06.08.18

ZE ŽIVOTA KNÍRKU


Celý květen, kdy na mém denním pořádku bylo učení na státnice prakticky od ranních hodin až do večerních, jsem se těšila, až veškeré učivo budu moct zahodit a s klidnou hlavou se začtu do knížky. Do knížky, kterou chci číst. Do knížky, která mě sama osloví. Do knížky, kterou mi nikdo nepřikáže číst ke studiu. V hlavě se mi tvořil seznam zajímavých knih, jež bych si s chutí a zájmem přečetla. V tomto seznamu jsou tituly jako například Opuštěná společnost od Erika Taberyho, Arbesova Ukřižovaná nebo Alchymista z pera Coelha. Bohužel jsem doposud moc času nad knihami nestrávila a žádnou ze zmiňovaných jsem ani nedržela v rukou. Jedna oblíbená činnost mi v četbě bránila. Šití. Celý červenec jsem doslova prošila. Za minulý měsíc jsem do své skříně přivítala hned několik ušitých i přešitých kousků. O nich sepíšu pár slov v některém z příštích článků, kde vám ukážu začátek a konec procesu šití, abyste viděli rozdíl, jak daný kus oblečení vypadal před úpravou a jak vypadá po ní. Nyní jsem si na letní sezónu vytvořila už velké množství oblečení, a tak se pokusím držet od Huberta dál. Ale nebude to snadné... A konečně se zaměřím na knihy!


První knížka, do které jsem se ponořila před pár dny, jsou Dokonalé stopy od Helen Fieldsové. Tuto detektivku mám rozečtenou teprve na 80.straně, a tak ještě nemohu vyvozovat jakékoli závěry. Ale i po těch 80 stranách mám jasno, že autorčin nápad je vskutku fantastický. O co v této knize jde? S dovolením si vypůjčím anotaci, abych vás alespoň trochu uvedla do děje: V odlehlém koutě Skotské vysočiny shořelo tělo Elaine Buxtonové. Jediné, podle čeho může policie pohřešovanou právničku identifikovat, je zub a cár zkrvaveného šátku. V tajné místnosti kdesi v Edinburghu mezitím skutečná Elaine Buxtonová vyděšeně křičí do tmy. Inspektor Luc Callanach opustil slibnou kariéru u Interpolu a začíná od nuly. Obstojí před novými kolegy i ve střetu s vrahem, který za sebou pečlivě zahlazuje všechny stopy?

Tohle je jeden z nedávných nákupů v second handu Hrabárna v Hloubětíně. Nákup zahrnoval 1 šaty, 1 košili, 1 džíny, 1 tričko a 1 pásek. Vše celkem za 140 Kč. To jde, ne? ;)


Seznamte se, toto je Majda! 






Tento překrásný interiér je k vidění v obchodě Korálků.cz na Letné, kde jsem se zúčastnila úžasného a zajímavého workshopu a vytvořila si tak svoje originální a minimalistické náramky.


V těchto horkých dnech jsem si oblíbila čtveřici kosmetických přípravků, které pleť hydratují a osvěží, taaaakže... Tady jsou. 1. Jemná čisticí pěna s výtažkem z vilínu od Weledy - zajišťuje důkladnou očistu pleti a udržení její hydratace. Mám po ni pleť jako dětskou prdelku. Samozřejmě tak jemnou, ne tak pokaděnou... 2. Refresh gelový cleanser od ONESTu - komplex červených řas, květů ibišku, mořské soli a fermentovaných probiotik zvyšuje hladinu hydratace pleti, osvěžuje a čistí. 3. Pleťové tonikum s růží damašskou a okurkou od Mylo - stahuje póry, zmatňuje, hydratuje a osvěžuje. Používám ho každý den několikrát, protože miluju tu vůni i osvěžení. 4. Gel aloe vera s diktamem a levandulí od BioAromy - zklidňuje, hojí a především hodně hydratuje a svým způsobem chladí.

Kousek od bytu jsem před pár dny našla překrásnou malou kavárnu, kde je možné si sednout přímo do okna na pohodlné polštáře a v klidu a soukromí si číst. To je taková nádhera! Nikdy se mi odtamtud nechce. 



Líčím se pořád míň a míň. Už pomalu nevím, co je to make up. I přesto si s ním sem tam potykám. Poslední dobou moc ráda používám Healthy Mix od Bourjois. Máte, znáte? 


Nikdy dřív se sukně v mém šatníku neobjevovaly. Za nově vzniklý zájem o tuto spodní část oděvu vděčím (jak jinak než) Hubertovi. Díky šití, respektive přešívání, můj zájem o sukně vzrostl. A těch přešitých ze starých košil mám už opravdu hooodně. 




Hon na síťovku skončil úspěšně. Doufala jsem, že pro ni nebudu muset jezdit nikam daleko a že ji ulovím v nejbližším obchodě s eko a bio věcmi. Ale nestalo se. Nakonec jsem pro ni jela do Cvrka na Letné. Ale nevadí. Zjišťuju, že je fakt úžasná, takže nemusím litovat té cesty. A navíc parádně ladí k mým novým věcem - nově ušitému tílku, které jsem přešila ze staré halenky, a ke světlým kraťasům, které nosím snad pořád. Bohužel i v tom je mi vedro... Jak v těchto vedrech přežíváte? Mám celé tělo jak v ohni a na obličej mi ani tuna pudru nepomáhá. 


ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. kde je ten sekáč v hloubětíně? :O

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj :) Doufám, že článek o šití bude co nejdříve, ať stihnu do konce léta aspoň 1 sukni :D Neukázala bys tam, jak našít ten pásek s gumou na sukni? Nějak to nedokážu pochopit, jak o ustřihneš z rukávu a našiješ :D hold amatér :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ve vedrech už moc nepřežívám, je to dlouhé, ale snad by se mělo o víkendu trochu ochladit, i když zázrak to zrovna nebude. :) Jak koukám na ten melou tak mám na něj docela i chuť, asi se odpoledne zakousnu:D. A kousky ušité jsou bomba!:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat