09.02.18

(NE)ZVYKLÝ STŘIH


Stává se vám, že si koupíte nějaký kousek a pak ho nenosíte, protože se bojíte s ním vyjít mezi lidi? Mně se to stalo tolikrát... V dnešní době na tyhle ,,problémy" pohlížím zcela jinak než dřív, neboť se mi líbí myšlenka udržitelné módy, a tak nemám chuť si kupovat všechno oblečení, které se mi zalíbí, a radši nad každým nákupem pořádně přemýšlím. Dumám, zdali přesně tu danou věc potřebuju a zdali ji vážně unosím. Díky tomu za oblečení utrácím podstatně méně peněz (a nákupy v second handech jsou také kuprospěchu peněžence). Ale abych se vrátila k problematice strachu z oblékání pro nás nezvyklých kousků. Každý si zvykneme na jisté střihy, barvy i vzory a cokoli jiného nás může svým způsobem děsit. Výsledkem je nadšení z neobvyklého oděvního kousku, které přejde v zapření a oděv skončí ve skříni, kde jen visí na ramínku, a světu je skryt. Pokud dojde k tomuto výsledku, je to velká škoda. Neměli bychom mít strach z odívání něčeho, co pro nás není typické, neboť si to časem můžeme oblíbit a může se to pro nás typickým stát. A přesně takhle to mám s oversize věcmi. Dřív jsem se jich bála. Dřív jsem měla strach ze všech kousků, které neobepínaly postavu. A nyní se v upnutých věcech necítím dobře. Proto jsem svůj strach překonala a dala šanci větším a především pohodlnějším oděvům. Nejprve se z mého šatníku vytratily skinny džíny a nahradily je kalhoty volné. Posléze jsem si zvykla na volné svetry. K volným oděvům bezesporu patří i mé oblíbené košile s odhalenými rameny. A tak v dnešním článku můžete vidět kousek, který je pro mě zcela typický - pruhovaná košile s odhalenými rameny, a netypický kousek v podobě oversize kabátu. A jaké tedy plyne ,,moudro" z mé promluvy? Oblékejte cokoli, co vás baví, i přestože z jistých kousků máte strach. Strach je úplně zbytečný. Když se vám daný kousek líbí, není důvod ho neoblékat, no ne?!

kabát - Mango | košile - vyprodej-slevy.cz | kalhoty, boty - H&M | šála - second hand | kabelka - Oriflame




ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Krásný outfit! Je to zase něco jiného, ale vážně ti to sluší.
    Každý má kousky, které se mu líbí, ale nakonec skončí akorát ve skříni na ramínku. Já jsem teď vytáhla takový růžový kabát, který je takový trochu jiný a zkouším trochu jiný styl. Mám takový zvláštní pocit, že vypadám divně, ale líbí se mi, tak snad to je jen v mý hlavě. :)
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
  2. moc ti to sluší! :) já to měla takhle hlavně dřív, že jsem si něco koupila a pak jsem to kolikrát ani nevytáhla ze skříně, protože jsem si říkala "co tomu řeknou lidi" :D :D teď už to tolik neřeším a jsem ráda :) nedávno jsem si koupila dvě odvážné sukně a na obě jsem měla tolik pochval, hrozně mě to potěšilo :) člověk musí být odvážný a nebát se vytáhnout něco, co ostatní nenosí, nebo něco, na co ostatní nemají odvahu...přijde mi, že se "odvážlivci" pak většinou setkají spíše s kladnými než zápornými ohlasy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych si na to netroufla,ale tobě to sluší :)

    OdpovědětVymazat
  4. Celý look je super duper zladený!!! <3 Vyzeráš dokonalo!
    Musím teda povedať, že si presne vystihla myšlienku, ktorá má trápi. Tiež mám niekedy strach. Čo keď si oblečiem tento kúsok? Ale čo na to povedia ostatní? Ako zareagujú? A toto už nechcem prežívať!
    WITHGREYWOLF

    OdpovědětVymazat
  5. presne z takýchto kúskov mám strach aj ja a keď ich vidím na niekom inom, potichu len závidím :P asi by som sa mala nad sebou zamyslieť :/ :D

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat