13.05.19

PUTOVÁNÍ PO ZAHRANIČNÍCH SECOND HANDECH: VÍDEŇ


Máte-li cestu do Vídně a jste milovníky second handů, pak zbystřete. Vídeň v tomto směru nabízí řadu zajímavých obchodů se zbožím z druhé ruky. Hlavní město Rakouska se pyšní několika second handy, které dávají nakupování ve stylu slowfashion zcela nový rozměr, neboť podporují dobré myšlenky. Na své si ve Vídni přijdou i příznivci luxusní módy, kteří touží po značkách jako jsou Dior, Chanel, Gucci, Prada a další. V centru města lze ulovit luxusní kousky za nižší ceny hned v několika obchodech. Vídeň má i jeden klenot s kvalitními kousky světoznámé a opěvované značky Levi’s. Pokud tedy sníte o second handových Levi’skách, pak si při procházce Vídní vyčleňte čas na návštěvu second handu Polyklamott. Úspěšný nákup v tomto obchůdku je zaručen!

Vyvstává otázka, jaké finance si pro putování po vídeňských second handech připravit. Ceny se liší, a to hodně. Máte možnost nakoupit levně jako u nás i dráž například v již zmíněných second handech s luxusním zbožím. Obecně však lze počítat s o něco vyššími cenami, než na které jsme zvyklí v Česku.

I obchod s oblečením z druhé ruky může vypadat dobře

Uppers & downers
Adresa: Burggasse 46, 1070 Wien, Rakousko
Že second hand může vypadat stylově a upraveně, jasně dokazuje malý obchůdek Uppers & downers v centru Vídně. Nejenže jeho prostory lichotí lidskému oku, navíc nad ním dokáže pookřát lidské srdce, neboť obchod nenabízí pouze oblečení z druhé ruky, ale i možnost podpořit dobrou věc. Kromě vintage a mnohdy i výstředněji laděných kousků je tu k prodeji nošené oblečení blogerky Madeleine Daria Alizadeh (dariadaria.com). Právě z jejích kousků obchod odvádí 20 % na charitativní účely. V Uppers & downers se ceny oblečení odvíjejí od prodávaných značek. Žádný New Yorker, Gate a podobné značky cenově nízké kategorie tu nenajdete, a tak ceny v tomto obchodě rozhodně nelze řadit k nízkým. Platí však, že zde nakoupíte kvalitu za nízkou cenu (oproti ceně původní).





Burggasse 24
Adresa: Burggasse 24, 1070 Wien, Rakousko
I second hand a concept store nesoucí ve jméně název ulice, v níž se nachází, perfektně ukazuje (mimo jiné) prostřednictvím krásných prostorů, že oblečení z druhé ruky není ničím špatným, ošklivým či snad nechutným. A to není vše. V Burggasse 24 naleznete stylové a neobvyklé oblečení z druhé ruky, kosmetiku a navíc zde můžete posedět nad výbornou kávou či chutným zákuskem. Spojení obchodu s kavárnou je skvělým oživením a rozhodně díky tomu stojí Burggasse 24 za návštěvu.





Kam za luxusem

Silvia Milano
Adresa: Schultergasse 4, 1010 Wien, Rakousko
Prada, Balenciaga, Chanel a další známé luxusní značky za nižší ceny najdete v Silvia Milano přímo v centru hlavního města. Hezky zařízený obchod je plný huňatých kožichů, luxusních bot i kabelek a dalších věcí, které koupíte za výhodné ceny oproti cenám původním.


Secondhand Fashion Monica Arens
Adresa: Margaretenstraße 10, 1040 Wien, Rakousko
Kousek od Karlsplatzu se v jedné z menších uliček nachází další second hand s luxusním zbožím v podobě oblečení a módních doplňků značek Dior, Gucci, Chanel, Prada, Hermès a dalších. Stejně jako v případě second handu Silvia Milano zde nakoupíte výhodněji, avšak samozřejmě stále draho v obecném rámci módy z druhé ruky.




