30.06.17

DNY V PRAZE


Čím dál víc přicházím Praze na chuť. Za poslední tři roky jsem se tam díky Martinovi pohybovala častěji než dřív. A vzhledem k tomu, že se budu do Prahy během prázdnin ,,stěhovat", hledám v tomto městě sympatická místa, aby se můj vztah k Praze zlepšoval. Píšu ,,stěhovat" v uvozovkách, protože se stále budu vracet domů. Pražský byt se tak stane jakýmsi naším hnízdečkem lásky :).

Jsem velmi zvědavá, jak budu na Prahu pohlížet za rok. Jestli se můj pohled změní, jestli ji budu mít radši než teď, nebo jestli ji naopak budu proklínat (to snad ne!). Do dnešních dnů můj pohled na hlavní město není úplně nejlepší. Ta spousta lidí mě znervózňuje. Jakmile se nedá někde v klidu projít, jsem z toho nesvá. Ale věřím, že si na to člověk zvykne. Koneckonců jsem v této oblasti udělala jisté pokroky během těch tří let. Před třemi lety jsem se v Praze cítila podstatně hůř.

Napadlo mě sepsat článek o dnech v Praze a o tom, co pro mě tyto dny znamenají. S postupem času bych se k tomuto článku ráda vrátila a sledovala, jak se můj názor na Prahu vyvíjí. Co pro mě tedy teď Praha znamená a co si nejvíc užívám? Je to místo, které nabízí spoustu možností v nejrůznějších oblastech vyžití. Zdá se mi, že všechny ty možnosti ani nedokážu docenit. Největší radost mi dělají procházky krásnými pražskými místy a kochání se pražskou architekturou.


Před pár dny jsem si pořádně prohlédla Josefov s jeho nádhernými židovskými synagogami a domy. Uličky židovského města jsou tak překrásné. Někdy bych ráda navštívila i Židovské muzeum. Myslím si, že tato část Prahy rozhodně stojí za prozkoumání. Kromě Josefova mě velmi zaujal Královský letohrádek u Pražského hradu. Antické prvky stavby mi jsou velmi sympatické. Na tomto krásném místě jsme s Martinem vyfotili i jeden outfit - můžete se podívat zde. Malá Strana, barokní perla Prahy, je sama o sobě pro mě tím nejkrásnějším. Malostranské náměstí, Vrtbovská a Valdštejnská zahrada či Petřín patří mezi má nejoblíbenější pražská místa. Musím zmínit i zoologickou zahradu, kterou jsme navštívili už několikrát, neboť se nám její krásy tolik líbí. S Martinem jsme velcí milovníci zvířat, a tak jsou pro nás procházky zoologickými zahradami, zooparky a jinými zvěřinci skvělým zážitkem. Dalším oblíbeným místem je Kyvadlo na Letné, odkud je překrásný výhled na město. Moc ráda se vracím i na Vyšehrad. A pro nás jedlíky je třešničkou na dortu výborná večeře v naší oblíbené restauraci Einstein. Většinou tímto naše společné výlety po Praze ukončujeme.

Ale Praha pro mě doposud nebyla jen místem procházek, ale i místem akcí nejrůznějšího druhu. Nejčastěji jsem se v Praze pohybovala díky akcím od Oriflame či Yves Rocher. Následovalo několik focení pro Cosmopolitan nebo pracovní schůzky, jejichž předmětem bylo fotografování. Bohužel jsem spoustu akcí musela odmítat, protože byly pořádané v čase pro mě nevyhovujícím vzhledem k odjezdu domů... Těším se na to, že od teď nebudu muset řešit problémy s odjezdem a jakmile budu mít o nějakou akci zájem, nic mi nebude stát v cestě. Jednou z posledních akcí, které jsem navštívila, byla akce pořádaná L'Orealem Professionel, nazvána Hair Fashion Night. Díky ní jsem si prohlédla úžasnou budovu Českého muzea hudby na Malé Straně. Akce podporovala nadaci Terezy Maxové a výtěžek z vlasového stylingu v hodnotě 200 Kč za jeden styling směřoval právě do této nadace. Kromě možnosti nechat se učesat profesionálními kadeřníky, jsme mohli ochutnat vynikající Prosecco, zhlédnout kadeřnickou show, nechat se nalíčit v Lancome koutku nebo vyfotit ve fotokoutku.



Snad během pobytu v Praze navštívím další nádherná místa, poznám nejrůznější zákoutí a objevím zajímavé obchůdky a restaurace. Pravděpodobně si brzy sepíšu seznam přání, která si chci v Praze splnit. Mezi ně bude patřit pátrání po nějakém dobrém sekáči, po levné galanterii nebo po fotogenickém místě. Pokud máte nějaké tipy na pražská místa, určitě mi dejte vědět, kam rádi chodíte :).

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Na sekáče brzy plánuji samostatný článek, ted jsem dlouho v žádném nebyla, ale pár už jich tu prolezlých mám :)

    Jsem zvědavá na tvůj seznam přání :)

    OdpovědětVymazat
  2. Právě kvůli nádherným památkám a veškeré vybavenosti, co se týká obchodů atd. se mi Praha líbí. Jsem ale bohužel typ, který je raději mezi menším počtem lidí v méně uspěchaném městě. V Praze se všechno dělá 10x rychleji než tady, a to mi vadí. Není to nic pro mě. Já jsem třeba Praze na chuť nepřišla, ale tobě přeji, aby se tak stalo :)

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovědětVymazat
  3. Praha je kouzelná, bydlím jen pár km pd ní, ale často tam ráda jezdím na výlety :) líbí se mi fotka růžiček :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krasny fotky a článek takee
    Do Prahy se člověk zamiluje)

    OdpovědětVymazat
  5. Na tour po sekacich bych se klidně ráda vydala s Tebou, taky se snažím nějaký dobrý objevit a pořád se mi nějak nedaří :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já právě takhle Prahu začala nesnášet, tím tě určitě nechci strašit, ale jednoduše mi to všechno začalo lézt na nervy.. Ale je pravda, že jsem měla šílenou práci v centru a všichni ti lidé. Hjůza. Přeji vše nej :) Musím zase u tebe dohnat spousty článků :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat