). Zmínila jsem v něm přírodní handmade kosmetiku, kabelky a tašky. V tomto konceptu tedy pokračuju a přináším další tipy na zajímavé výrobky, které byly vyrobeny s láskou a maximální pečlivostí.


GaliaCouture jsem objevila přes Instagram, díky němuž na mě vyskakovaly překrásně stylizované fotografie jejích lněných šatů, sukní a topů. Mám pocit, že při pohledu na Galiino oblečení na mě doslova dýchá příroda. Všechny její střihy i materiály působí prostě ,,přírodně", minimalisticky, elegantně a decentně. Prozatím jsem žádný z těchto eticky a ručně vyrobených kousků nezakoupila, ale sleduju Galiinu tvorbu už nějaký ten pátek a přestože se mi od ní líbí takřka všechno, čekám, kdy mě nějaké šaty opravdu bouchnou do oka natolik, že nebudu váhat ani vteřinu a hned si je objednám.


A.CH.Watercolor jsou stylové plecháčky, láhve a plakáty ozdobené ručně malovanými akvarely. Za výrobou nádherných akvarelových obrázků nejrůznějších rostlinek stojí sympatická a miloučká slečna, kterou jsem měla možnost dokonce osobně poznat. Adéla je nesmírně šikovná a do svých maleb dává všechno. Pro mě je její tvorba nesmírně inspirativní především z důvodu, že je nadšený samouk, jehož koníček se stal prací. Na jejím instagramovém profilu můžete sledovat i mnoho ,,ze zákulisí", kdy představuje, jak konkrétní malby tvoří. 


V plechu je sympatická firmička pokračující v rodinné tradici. Protože jsem naprostý blázen do pokojovek, nejvíc mě zaujaly jejich plechové obaly na květináče. Plech tvarují do nejrůznějších podob a snaží se si s ním maximálně vyhrát. A tak postupem času vznikly i decentní svícny, jež dokonale ozdobí jakýkoli interiér.


Na Lesen jsem narazila opět na Instagramu. Inspirace přírodou je z jejich povlečení jasně viditelná. Povlečení jsou zdobena autorskými ilustracemi z českých lesů a hájů. Celá výroba probíhá na území České republiky a výsledkem jsou 100 % bavlněná, heboučká a na dotek příjemná povlečení, do nichž se chce člověk zachumlat jen při pohledu na fotografii.


Posledním dnešním tipem je projekt Z lesa, který je stejně jako již zmiňované projekty inspirován přírodou. V tomto případě se přímo pracuje s přírodními krásami, které jsou v podobě různých květinek přidávány na ozdobu handmade sójových svíček. Svíčky jsou zalité ve starých nepoužívaných hrníčcích, a tak během jejich výroby dochází i k jistému druhu upcyklace, což mě hřeje u srdce. Každá svíčka je jedinečná, originální a navíc dokáže dělat dobré skutky. Denisa, tvůrce těchto kouzelných svíček, se snaží pečovat o přírodu, jak to jen jde. Její projekt se například podílí na výsadbě nových stromů do české krajiny.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Ty plecháčky nemají chybu, miluji takové produkty a vždy ráda podpořím české výrobky. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Takové to hrníčky s motivem, by byly krásný dárek jak pro maminku, tak i tatínka nebo i pro prarodiče.Tyto krásné hrníčky s různými motivy, od klasických po moderní a vtipné, každý najde ten svůj oblíbený. Pro ty, kteří chtějí začít den se špetkou inspirace, jsou tyto hrníčky tou správnou volbou.

    OdpovědětVymazat