BOCCA LUPO
Adresa: Landskrongasse 3, 1010 Wien, Rakousko
V blízkosti srdce Vídně – Náměstí Stephansplatz – je k dispozici další obchod s luxusním oblečením z druhé ruky. BOCCA LUPO nabízí mimo jiné například značky světového měřítka jako Chanel, Gucci, Prada, Christian Louboutin, Jilsander, Marni, Armani, Burberry, Roberto Cavalli, Missoni.





Kde hledat to nejlevnější


Volkshilfe Shop
Adresa: například Schönbrunner Str. 94, 1050 Wien, Rakousko či Spitalgasse 17A, 1090 Wien, Rakousko (a další)
Jeden z nejrozšířenějších second handů ve Vídni je Volkshilfe Shop, který je nejenom obchodem s oblečením z druhé ruky, ale zároveň charitativním bazarem. Ceny kousků se průměrně pohybují v přepočtu na koruny okolo 100 – 200 Kč. A nakoupíte i za nižší částky, pokud budete mít štěstí a narazíte na slevovou akci. Já to štěstí měla a nakoupila tak za 104 Kč celkem 3 kusy oblečení.





Humana Secondhand
Adresa: Lerchenfelder Str. 45-47, 1070 Wien, Rakousko (a další)
Stejně jako na Volkshilfe Shop narazíte prakticky na každém rohu Vídně, tak i síť Humana Secondhand je velmi rozsáhlá. Kromě oblečení z druhé ruky jak pro dámy, pány, tak i děti, nabízí Humana i pár věcí do domácnosti, kupříkladu záclony.




SECOND HAND CENTER
Adresa: 120, Margaretengürtel, 1050 Wien, Rakousko
Dámské, pánské, dětské oblečení, módní doplňky v podobě kabelek, boty, tašky, bižuterie i ložní prádlo nebo závěsy jsou za relativně nízké ceny k dostání v Second Hand Center. Oproti Humaně či Volkshilfe je nabízené zboží o trochu dražší, ale i přesto se zde dá nakoupit levně.




Něco pro milovníky upcyklace a originality

Bootik 54
Adresa: Neubaugasse 54, 1070 Wien, Rakousko
Bootik 54 v centru hlavního města potěší každého, kdo touží po originalitě a pravém smyslu slowfashion, neboť v tomto na pohled výstředním obchůdku kromě oblečení z druhé ruky lze zakoupit staré věci přešité do nové podoby. Každý takový kousek je opatřen visačkou s textem ,,this product is made from reworked vintage material, recut and reborn into this one of kind piece“. Ceny za toto oblečení jsou samozřejmě díky myšlence upcyklace vyšší než klasické second handové zboží.


Hon na Levi’s

Polyklamott
Adresa: Mollardgasse 13, 1060 Wien, Rakousko
Oblíbená značka Levi’s patří mezi často vyhledávané značky mezi second handovým zbožím. Nejeden člověk sní po tom ulovit džíny či džínovou bundu Levi’s za co nejvýhodnější cenu. Právě Polyklamott vedle košil Hugo Boss, kvalitního oblečení Burberry, kašmírových svetrů a dalších nabízí i velké množství Levi’s riflí a bund.


A co jsem ulovila?

Dva roláky (bílý a černý) a hnědé kalhoty z Manga celkem za 104 Kč ve Volkshilfe Shop.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

  1. Nejvíc mě zaujaly Burgasse 24 a ten Bootik 54, ty vypadají nádherně! No asi bych si v nich vybrala, je super, že secondhandy už nevypadají jen jako takové "zašlé" obchůdky. :) Skvělý článek!

    OdpovědětVymazat
  2. Tady tyto sekáče vypadají rozhodně líp, než ty co máme u nás :D Vybrala bych si.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat