24.06.18

SEZNAMUJU SE S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU: WELEDA


Když se řekne "přírodní kosmetika", tuším, že spoustě lidem, kteří používají konvenční kosmetiku se moc názvů značek vyrábějících kosmetiku přírodní nevybaví. Ale pokud se těmto lidem nějaké značky vybaví, věřím, že mezi nimi bude zastoupena značka Weleda. Weleda rozhodně nepatří mezi neznámé či nově založené značky, a tak o ní každý určitě někdy slyšel. A pokud jste o ní vážně neslyšeli ani přes její slávu, pak vás s ní ráda seznámím. Momentálně se s ní seznamuju i já, a to formou zkoušení jejich produktů. Co jsem doposud vyzkoušela, co si chválím a co doporučuju, si můžete přečíst v dnešním článku.

K přesvědčení vyzkoušet výrobky Weledy jsem se dostala díky jednomu instagramovému účtu, na němž jeho majitel často Weledu zmiňoval se slovy nadšení a spokojenosti. Dlouho jsem ,,odolávala" a při pohledu na plnou skříňku kosmetiky jsem se snažila uvažovat racionálně a další kosmetiku nekupovat, dokud to nebude potřeba. Nakonec jsem ale podlehla. A teď jsem za to ráda.

HISTORIE


Jak jsem už zmínila, Weleda není žádnou novou značkou na trhu.  Její historie sahá do dvacátých let dvacátého století a celý vývoj byl ovlivněn studiem antroposofické medicíny. Koncepce značky byla postavena především na léčivech. A to takových, které podporují organismus, aby se v podstatě léčil sám. Zajímavý je fakt, že se Weleda dál rozvíjela díky podpoře pacientů, lékařů i lékárníků, kteří žádali jak antroposofická léčiva, tak přírodní kosmetiku. V Československu vznikla Weleda, tehdy pod názvem Veleda, už v roce 1926.

FILOZOFIE


Cílem Weledy je udržovat, posilovat a obnovovat lidské zdraví. Přípravky na přírodní bázi mají pomáhat v udržování, zlepšování a obnově zdraví, mají pomáhat i v osobním rozvoji a k dosažení fyzické pohody.  Motto značky zní ,,V souladu s člověkem a přírodou", což mluví za vše. 83 / z rostlinných surovin, které Weleda využívá, je pěstováno v ekologickém zemědělství. Absence umělých konzervačních látek je samozřejmostí. Na pozadí všeho je myšlenka udržitelnosti, všestranná kvalita i etické smýšlení a harmonie.

PÉČE O PLEŤ


Prozatím jsem vyzkoušela tři produkty na péči o pleť. Prvním z nich je MANDLOVÝ PLEŤOVÝ OLEJ pro citlivou pleť, který představuje výživnou a regenerační péči společně se šetrným odstraňováním očního make upu. Je určen pro všechny věkové kategorie, zklidňuje pokožku, zmírňuje její citlivost a podráždění. Používám ho ve dnech, kdy cítím, že je má pleť nepříjemně napnutá či přímo suchá. Jemná vůně mandlí lahodí mému nosu, účinky olejíčku zase mé pleti. Oblíbila jsem si jej i pro jeho lehkost. Na pleti není téměř cítit. Druhým výrobkem je SKIN FOOD v zeleném oblečku a je to naprostý M I L Á Č E K! Slýchávala jsem na něj tolik chvály, až jsem se přikláněla k názoru, že má jen dobrou reklamu... Teď se za to tluču do hlavy, protože jsem se úplně (ale fakt úplně) pletla. Skin food je univerzální výživný krém s hojivými a regeneračními účinky. Výrazně zlepšuje hydrataci pokožky, její pevnost, hladkost a regeneraci kožních buněk a jeho účinky lze použít zcela na všechny části těla. Jednou za týden jej nanáším ve větším množství na obličej jakožto výživnou masku, neustále mi slouží i jako krém na ruce a nohy, a v neposlední řadě je skvělý i jako pomocník pro boj s popraskanými a suchými rty. Dokonce si jej zamiloval i Martin a před pár dny mi jej sebral :))). Na jeho věčně suchou pokožku je naprosto ideální. A třetím produktem v oblasti péče o pleť je ČISTÍCÍ TONIKUM 2 V 1. Citrusová vůně mi je ohromně sympatická a vždy si ji při aplikaci na obličej užívám. Jemná emulze s výtažkem z kořene kosatce v bio kvalitě čistí pokožku do hloubky, posiluje a zklidňuje. Ráno je jeho použití pro pokožku osvěžující a svým způsobem pokožku probouzí.


PÉČE O VLASY


Během minulého měsíce, kdy jsem většinu času věnovala přípravě na státnice, jsem pozorovala značné změny na svých vlasech... Netvrdím, že jsem byla ve stresu. Jsem až překvapená, jak jsem zvládla svou psychiku ovládat a šla ke státnicím v podstatě s klidnou hlavou. Ale i přesto jsem stála před jistou povinností, kterou jsem za každou cenu chtěla splnit. Pravděpodobně se to nejvíc odrazilo na stavu mých vlasů. A tak jsem s chutí sáhla po ovesné regenerační sadě od Weledy - KÚRA, KONDICIONÉR a ŠAMPON. Všechny tři produkty intenzivně vyživují, vyhlazují a regenerují. Musím uznat, že mi v posledních dnech vlasy zachránily... Teď už jen to nejhorší potřebuju nutně ostříhat. Ale pořád se ne a ne dokopat, zvednout mobil a zavolat kadeřnici. Jsem hrozná :)... Na poškozené konečky aktuálně používám VLASOVÝ OLEJ, který obsahuje rozmarýn, jetel a kořen lopuchu. Tyto složky zanechávají vlasy hladké, ošetřují je, dodávají jim lesk a především zaručují snazší upravitelnost účesu. Rozhodla jsem se dopřát vlasům výživu i hned od kořínků a to pomocí ROZMARÝNOVÉHO VLASOVÉHO TONIKA, jež oživuje pokožku hlavy, vyživuje a příznivě působí proti tvorbě lupů. Je osvěžující, což je v oblasti vlasové pokožky velmi příjemné.



PÉČE O TĚLO


V oblasti péče o tělo jsem prozatím vyzkoušela celkem čtyři, vlastně pět produktů, budu-li do tohoto počtu počítat i Skin food. Jedním z nich je LEVANDULOVÝ RELAXAČNÍ SPRCHOVÝ GEL s krémově hebkou emulzí sezamového oleje. Gel čistí do hloubky a levandulový éterický olej zklidňuje centrální nervovou soustavu, uvolňuje a podporuje dobrý spánek. Po namáhavém dni po tomto sprcháči vážně ráda sáhnu. Rovněž si užívám zklidňujících účinků LEVANDULOVÉHO TĚLOVÉHO OLEJE. Po jeho nanesení je ihned cítit, jak se pokožka uvolňuje a zklidňuje. Oceňuju i jeho konzistenci, která je sice olejová, avšak lehounká, a tak nezanechává mastný film. Osvěžující BALZÁM NA NOHY s deodoračními účinky pěstí pokožku chodidel, reguluje pocení a zabraňuje tvorbě puchýřů. Pro mě je to hotový zázrak. Trpím jak na puchýře, tak na pocení nohou. V boji s tímto vší balzám obstál vážně dobře. Čtvrtým produktem v oblasti péče o tělo je novinka - CITRUSOVÝ DEO ROLL-ON. K němu můžu říct jediné. M I L U J U! Kuličkový deodorant s vůní citrónu slouží k ochraně bez hliníkových solí. Svěžest zajišťuje kombinace citronu a vavřínu kubébového. Perfektně si poradí se zápachem podpaží a chrání opravdu po celý den.




Oblíbila jsem si hned několik výrobků Weledy. Mezi ty nejoblíbenější patří univerzální krém Skin food, který si poradí opravdu se vším. Dál si každý den užívám aplikaci čistícího tonika 2 v 1 pro jeho vůni i účinky. A v neposlední řadě jsem si velmi oblíbila ovesnou regenerační kúru pro suché a poškozené vlasy, která je aktuálně velkým pomocníkem.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Ovesný šampon jsem měla pouze ve vzorečku a byl výborný. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Túto značku som niekedy používala ale už dlhšie som doma od nej nič nemala :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  3. Skin Food je také můj oblíbenec! Weleda je skvělá značka.

    OdpovědětVymazat
  4. O túto značku som sa začala zaujímať len nedávno, presnejšie asi tak týždeň dozadu, a veľmi ma zaujala. Rozmýšľala som, že si od nich niečo kúpim, ale dala som si predsavzatie, že najprv miniem niektoré veci, ktoré mám doma. Na ten deodorant som pozerala minule v obchode a voňal super, avšak som sa veľmi ponáhľala, takže som ho tam nakoniec nechala. Ale určite sa poň vrátim :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle značku jsem ještě nezkoušela ale několikrát jsem již o ní četla či slyšela. Doufám, že ji v co nejbližší době vyzkouším :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat