01.11.21

ŠETRNÁ PŘÍRODNÍ PÉČE V EKOLOGICKÉM BALENÍ


Když se spojí dary a krásy přírody s ekologickými myšlenkami, vznikne něco krásného. Kupříkladu voňavá a o pokožku šetrně pečující sada tělových mlék Weledy. Celkem šest tělových mlék jsou novinkami této značky vyrábějící přírodní kosmetiku a jejich hlavními úkoly jsou pomoc při obnově přirozené rovnováhy pokožky, poskytnutí dostatku hydratace a bohaté vyživení. Jednotlivá mléka jsou určena pro konkrétní typy pokožky, aby pečovaly o pokožku přesně tak, jak si daný typ žádá. A které nejvíce zaujalo mě?


Otázky ekologie mi nejsou úplně cizí. Díky svému upcyklování oděvů se nejčastěji setkávám s problémy souvisejícími s textilním odpadem, který naši planetu zahlcuje ve velkém. Avšak i od tohoto tématu se odvíjí další ekologické průšvihy a protínají se s obecnými otázkami znečišťování planety. A protože mi není jedno, jak s přírodou zacházíme, snažím se, byť i těmi nejmenšími krůčky, o ekologii zajímat a mít stále zodpovědnější přístup. Což souvisí i s výběrem a používáním kosmetiky. Fandím firmám a projektům, které pro planetu dělají něco dobrého. A Weleda právě krok k zodpovědnějšímu přístupu udělala, neboť její tělová mléka prošla redesignem a jsou nyní v recyklovatelných obalech a navíc už nejsou součástí balení papírové krabičky, čímž se významně snižuje množství odpadu vytvořeného během výroby.

Jak již bylo řečeno, Weleda představila šest tělových mlék, které pečují o pokožku těla za pomoci přírodních ingrediencí. Pokožku s nimi můžete osvěžit, zhydratovat, dodat jí energii, zklidnit či navrátit do rovnováhy.

ÚČINNĚ ZPEVŇUJÍCÍ TĚLOVÉ MLÉKO


V červeném obalu se ukrývají složky, které obnovují buňky, čímž napomáhají k regeneraci, zároveň znatelně zpevňují, podílejí se na zlepšení pružnosti a zralou pokožku tonizují. Podíl na všech těchto účincích má organický antioxidační olej ze semínek granátového jablka ve spojení s bambuckým máslem. Působení na pokožku doprovází krásně hřejivá vůně.

JEMNÉ TĚLOVÉ MLÉKO NA CITLIVOU POKOŽKU


Po čem prahne citlivá, případně podrážděná pokožka? Po okamžitém zklidnění. A přesně to společně s intenzivním zhydratováním nabízí jemné tělové mléko ve světle růžovém obalu. Po aplikaci mléka dochází působením organického kokosového a jojobového oleje k ochraně přirozené kožní bariéry a k hydrataci tak, aby napjatá pokožka pocítila úlevu i vyživující péči. Že je mléko opravdu jemné, dokazuje i certifikace ECARF, která označuje produkt jako vhodný rovněž pro alergickou pokožku.

ENERGIZUJÍCÍ TĚLOVÉ MLÉKO


Kromě intenzivní hydratace potřebuje suchá pokožka i zenergizovat. A právě pro její potřeby je tu energizující tělové mléko s obsahem organického rakytníkového oleje, kokosového másla a arganového oleje. Bohaté mléko zanechává pokožku nejen intenzivně vyživenou, ale i příjemně hebkou a zdravou a navíc posiluje její přirozenou rovnováhu. V tomto případě je aplikace podpořena svěží ovocnou vůní.

SAMETOVĚ HÝČKAJÍCÍ TĚLOVÉ MLÉKO


Přestože má každé mléko něco do sebe, sametově hýčkající si mě získalo ze všech nejvíc díky své jemné vůni damašské růže i díky rozmazlujícím účinkům. Složení oleje z divoké růže, oleje z meruňkových jader a jojobového oleje oceňuje především normální a suchá pokožka. Hydratace, vyhlazení a obnova přirozené rovnováhy jsou hlavními účinky tohoto mléka.

24H EXPRESNĚ HYDRATUJÍCÍ TĚLOVÉ MLÉKO


Povznášející vůni citrusů, lehkost, rychlou vstřebatelnost, okamžité osvěžení a 24 hodinovou hydrataci nabízí mléko v zelenožlutém balení. Jedinečné složení s organickou šťávou z listů aloe vera a kokosovým olejem uvítá normální pokožka.

SKIN FOOD BODY LOTION


Všechny Skin food produkty Weledy se zaměřují na péči především o suchou a velmi suchou pokožku, a tak ani tělové mléko není výjimkou. Skutečně intenzivní a dlouhotrvající hydrataci pokožce poskytuje extrakt z violky trojbarevné, organický měsíček, slunečnicový olej a heřmánek. Lehce vstřebatelné mléko aktivuje regeneraci pokožky a zahaluje ji do příjemné vůně pomeranče, pryskyřice a levandule.


Článek vznikl ve spolupráci s Weledou.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Weleda má skvělou kosmetiku a to tělové mléko bych moc ráda vyzkoušela, teď přes zimu je používám pravidelně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. V poslední době jsem se taky snažím dávat přednost ekologické kosmetice, ale zas to nejde tak daleko, že bych absolvovala třeba toto, jen abych ušetřila plasty třeba z holítek, i když zase nemůžu říct, že bych o tom nepřemýšlela :) Nakonec jsem se ale rozhodla zůstat u klasických holítek a nelituju, i když zase třeba vyzkoušení strojku se taky nebráním :)

    OdpovědětVymazat