04.03.18

VZKVÉTAJÍCÍ LÁSKA K HANDMADE MÓDĚ


Díky šití a přešívání moje láska k ruční výrobě stále roste a vzkvétá. Svou zásluhu na tom má i moje roční práce jakožto správce sociálních sítí pro jeden e-shop s handmade kousky. Přicházím tak do styku s ruční tvorbou takřka denně. Myslím si, že moc blogerů se o handmade módu nezajímá. Tedy soudím dle svých postřehů na sociálních sítích a v blogerské sféře obecně. Pokud o někom víte, určitě mě informujte! Všude je k vidění spíš ten klasický konzumní způsob života kráčející ruku v ruce s nákupy v nejznámějších obchodech. Nikomu tento způsob života nezazlívám! Každý si můžeme žít dle svého uvážení, se svými sny a představami. Jen mě osobně coby člověka sledujícího blogerskou sféru začíná ta konzumní móda nudit. Tím nechci říct, že si nezajdu koupit něco do Lindexu, Pull&Bear apod., ale snažím se od toho pomalu distancovat, neboť mám potřebu zpomalit. A to zpomalit ve stylu slowfashion, do které jednoznačně spadá zmiňovaná ruční výroba. Přestává mě bavit vídat na ulici jeden a ten samý svetr na deseti lidech, jednu stejnou kabelku u dvaceti holek na Instagramu... Takže se aktuálně rozhlížím po zcela jiných obchodech a e-shopech, abych zaprvé poznala něco nového a originálního a zadruhé abych zpomalila a nenechala se válcovat konzumním způsobem života společně s ze všech stran řvoucími slevami.

Myslím si, že Česko i Slovensko se pyšní spoustou kreativních lidí, kteří dělají módu po svém a kteří do ní vkládají zapálení a vášeň. Stále víc takové lidi obdivuju a velmi ráda jim projevuju svou podporu. Jejich tvorba si zaslouží podstatně víc pozornosti, než které se jí doposud dostává. Proto bych se chtěla seznamovat s lokálními značkami, jež ručně vyrábí nejrůznější módní oděvy i doplňky. Máte-li nějakou oblíbenou značku takového typu, určitě mi dejte vědět, ať si mohu rozšířit obzory. Já jsem se v poslední době seznámila se značkou Mumray, výrobcem tašek a batohů, kterého najdete ve stylovém showroomu na Praze 2 nebo jednoduše na e-shopu. Za značkou stojí šikovná a velmi sympatická žena, která je do své tvorby maximálně zapálená. A tak to má být!

svetr - Pull&Bear | kalhoty - Reserved | boty - H&M | batoh - Mumray | čepice - Terranova


ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. ty kalhoty jsou super, v poslední době jsem taky po podobných začala pokukovat :) máš pravdu, je určitě potřeba věnovat pozornost také lokálním obchodům a výrobcům celkově..a stejně jako ty si myslím, že většina lidí nakupuje naopak v obchodech jako je Zara apod., protože je to asi "jednodušší"...podobný batůžek taky sháním, tak se na jejich stránky určitě podívám, moc díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se teda o módu moc (nebo spíš vůbec) nezajímám, ale třeba nechodím do hmka a podobných obchodů, protože jak píšeš - 1 svetr vidím na 30 holkách, které potkám. Snažím se najít svůj styl, hodně se mi poslední dobou zalíbily takové ty vintage věci. Ale ještě pořád ten styl hledám a můj šatník mi teda zatím moc nevyhovuje - tak snad už se rychle najdu.
    Jo a podobný styl kalhot se mi teď líbí, akorát jsem zatím nenašla žádné, ve kterých bych se cítila dobře a které by mi byly. Krásný článek, outfit i fotky. Nemám co dodat, tvůj blog je prostě bomba.
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
  3. Také mám ráda originální kousky, které nevidím na několika holkách, které potkám během hodinové procházky. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mumray sleduju už dlouho, a tenhle batůžek je zrovna hezky minimalistický. A jsem ráda, že se postupně taky přeorientováváš na víc etickou módu i životní styl. ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ten batoh je naozaj nádherný! <3 A samozrejme, ručne vyrobené veci sú tie najlepšie. Ešte som síce namala príležitosť kúpiť si podobne ručne vyrobený výrobok, ale zato sa snažím vyrábať si podobné veci sama! <3
    Ináč tie nohavice sú božské!!! <3
    WITHGREYWOLF

    OdpovědětVymazat
  6. Perfektní outfit, neskutečně se mi líbí ty kalhoty. :) Jinak jsem taky pro handmade, nemám nákupy úplně v oblibě, to, že všichni nosí to samé, taky není úplně výhra... a nejradši bych si všechno ušila sama, i když časově to prostě zatím nějak nejde.

    OdpovědětVymazat
  7. ja som zatiaľ tejtop handmade móde neprišla na chuť, ale človek nikdy nevie ... :P

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  8. Kabelky si kupuju přes Fler, české výrobky, ideálně z českého materiálu. :) Teď mám objednaný batoh a tašku v jednom https://www.fler.cz/liuc-bags Převážnou většinu oblečení už kupuju v sekáčích. Od dubna bych chtěla na kurz šití na stroji pro začátečníky, což je tak trochu akce, abych ségru na mateřské trochu nasměrovala ke kreativním činnostem. :)

    OdpovědětVymazat
  9. A v Brně mám ráda obchod Place store, což je hodně zajímavý projekt. https://www.placestore.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Na českou a slovenskou scénu nedám již dlouhou dobu dopustit a snažím se naše značky jakýmkoliv způsobem, když se naskytne nějaká příležitost, podpořit, to myšleno, dát o ní vědět ostatním a sám se stát jejím zákazníkem. Jak sama píšeš, je u nás spousta lidí, kteří by si zasloužili (víc) pozornosti.

    OdpovědětVymazat