26.09.17

POZNÁVÁNÍ PRAŽSKÝCH SEKÁČŮ | PRAHA 8 A 9


S přestěhováním do Prahy souvisí samozřejmě i její poznávání. Nejen poznávání nejrůznějších míst s památkami či hezkými prostranstvími, ale i poznávání second handů je pro mě lákavé. Momentálně jsem sekáčům oddaná a, jak se říká, jsem tam pečená vařená. Časem bych se ráda dostala do všech částí Prahy a navštívila co nejvíce sekáčů. Rozhodla jsem se tedy pro takový ,,sekáčový seriál", kdy budu na blog přidávat informace o second handech, které jsem navštívila. Rozdělení článků dle částí Prahy se mi zdá logické, a tak si po navštívení všech míst budete moci jen rozkliknout tu část, jež je pro vás nejsympatičtější nebo například nejbližší. Začínám Prahou 8 a 9, protože jsou pro mě vzhledem k poloze našeho bytu nejbližší. Nejsem žádný vševěd a v tomto článku podávám čistě svůj subjektivní názor. Proto to prosím berte v potaz. A nemám ani sedmimílové boty, a tak si na další díl sekáčového seriálu budete muset chvilku počkat, než všechny plánované second handy navštívím. Víte-li o dalších obchodech s levnou módou z druhé ruky na Praze 8 a 9, určitě se o nich do komentářů zmiňte. Na konci článku se můžete podívat na malý výběr oblečení, jež jsem si v těchto dvou částech Prahy koupila.

HRABÁRNY
Adresa: ulice Poděbradská, Praha-Hloubětín, přímo naproti zastávce Nademlejnská // ulice Poděbradská, Praha 9, kousek od zastávky Kabešova
Moje hodnocení: *****
Prozatím moje nejoblíbenější sekáče vůbec. Myslím si, že Hrabárny nejsou úplně pro každého. Jakmile vstoupíte do těchto second handů, musíte počítat s hrabáním a přehrabováním hromad oblečení, které nezabere pět minut. Moje návštěvy v Hrabárnách trvají minimálně půl hodiny. Chce to spoustu času a spoustu trpělivosti. Než se prohrabete ke skvělým kouskům chvíli trvá. Nakonec ale téměř vždy odcházím s nějakým uloveným kouskem. Ceny za jednotlivé oděvní kusy jsou podle mě přímo božské. Košile stojí 30-40 Kč, svetry 40 Kč, trička 30 Kč, džíny 35-70 Kč, šaty 60-90 Kč, sukně 30 Kč. A najdete tu nejrůznější značky. Velkým plusem Hrabárny je i komunikace se zákazníky. Při vstupu do haly v Hloubětíně je stojan s papírem, na nějž můžete v případě zájmu připsat své telefonní číslo, na které vám posléze posílají aktuality. Ale nebojte, nezahlcují smskami. Informují pouze o výprodejích, které rozhodně stojí za to. Během několika dnů pak prodávají zboží za minimální ceny a s každým dnem ceny klesají. Tuším, že první den je vše za 30 Kč a během posledního dne akce nakoupíte kus za 5 Kč. Informují také o novém zboží. Tyto Hrabárny firmy Etcimex nejsou pouze v Praze, najdete je i v Hradci Králové nebo v Olomouci. Pro největší zájemce přidávám i jejich stránky www.etcimex.cz.

VE VĚTVÍCH
Adresa: Drahobejlova 939/44a, přímo na metru Českomoravská
Moje hodnocení: **
Na tento sekáč jsem narazila čistě náhodou při vystoupení z metra Českomoravská. Často cedule vystavená přímo u vchodu do metra láká na slevy, akce a výprodeje sekáče Ve Větvích. Obchůdek je roztomile zařízený. Oblečení, jak název napovídá, visí na dřevěných tyčích, které připomínají silné větve stromů. Doposud jsem si odtamtud žádný kousek nepřinesla. Sekáč na mě působí poněkud babičkovsky... A plné ceny mi taky úplně nevyhovovaly. Nechci říct, že by byl tenhle sekáč drahý, to vůbec ne, ale ceny Hrabáren mi vyhovují mnohem víc. Slevy jim však nejsou cizí a často vídám onu lákající ceduli s 50% slevou.

SECOND HAND NÁDRAŽÍ PRAHA-LIBEŇ
Adresa: v prostorech nádraží Praha-Libeň, přímo za vchodem na nádraží
Moje hodnocení: ***
Ani odsud jsem si prozatím nic neodnesla, ale pravidelně tam chodím v naději, že se mi něco zalíbí. Malinký krámek v hale železničního nádraží v Libni nabízí dle mého názoru opravdu pěkné kousky za příjemné ceny. Nakoupíte zde spoustu kousků jen za 30 Kč. Ale ještě pořád mě nic natolik nepraštilo do oka, abych si to musela koupit. I tak rozhodně stojí při nejmenším za návštěvu, byť z venku vypadá opravdu příšerně. Nenechte se vyděsit.

JAKOTY SECOND HAND
Adresa: Sokolovská 39, kousek od zastávky Karlínské náměstí
Moje hodnocení: *****
Mým druhým nejoblíbenějším pražským second handem se stal JakoTy second hand na Karlíně. Odsud jsem si odnesla (pro mě) opravdu pěkné oblečení za skvělé ceny. Plné ceny jsou opět v porovnání s Hrabárnami o něco vyšší, ale i tak se dá nakoupit skvěle a levně. I tento obchůdek prodává své zboží za výhodné ceny v rozmezí několika dnů, kdy ceny klesají, až skončí na 30 Kč, nemýlím-li se. Chcete-li tyto akce a celkový chod obchodu sledovat, můžete tak učinit skrze jejich facebookové stránky - JakoTy second-hand.

NATY ŠATY
Adresa: Sokolovská 114, v blízkosti tramvajové zastávky Urxova nebo metra Křižíkova
Moje hodnocení: ***
Na Naty šaty jsem narazila také čistě náhodou a nalákal mě 50% slevou na veškeré zboží. Bohužel jsem si nic domů neodnesla. Oblečení v tomto krámku je na mě až moc extravagantní. Najdete tam nejrůznější vzory a barvičky, které nepokládám za nic špatného, avšak moje minimalisticky založená duše má radši decentnější a jemnější kousky. Takže pokud fandíte něčemu odvážnějšímu, Naty šaty bude přesně pro vás.

TEXTILEHOUSE
Adresa: Sokolovská 54, co by kamenem dohodil od zastávky Karlínské náměstí
Moje hodnocení: *****
Další parádní sekáč, který najdete v Praze hned v několika lokalitách. Kromě Prahy je i v Hradci Králové, Hodoníně, Kladně, Vsetíně, Olomouci, Liberci, Pardubicích, Plzni, Frýdku Místku, Zlíně, Jihlavě, Českých Budějovicích, Uherském Hradišti, Ústí nad Labem, Teplicích, Jablonci, Brně, Ostravě a Mostu. Sem rozhodně zavítejte. Po dosavadních zkušenostech se sekáči můžu s jistotou říct, že obchody Textilehouse jsou nejkrásnější a nejudržovanější. Skvělý je i způsob třídění oblečení nejen dle jejich určení, ale i dle barev. A tak snadno přiskočíte ke stojanu vaší oblíbené barvy. Za plné ceny nakoupíte tričko zhruba za 150-290 Kč, což se mi zdá na sekáč zbytečně přemrštěné... Ale! Textilehouse není výjimkou a stále své zboží zlevňuje. Doporučuju sledovat jejich Facebook - Textile house - second hand, kde se vždy včas dozvíte o aktualitách. Pak snadno nakoupíte v jednom dni za 90 Kč/kus, v dalším za 70 Kč, posléze za 50 Kč. Kromě těchto slev často pořádají i takzvané happy hours, během nichž dostanete na zakoupené zboží slevu 20-30 %.

PROFI SECOND HAND
Adresa: Kyselova 1657/6, Complex Ládví, kousek od zastávky Ládví
Moje hodnocení: ****
I tato velká hala plná oblečení z druhé ruky láká zákazníky a milovníky levné módy na slevy. Mezi ně patří 30-70 % slevy a akce až 10 Kč/kus. Mám tento sekáč ráda, protože nabízí opravdu hodně. I zde je zapotřebí hodně času a trpělivosti při prohlížení zboží. Navíc během akcí pořídíte oblečení za hubičku. Stejně jako Textilehouse i Profi second hand najdete po celé ČR. Navštívila jsem i ten pardubický, který najdete hned vedle Atria. Dál jsou tyto obchody v Českých Budějovicích, Děčíně, Liberci, Mladé Boleslavi, Mostu, Písku, Plzni, Táboře, Teplicích a Ústí nad Labem. Více se dočtete na stránkách www.profi-sh.cz. A i v tomto případě doporučuju sledovat jejich Facebook, kde se dozvíte o slevách a výprodejích - Profi Second Hand.

ANGLICKÝ SECOND HAND NA SYCHROVĚ
Adresa: Náchodská 2552, Areál Sychrov, přes cestu ze zastávky Sychrov
Moje hodnocení: *
Sekáč, který už je prakticky z ruky, mě moc neoslovil... Po odchodu z obchodu jsem litovala, že jsem se táhla takovou dobu až na okraj Prahy (a to jsem jela jen z Harfy, takže jsem byla v podstatě ještě blízko). Nezaujalo mě nic. Ani oblečení, ani prostředí...

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Já miluji nakupování v sekáči, protože tam vždy objevím zajímavé kousky za pár korun. A především jsou originální :-)

    Začínám objevovat tajemství přírodní dekorativky

    OdpovědětVymazat
  2. Na tenhle článek jsem se moc těšila a nezklamal :) Moc Ti děkuju za všechny tipy a moc se těším, až tyhle sekáče začnu navštěvovat, snad v nich objevím podobně krásné kousky jako ty :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Toto je super príspevok!! Keď pôjdem najbližšie do Prahy určite ho využijem!!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  4. Mám Textilhouse cestou z práce. Prvního čtvrt roku jsem tam byla pravidelně, ale naštěstí už jsem rozumnější. Nejlepší nákup byly kalhoty za plnou cenu, s.Oliver a Levisky celkem oboje za 350,- :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hrabárna Chabry-nové zboží každou sobotu více na www.britskytextil.cz

    OdpovědětVymazat