13.09.18

SEZNAMUJU SE S PŘÍRODNÍ KOSMETIKOU: LIQOIL


Kosmetiku čistě na přírodní bázi používám stále ve větším množství a stále častěji. Už jsem si na její účinky zvykla a musím se přiznat, že jsem s ní více spokojená. Nechci však tvrdit, že by se v mém kosmetickém šuplíku nacházela pouze přírodní kosmetika. Jsou stále značky, jejichž chemické složení přecházím, neboť jsem s produkty zkrátka spokojená. Je to však spíše dekorativní kosmetika, kterou používám minimálně. Pěstící kosmetika je už z 99,9 % opravdu čistě přírodní. A před několika týdny se mi do hledáčku dostala další značka, která se specializuje na výrobu čistě přírodní kosmetiky. Vznikla u našeho souseda, na Slovensku, a její jméno zní LIQOIL. Znáte, máte? Pokud ještě neznáte, určitě zbystřete, protože tahle minimalisticky laděná značka je při nejmenším zajímavá.

I když si stále tluču do hlavy, že vzhled a krásný design není všechno a nemusí o produktech vypovídat, nedokážu se bránit a stejně v obchodech sahám po těch pro mě krásných obalech. Zjevně se toho nikdy nezbavím. Zkrátka jsem člověk, který má rád pěkné věcičky a ještě radši si sám něco načančá dle svého vkusu. A tak asi není divu, že mě právě LIQOIL zaujal. Ten minimalistický design mým očím oooohromně lahodí.


FILOZOFIE


LIQOIL je slovenský výrobce přírodní kosmetiky, jehož posláním je (jejich slovy) ,,vyrábět produkty, které budou zákazníkovi přinášet příjemný pocit a viditelný užitek". Kosmetické výrobky na pleť, vlasy i tělo jsou čistě přírodní a certifikované. LiQOIL dbá na to, aby kosmetika vznikala procesem šetrným k přírodě i zvířatům.

DOSTUPNOST V ČR


Tři produkty, které budu následně představovat a komentovat, mám z českého eshopu www.skingarden.cz. A ať hledám, jak hledám, zjišťuju, že značka přírodní kosmetiky LIQOIL je v České republice dostupná pouze na tomto eshopu, za kterým stojí skvělý člověk se skvělou buldočí fenečkou Limetou.


DENNÍ HYDRATAČNÍ KRÉM KAMILKA

Kamilka je bylinkový hydratační krém s hloubkovým regeneračním účinkem vhodný pro všechny typy pleti. Bylinkové složení krému je na pleti velmi příjemné a zároveň krásně voní. Kamilka obsahuje extrakt heřmánku, díky němuž má krém protizánětlivé účinky, dále měsíčkový olej, který je všestranný, neboť jej skousne jakýkoli typ pleti - jak extrémně suchý, tak i aknózní. Významnou složkou je i měsíček, jehož úkolem je pleť chránit před poškozením a oxidací. Krém má celkově zklidňující účinky, neobsahuje žádné chemické složky jako silikony, parabeny či parfémy. Ba naopak. V krému jsou pouze 100 % panenské za studena lisované oleje. Kamilku používám už takřka měsíc a nemůžu si ji vynachválit. Jemná bylinková vůně krásně provoní pleť a přírodní složení dopřává pokožce krásnou péči. Velmi oceňuju rychle vstřebatelnou konzistenci, která pleť vůbec nezatěžuje. Hloubková hydratace je opravdu znát. Má pleť je jednoznačně sušší, a tak hydrataci potřebuje. Myslím si, že Kamilka si v tomto ohledu vede velmi dobře.

HLOUBKOVĚ ČISTICÍ DETOXIKAČNÍ MASKA HLBOČIMA


Hlbočima... Super název, ne? Mě stále nepřestal bavit, byť na něj zírám už delší dobu. Hlbočima je pleťová maska se zeleným jílem, extraktem ze šalvěje a vitamínem E. Detoxikace a čištění jsou hlavními funkcemi této masky. Základem masky je již zmiňovaný zelený jíl Montmorillonite, který zbavuje pleť odumřelých kožních buněk, absorbuje z ní toxické látky a bojuje s nadměrným maštěním. Šalvějový extrakt harmonizuje kožní maz a stahuje póry. Vitamín E umožňuje masce proniknout do hloubky a zároveň podporuje antioxidační a regenerační schopnosti masky. Hlbočimu zkrátka miluju. Rovněž jako Kamilka mi nádherně voní, takže si aplikaci obou produktů užívám. Detoxikační a hloubkově čisticí maska schne na pleti poměrně rychle, což mě překvapilo. Výrobce uvádí, že zaschne zhruba po 20-30 minutách od aplikace. Má osobní zkušenost je jiná - zhruba 10-15 minut. Výsledky po dlouhodobějším používání jsou dle mého názoru skvělé.

BB TONIZUJÍCÍ PLEŤOVÝ KRÉM BÍBÍ


Bíbí, jak jej výrobci nazývají, je 100% přírodní BB krém s lehounkým složením, které se snadno a rychle vstřebává. Obsahuje extrakt heřmánku známý pro protizánětlivé a desinfekční účinky, měsíčkový olej, který obsahuje vitamíny, fytosteroly, fosfolipidy a další výtažky. Důležitou složkou přírodního složení je i vitamín E s antioxidačními a regeneračními účinky, který zajišťuje lepší vstřebatelnost krému do pokožky. Co se týče celkového účinku krému na pleť, přiznávám, že jsem očekávala něco krapet jiného. Krém Kamilka i maska Hlbočima bych nejradši chválou vynesla až do nebes. Jsem s nimi vážně moc spokojená. Čekala jsem, že mi Bíbí bude stačit pro sjednocení tónu pleti a zakrytí drobných nedostatků. Nekryje však vůbec, a tak jej používám jako podklad pod make up. A na takovém místě slouží určitě dobře. Pleť krásně připraví na make up a pudr. Jen jsem zkrátka očekávala vyšší krytí - respektive alespoň nějaké (samozřejmě si jsem vědoma toho, že BB nemá být krycí jako make up!). Takže suma sumárum - jako báze pod make up je velmi příjemný.

ZANECHAT KOMENTÁŘ