06.05.21

MYTÍ A AROMATERAPIE SE SPRCHOVÝMI GELY A KRÉMY WELEDY


Strávit dlouhé desítky minut v teplé sprše, to je moje. Jsem velký vodomil, a tak si i sprchování velmi užívám. A pokud je mytí podpořeno i výraznými a mému nosu lahodícími vůněmi, jsem skutečně spokojená. Právě proto mi padly do oka (a vlastně i do nosu) novinky přírodní kosmetiky Weleda. S jejich novými sprchovými gely a krémy se totiž sprchování mění i na aromaterapeutický zážitek, neboť obsahují éterické oleje, které se hned po otevření linou celou koupelnou. Tato čtveřice působí na mysl i tělo zklidňujícími, povzbuzujícími, harmonizujícími i rozmazlujícími účinky.

Co je aromaterapie?


Pod pojmem aromaterapie se rozumí druh alternativní medicíny, který se inspiruje v přírodě a používá rostlinné látky, které přetváří do éterických olejů a dalších vonných složek. Spojením těchto vonných směsí a pečujících rostlinných olejů se formou masáží či mytí dosahuje nejen péče o pokožku, ale i změny stavu mysli, zlepšení nálady či podpory tělesného a psychického zdraví. K nejrozšířenějším éterickým olejům patří citrusové, jehličnanové, citronová tráva, zázvor, levandule či cedrové dřevo. Mezi vzácnějšími éterickými oleji najdeme oleje z jasmínu, růže nebo santalového dřeva. Weleda se oboru aromaterapie věnuje už 100 let. Za tu dobu se stala jedním z předních odborníků.


Nové sprchové gely a krémy působí na tělo i mysl povzbudivě a přispívají ke zlepšení nálady. Díky 100 % přírodnímu původu všech surovin obsažených v přípravcích je mytí terapeutickým zážitkem. Čtveřice obohacená o vonné látky a éterické oleje z celého světa nabízí snad každému dle jeho požadavků přesně to, co potřebuje. Receptury přípravků jsou biologicky odbouratelné. To znamená, že se přírodními procesy rozloží na menší složky, které se opět vracejí do přirozeného přírodního cyklu. Sympatickým plusem je i fakt, že obsažené látky pocházejí z ekologického zemědělství. A k tomu všemu jsou výrobky označeny certifikátem NATRUE, mezinárodně uznávanou certifikací kvality pro ekologickou a přírodní kosmetiku.

AROMA SHOWER LOVE


V růžovém balení se ukrývá smyslná kombinace vůní růže damašské, jasmínu a ylang-ylang. Rozmazlující sprchový krém má sametovou konzistenci, která při mytí krásně hladí pokožku. Éterické oleje navozují pocit zmiňované smyslnosti, ženskosti a harmonie. Vůně navíc uvolňuje od bolesti hlavy a působí proti smutku i nepříjemným depresivním pocitům. Aktivní látky mají velmi jemný a přesto účinný čisticí efekt. Výživná krémová receptura nejen myje, ale zároveň udržuje přirozenou hydrataci pokožky.

AROMA SHOWER HARMONY


Jak už název napovídá, zelené balení obsahuje přírodní složky, které napomáhají harmonizaci mysli i pokožky. Svěží, dřevitá vůně sibiřské jedle, jedle stříbrné a lavandinu vás při mytí přenese přímo doprostřed lesa plného čerstvého vzduchu. Přírodní a biologicky odbouratelné složení navozuje relaxační atmosféru. Díky šetrným složkám si pokožka zanechává svou vlhkost a jemnost. Harmony sprchový gel se hodí mít po ruce při nachlazení, neboť ona vůně lesa napomáhá klidnému dýchání, k pročištění myšlenek a k podpoře celkové vnitřní pohody a vitality. Po sprše jsou mysl, tělo i pokožka uvolněné a zklidněné.


AROMA SHOWER ENERGY


Zázvor, citronella a cedrové dřevo doslova nakopnou čistou energií. Stimulační a osvěžující účinky na nás čekají ve sprchovém gelu Energy. Při sprchování dosáhnete povzbuzení, posílení koncentrace, zlepšení nálady, utlumení nevolnosti a dalších nepříjemných pocitů. Pikantní a kořeněná kombinace vůní dokáže během ranního sprchování skvěle připravit na náročný den. Vnitřní napětí smyje stejně snadno jako nečistoty z pokožky.

AROMA SHOWER RELAX


Když se řekne relaxace a zklidnění, jako první se mi vybaví levandule, a tak pro mě není překvapivé, že právě levandule lékařská je obsažena ve sprchovém krému Relax. Relaxační kombinace aromatické levandule, hřejivého vetiveru a bergamotu dopřeje pokožce i mysli pocit naprostého uvolnění i vnitřní vyrovnanosti, klidu a pohody. Rostlinné aktivní látky působí celkově proti stresu a napomáhají ke klidnému spánku a vnitřní rovnováze. Určitě je vhodné po něm sáhnout v období psychického či tělesného vypětí a při častých problémech s nespavostí.

Byla mi položena otázka, kterou z novinek jsem si oblíbila nejvíc, a nejsem schopna odpovědět :-)... Vzhledem k tomu, že zbožňuju spíš sladší a jemné vůně, dávám přednost sprchovému krému Love. Ale velmi příjemná je mi i energizující vůně sprchového gelu Energy.

Pokud vás nové weledí sprchové gely a krémy zaujaly natolik, že byste si je rádi vyzkoušeli na vlastní kůži, máte možnost si o ně zasoutěžit na mém instagramovém profilu (@tatomymo). Soutěž běží do pondělí 10.5.2021 a prokliknete se na ni jednoduše skrze TENTO ODKAZ

Článek vznikl ve spolupráci s Weledou.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Tyto nové sprchové gely se mi moc líbí hlavně balení a určitě i dokonale voní. :) Weleda to prostě umí.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavá řada, tyhle sprchové gely určitě moc ráda vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé čtení o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, přečetla jsem si Vámi psaný článek. Tyto sprchové gely Welada mám v prodeji na svém e-shopu s přírodní kosmetikou . Moje začátky v tomto podnikání byly opravdu moc těžké. Vše se v dobré obrátilo, až když jsem si našla tyto webové stránky, tam mi poradili co a jak dělat. A mohu říci, že můj e-shop začal se pomalu rozjíždět.

    Odpověď

    OdpovědětVymazat