27.01.18

SEZNAMUJU SE S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU: SELF


Se značkou SELF jsem se seznámila při návštěvě malého a rozkošného obchůdku v centru Prahy, který nabízí velkou škálu lokálních i zahraničních výrobců přírodní kosmetiky. Právě v Greenwave jsem se zúčastnila workshopu, díky němuž jsem si na vlastní kůži vyzkoušela tělový peeling a tělové máslo krásné značky SELF. Opět jsem se přesvědčila o tom, jak je super (alespoň na chvíli) bydlet v Praze a mít možnost navštěvovat akce a místa, o která mám zájem, bez strachu, že se nedostanu domů.

Než přejdu k vlastnostem a filozofii značky, ráda bych zmínila jednu zajímavost, která mě velmi oslovila. Díky seznámení s Hubertem jsem se začala zajímat o přešívání a zachránila už spoustu oděvních kousků. S tím úzce souvisí problematika textilního odpadu. Nechci zacházet do detailů právě textilního odpadu, ale chci jen tak lehce naťuknout obecně odpad jako takový, kterého je po světě nepředstavitelné množství. Proto se mi líbí myšlenky a činy lidí, kteří se snaží odpad co nejlépe zužitkovat. A právě značka SELF je jasným a krásným příkladem, neboť víčka produktů jsou vyrobena ze zbytkových pilin. Super, že?

TIP: Pokud by vás po přečtení článku značka SELF zaujala natolik, že byste ji sami chtěli vyzkoušet, můžete ji na Gravitas zakoupit s 10% slevou po zadání slevového kódu "TATOMYMO", avšak jen do konce ledna 2018!

VLASTNOSTI


Značka SELF obsahuje 100% přírodní složky a je vhodná pro normální, citlivou, suchou  i dětskou pokožku. Vůně esenciálních olejů povzbuzuje mysl, uklidňuje a osvěžuje. Žádný z přípravků neobsahuje parabeny ani umělé vůně či barviva. Hlavním úkolem SELF je výživa, ochrana pokožky a boj proti viditelným známkám stárnutí. Netestování na zvířátkách je samozřejmostí. Zároveň je i vegan friendly.

FILOZOFIE


Filozofie značky zahřeje u srdce snad každou ženu. Líbí se mi spojení dobré myšlenky s dobrými úmysly. A to u SELF určitě platí. SELF se snaží motivovat ženy, které často myslí na všechny ostatní a na sebe zapomínají, aby si každý den našly i chvilku pro sebe. Poselství značky je v dnešní době podle mého názoru velmi trefné a ve spojení s kosmetikou s ním sympatizuji.




ČISTÍCÍ PLEŤOVÉ MLÉKO


Jemné čistící pleťové mléko čistí obličej, odstraňuje mastnotu, nečistoty i make up bez podráždění a vysušování pokožky. Je speciálně vyvinuto i pro citlivou a alergickou pleť. Čistí opravdu jemňoučce, nevysušuje a zanechává pleti potřebné množství vlhkosti. Tím nenarušuje její přirozené funkce. Já osobně nedokázala identifikovat vůně, které jsou v mléku (i krému) obsaženy, a tak jsem musela zapátrat po těchto informacích. Dozvěděla jsem se, že při výrobě byly použity esenciální oleje mandarinky a geránia. Obě vůně jsou jemné a nenásilné. Působí na mě velmi pozitivně. Mám pocit, že při odličování dokážou zklidnit nejen pleť, ale i mysl. Esenciální olej z geránia by měl dokonce osvěžovat psychiku a povzbuzovat nervový systém. Esenciální olej z mandarinky pak pomáhá zapomínat na stres, úzkost a podrážděnost. Účinky obou olejů se mi v zimních dnech hodí. Často se potýkám s nevrlostí a rozmrzelostí. Chápu, že ne na každého mohou vůně působit a pomáhat psychicky, ale já jsem jasný subjekt, který je vůním vděčný. Hlavní otázka zní, zdali opravdu dokáže odstranit make up. Setkala jsem se totiž s názorem, že přírodní odličovací a čistící péče nejsou dostatečně silné na odstranění make upu. Vyzkoušela jsem toto pleťové mléko jak za pomoci použití vatového tamponku, tak i jen pomocí vody. První varianta se mi osvědčila víc. Díky tamponku jsem odstranila všechen make up zcela bez problému.

DENNÍ KRÉM


Pomalu ale jistě si vytvářím šuplík s přírodními kosmetickými přípravky. A právě denní krém v něm doposud chyběl. Na seznamu další kosmetiky, kterou chci vyzkoušet v oblasti péče o pleť, je peeling, tak uvidíme, jestli se mi podaří sehnat nějaký (pro mě) ideální. Pokud máte tipy, sem s nimi. Ale zpět k dennímu krému. Ve vegan friendly složení najdete vyživující složky jako je bambucké máslo, kokosový olej, aloe vera nebo vzácný arganový olej. Vůně krému a čistícího pleťového mléka jsou stejné, neboť v obojím jsou obsaženy esenciální oleje mandarinky a geránia (neboli pelargonie). A rovněž i denní krém mě dokáže uklidnit a navodit příjemnější náladu hned po ránu, kdy jej aplikuju na pleť. Během pravidelného používání jsem se setkala s jednou malou nepříjemností, která nastala při první aplikaci. A tou bylo mírné štípání při úplně prvním nanášení krému. Přešla jsem to, neboť má pokožka často reaguje tímto způsobem, změním-li kosmetické návyky. Pravděpodobně za to může velké množství antioxidantů. Při dalších aplikacích jsem se se štípáním už nesetkala a pleť se s krémem takříkajíc ,,sžila" a já pozorovala jen kladné vlastnosti přípravku. Po pravidelném používání mohu s čistým svědomím prohlásit, že je má pleť prozářená, nádherně zhydratovaná a jemňoučká. Velmi mi vyhovuje i konzistence, která je spíše hutnější. Bála jsem se, aby na pleti nebyla těžká, ale není tomu tak. Pokožka krém pěkně vstřebává a nezůstává na ni žádný mastný film.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Tato značka mě hodně zaujala. Asi se na ni kouknu pořádně z blízka. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá krásně :) Hlavně ty obaly :D

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tuhle značku vidím poprvé :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat